07 July 2014

Jurnal de bebeluna devenita omulet - 2 ani

Cretulina mea a implinit ieri 2 ani si mie mi se pare ca e finalul unei ere :D. S-a desprins de mine, iese din cuib si e gata sa cerceteze lumea, gata... bebeluna mea a devenit o suma de contradictii adorabile, semn ca lucrurile se schimba.

Nu mai e bebelus, dar inca mai e moale si catifelata... freamata toate de curiozitate si personalitate dar tot mai are nevoie de mine sa fiu acolo, langa ea, sa-i intind mana... nu vorbeste insa ne intelegem de minune... ii sclipesc ochii de curiozitate dar tot mai are privirea aceea limpede si clara a copilului gata sa absoarba cu inima deschisa tot ce-i ofera lumea... s-a lungit dar tot mai e plina de curbe si gropite.

A crescut, vizibil. E mai inalta, mai sigura pe ea, mai plina de personalitate si capoasa (story of my life! al doilea copil capos, bifat :-))).

Tururie povesti intregi, cu intonatie si mimica... zice un "aaaa" adorabil (moale, cu gura deschisa laaarg, a incantare) in loc de da, l-a transformat pe Bunu in "momo", bicileta e "zlota", apa a ajuns "apa" in sfarsit, cand o intrebi cati ani are zice mandra "doi" si ii raspunde vesela "moco'v" fratelui ei (topit dupa pronuntia ei) cand el ii cere sa repete cuvantul morcov.

Si daca tot vorbeam de el: il iubeste f mult, e un soi de zeu personal si, culmea, seamana fizic incredibil de mult cu el (plus ca alearga la fel ca el, face pa-pa la fel ca el).  Domnisoara insa da si pupici :D, se cocoata peste tot si ma sperie al ei curaj inconstient, mananca orice (ha :D), se descalta singura si isi pune frumos fiecare soseta in pantofiorul aferent, se incalta cu incaltarile altora cu mare incantare si se bucura sa ne fure palariile/ sepcile/ casca de schi (in fine, tot ce ii pica in mana), adora baia si sa se balaceasca, e curioasa foc si vrea mereu sa cerceteze tot, fara frica.

E carliontata si dulce si rade cu un ras plin, din suflet si rasul ei iti umple inima si iti panseaza ranile. E moale si calda, cu privire ghidusa si trupul ca un arc, gata mereu sa zvacneasca spre o alta directie. E minunata, pura si plina de freamat, curioasa foc, dornica sa afle/ sa cerceteze/ sa exploreze/ sa absoarba informatii/ sa vada si sa afle tot... E puiul meu, sufletul meu, bucatica mea de soare.

3 comments:

Vio said...

La multi ani!!!!!! Multi-multi si tare-tare frumosi!! :)
Drag!

mara said...

La mulți ani! Și multe bucurii! Pupăm!

Zu said...

Multumesc frumos :-)