22 January 2009

Question

To placenta or not to placenta??? Asta-i dilema noastra acum, ce sa facem: sa apelam la o metoda de depozitare a sangelui/ celulelor stem din cordonul ombilical si placenta lui bebe sau nu???

So pls., daca aveti ceva info/ experienta, orice sfat e bine venit, we really need help on this one.

9 comments:

capreleirinucai said...

pe babydex o sa gasesti cate ceva despre celulele stem, poate ca le-ai vazut deja. din pacate n-am nicio experienta personala in sensul asta; in timpul sarcinii am fost atat de agitata incat numai la celule stem nu mi-a stat gandul. si nici de-atunci n-am mai cugetat prea adanc, astept sa apara urmatorul bebe in proiect ca sa meditez serios.
totul se rezuma la partea financiara, banuiesc. ca e clar ca nu exista riscuri pentru sanatatea ta si a lui bebe si rau n-are ce sa faca. daca va puteti permite cu usurinta sa dati banii, de ce nu?

Anonymous said...

Noi am trimis sangele placentar la CordBlood si au fost foarte profi so far. Am nascut in Iulie 2008 si am ales sa platesc la o luna dupa nastere suma integrala. Momentan imi vin lunar facturile pentru depozitare care variaza in functie de cresterea sau scaderea euro.
Carmen

Anonymous said...

Dumnezeu nu ne-a trimis pe Pamant cu piese de schimb, dar ne pune la incercare cu diverse situatii... Nu stii ce vă rezervă viitorul. Sa dea Dumnezeu sa nu aveti niciodata nevoie sa le folositi! Nu crezi insa ca iti faci datoria si fata de bb si fata de tine, daca platesti acum niste bani care ar putea, la o adica, sa-i salveze viata copilului tau? Sfatul meu: fa-o!
Andreea

Andreea Badran said...

Si eu am facut prelevare la al doilea copil. La primul n-am stiut de asta, nici nu stiu daca existau firmele cu pricina in Bucuresti. Noi ne-am facut la Biogenis, a fost ok. Am putut plati in 3 rate.
Si eu o recomand daca va tine buzunarul. In fond te gandesti la avantajele acestei chestii pe termen lung si daca, doamne fereste, vei avea nevoie vreodata. Si mai e ceva interesant. Din sangele placentar se poate interveni la o adica pt rude de gradul 1, deci pt frati si parinti (nu mai stiu procentajul, pt mama cel mai mare oricum), chiar si pt bunici la o adica. Deci, la nevoie, in cazul in care veti avea si vreunul din voi nevoie vreodata, puteti apela la asta. Mie mi se pare o chestie nemaipomenita si as recomanda-o oricui.
Va uram succes si grabiti-va ca dureaza la unele firme putin mai mult din momentul semnarii contractului si pana in momentul primirii kit-ului. Si nu stiti niciodata cand va vrea bebe sa vina pe lume. Sa fiti pregatiti pt ca va va trebui in momentul nasterii.

Zu said...

Multumim mult pentru raspunsuri, e inca o decizie de luat- teribil cate decizii inseamna sarcina si cat de mult iti schimba viata :-)...

Da, data nasterii se apropie si, desi in februarie facem controlul decisiv pentru a decide daca e cumva recomandata cezariana, pana una alta mergem pe ideea nasterii naturale, asa ca, ups, bebe poate decide sa vina cam oricand deja :-)).

Unknown said...

E o super idee daca va permiteti! Dar nu numai asta, din punctul meu de vedere. Trebuie sa accepti ca se poate intampla ceva cu copilul tau. Ca e posibil. Eu nu am vrut sa ma gandesc la asta. Plus ca depinde foarte mult de kilogramele pana la care se poate folosi placenta. Adica se vor preleva celulele, dar ele vor putea fi folosite pentru regenerare pana la x kg ale copilului. Dupa care, nu mai ai nevoie de ele. Trebuie citite cu atentie draft-urile de contract ale firmelor pe care ai pus ochii.

A... si mai e morala religioasa, idei de clonare; plus ca, cel mai probabil, daca vei avea nevoie, procedura se va realiza in afara tarii... decizii, exact cum spuneai. Dar orice veti hotari voi, va fi cea mai buna decizie! :)

Succes!

G. said...

Hello! Si eu am facut prelevare de celule stem pt baiatul meu de la Cord Blood Center - au reprezentanta si in Bucuresti, sediul este la Cluj, au fost foarte profesionisti de la inceput. Eu am nascut anul trecut in august si cam 90% din mamicile din spital aveau cu ele kit-ul de recoltare iar cand mergeau in sala de nasteri asistentele intrebau de kit ca nu cumva sa il uiti, deja era o rutina.
Si eu consider ca e foarte important, asa ca nu sta prea mult pe ganduri.

Zu said...

Da, si noi tot la cei de la Cluj ne gandim si cred ca o sa facem si asta... Pot sa imi spui in ce spital ai nascut?

Andreea Demirgian said...

Zu, go for it. Better safe than sorry. Pe vremea mea nu se putea. Regret sincer. Daca va permiteti, o nastere in spital privat si prelevarea de celule stem nu mi se par mofturi. Daca nu va tin buzunarele, evident se poate si fara.
Dar daca puteti, do it.