21 September 2015

Fratele cel Mare si Sora cea Mica

 Cum scoala e la doua (trei?) cladiri distanta de gradinita si domnul mi-a pus in vedere sa nu ma mai grabesc sa il iau acasa, ma duc si eu mai intai dupa copilul care se bucura cand ajung mai devreme: bebeluna. Ne-am facut deja o rutina: recuperez copila si mergem impreuna la scoala lui unde mai stam putin in curte - el se mai joaca nitel cu colegii ramasi, ea se baga in seama pe langa ei (3 ani diferenta, deh, cred ca devine in curand copilul de trupa), eu zabovesc in zona.

Vineri insa am asistat scurt la doua faze extrem de simpatice:

Intai ca el se fugarea cu o prietena si jucandu-se ajunsesera cumva ca trageau amandoi de o racheta de badminton, fiecare intr- parte, moment in care Miss Zulufi s-a napustit de partea lui si a inceput sa traga si ea cu putere de racheta strigand ceva de genul "lasa-l in pace pe fratele meu!". Pfff, tantarul se dusese la lupta :-)))...

Apoi ca, dupa putin timp, ea a gasit un carucior din acela cu roti plin cu cateva cuburi de constructie, asa ca se asezaze la masuta sa construiasca ceva. Era la 5 pasi de mine, in timp ce fratele ei se juca badminton la o distanta considerab mai mare, insa cand Luca, colegul lui de clasa, a luat caruciorul cu cuburi si a plecat sa faca ture cu el prin curte, cretofolina m-a ignorat regeste si strangandu-si disperata la piept ultimele cuburi ramase a inceput sa strige panicata dupa fratele ei. Repet, eu eram fix in fata ei, dar ea il striga pe el... Fratele cel Mare a aruncat scurt o privire, evaluand situatia si l-a strigat sec pe impricinat: "Luca!!!". Luca s-a repliat si a revenit rapid cu caruciorul (a fost si el amabil, nu-mi imaginez eu ca e chiar asa usor de impresionat de strigatele copilului meu) si cateva minute mai tarziu a aparut langa mandra si fratele ei, comunicandu-i ca "uite, ti-a adus caruciorul, vezi?". Conflict rezolvat, ba chiar Luca s-a apucat sa faca un zid din cuburi si domnisoara sa-i aduca materie prima, pacea restaurata in lume, eu topita de ce copii am.

2 comments:

Vio said...

Cat de misto faze!! Acum abia inteleg de ce intotdeauna mi-am dorit eu frate mai mare:))

Zu said...

Eu am :D. Si fix asa e...