03 March 2015

Ce mai facem noi?

Facem bine. Multe si aglomerate, indesate de boli si iar boli de nu mai stiu pe unde sa le apuc pe toate. Mai grav e ca am fost si eu bolnava, asta da cadere majora, groaznic, groaznic, groaznic.

Insa ieri a fost prima zi cand, dupa mult timp, am reusit sa-i duc pe amandoi la gradinita. Pe amandoi! Uraaaaa! Sa respiram, deci, cat om mai putea, ca iar vine balamucul peste mine. Astept vara si incheierea primului an de gradinita, ca mie deja mi-a ajuns, multumesc frumos.

In rest, avem si realizari. Mari: cum ar fi copilul cel mare pus pe schiuri cu succes. In continuare este reticent la nou si foarte, foarte circumspect asa ca ma asteptam sa zica NU cu chiote si strigaturi la vederea schiurilor insa am tras aer adanc in piept si am zis ca incercam. Nah, evident ca ne-am si pregatit cu povesti, discutii si o profesoara care se pare ca a stiut cum sa-l ia, ca pana sa apuc eu sa ma dumiresc ce si cum copilul meu (al meu!!!) era in baby-schi si radea. Wait, what??? Bine, mai apoi m-am prins ca da, clar e al meu, cand a vazut cum cobora panta cantandu-i profesoarei. Schia, zambea incantat si canta de mama focului despre elefanti pe panze de paianjeni si "Fulgi de nea…mii si mii/ Strada si pomii au haine-argintii".

Cam asa. Ah, si cam toate (patru?!) maselele de minte pornite sa creasca. Si un tuns realizat cu succes (mi-a crescut copiluuul - nu, nu e fan tuns).

Altfel, in weekend am fost la o expozitie de animale de companie si am vazut incredibil de multe rase de pisici, catei, iepurasi, porumbei si in special gaini si cocosi... Cocosii au disperat-o pe bebeluna, care tremura toata de frica lor cand ii auzea trambitand de zor :D. Si, culmea, dupa ce m-am invartit grijulie pe langa cei doi copii sa nu cumva sa puna mainile la custi, ca nu stiu ce reactie au animalele respective... am descoperit ca uitasem sa ma ocup si de copilul cel mare, aka Bu, pe care l-a muscat (de i-a dat si sangele) un iepuras pufos si alb si simpatic dar cam stresat, se pare :P.

Am fost si pe la Muzeul Taranului, la targul de martisoare care e cel mai fain in continuare, dar tare aglomerat si cumva inghesuit organizat... Eu sunt mare fan martisoare si chiar au avut multe tare frumoase, imi venea sa le cumpar pe toate. Am primit o vulpe de la sot :D si da, am facut si anul acesta martisoare impreuna cu copilul (varianta mai abstracta acum). Noutatea este insa ca cel mare s-a prins ca poate colectiona martisoare asa ca a adunat/ primit o cutiuta impresionanta si e tare incantat.

Si i-am dus si la cumparaturi - balamuc total :D - cele doua "dive" au vrut sa plece din magazin purtand pantofii cei noi, iar domnul copilul meu de 6 ani si-a ales blugi slim fit (???) si un tricou cu Angry Birds iar domnisoara de 2 ani colanti cu dungi si o rochita cu o bomboana desenata pe ea :-))). El s-a declarat nemultumit ca nu aveau pantaloni galbeni pentru ca isi dorea foarte tare o pereche si nu a inteles de ce erau doar la fete (cu ceva sclipici pe la capsa)... si a incercat sa-si convinga sora sa aleaga o rochita cu flori explicandu-i ca asa are prietena lui cea mai buna, Sarah, insa ea nu s-a lasat deturnata de la rochia cu bomboana... asa ca ieri aratau cam asa (da, incerc sa ma bag cat mai putin cand isi aleg hainele):


 

4 comments:

Sabina said...

Hihi si noi am fost la expozitia de animale duminica, iar pentru fiica-mea de 2 ani jumate cocosii au fost un mare NU. "Nu la cocosi, nu imi plac!".

Zu said...

:-)) si noi tot duminica, de dimineata. Si tot asa, 2 ani si jumatate si ii e frica de cocosi - panica, musai sa o luam in brate...

Vio said...

Detinem tricoul acela cu Angry Birds. Doar ca-i cu maneca lunga la fel de vrede-albastru 9sau ce culoare e aia) ca si restul tricoului.

Boli..Din ianuarie- care a fost prima luna de gradi la noi- a avut 10 zile de stat acasa cu amigdalita pultacee. Apoi de pe 11 februarie pana ieri- pneumonie si otita. El. Spitalizare eu si el. In prima noapte de spital am facut 39<6 -eu. Diagnostic pus dupa radiografie acolo, in spital, pneuomonie -eu. Foarte nasol ca am picat si eu, eu care ma imbolnavesc o data la 10 ani..Se pare ca stresul si oboseala datorate acestui minunat inceput de gradinita..adaugate peste oboseala din ultimii ani...si-au spus cuvantul.
Sanatate voua! Si noua:)))

Zu said...

:-)) cate coincidenta la poastarea asta. Adevarul e ca e tare frumoasa culoarea, si mie mi-a placut mult tricoul si mai aveau cateva dar n-aveam eu buget, deh.

Uf, ce ati mai tras si voi cu bolile! Multa sanatate, ai grija de tine! Eu nu mai pot, uitasem cum e cu primul an de gradinita, ca mai mult sta acasa decat acolo si la doua saptamani imi mai trage un episod de "ceva".