25 August 2014

This is us

Sau cel putin asa imi doresc sa fie mereu. Libertate si un dram de nebunie.

Btw, nu imi e clar de ce varsta arat, insa eu ma simt tanara si cumva inca un copil... verigheta nu port/ purtam... asa ca cine ne vede in anumite contexte (ca atunci cand am iesit cu bicicleta prin parc, imbracati sport amandoi) nu stiu daca isi imagineaza ca suntem parintii respectabili (si foarte casatoriti) a doi copii, cel mai mare avand 5 ani si jumatate. Nici eu nu reusesc sa ma vad tot timpul asa :D.



22 August 2014

Wishlist

Boon, m-am abtinut ce m-am abtinut dar hai, sa dau si eu cu lista mea de pamant, mai mult sau ma putin utopic. N-o sa trec vila cu piscina, insir restul :D.

 O geanta de la FurgaMurga. Probabil verde.



O geanta de la JumpforPaper (da, sunt reale).



"Ceva" de la B Streetshoes. Preferabil cu pene de paun.



O lucrare semnata de Madalina Andronic , Edith Pojum ., Cristina Moise . si/sau Cristina Barsony .



 Condimente NoMU.



Vesela noua in bucatarie. In special castroane/ boluri pentru cereale. Verde, dar care verde?



Un parfum. Inca nu stiu care, dar musai cu lamaie, portocala, ceva verde... pe acolo. Ceva fresh si/sau spicy.

21 August 2014

Bu si aventura usitelor

Asadar sotul meu a vrut sa citeasca apometrele si a dat cu usita "de vizitare" de pamant. In fine, nu de pamant, ci doar ceva mai in jos: a cazut cam un etaj pe coloana de tevi, lasand in urma ei o gaura neconsolata in perete si mutrele noastre nedumerite. Plus dilema mea "cum naiba a reusit?", raspunsul lui fiind ceva de genul "in loc sa se deschida in exterior s-a deschis inspre interior"(?!).

Pasul unu ar fi fost sa se duca la vecina de jos, sa incerce sa o recupereze (fiind mai aproape cu un etaj de ea).

Bu a ales insa sa treaca direct la pasul doi: masuram spatiul si cumparam una noua. Asa m-am trezit eu in Brico Depot sau ceva similar, cu doua (doua!!!) usi in brate. Ma uit la ele si intreb sotul: da' de ce cumparam doua? Raspunsul, "sunt marimi diferite" ma baga si mai tare in ceata... "Huh? Mnope, nu sunt diferite, scrie clar pe ele 250x300 si uite, 250x300 si pe asta. Sunt identice."

A, aha! Am cumparat doar una. 250x300, conform masuratorilor facute de el. Bun asa.

Ajunsi acasa am descoperit ca nu, nu se potriveste, e mai mica...

Acum avem o usita in plus, o gaura neacoperita in perete si ne-am intors la pasul unu. Sau cel putin asa cred...

20 August 2014

Notes

Note to self: cand parchezi la mall si vorbesti la telefon, ai totusi grija unde lasi masina, ca sa nu o cauti de nebuna mai apoi prin toata parcarea subterana

Note to self: magazinele de la mall se deschid la 10.00, degeaba te duci la 9.30

Note to domnu' muncitor care se uita preocupat cand parcam (as in facuse si cativa pasi mai aproape, sa vada mai bine): da, dau cu spatele si nu, nu lovesc masina din spate, nu va faceti griji, nu va mai holbati, stiu si eu ca sunt femeie la volan dar asta nu inseamna ca e musai sa ma izbesc de toate masinile din jur

Note to oamenii care fixeaza intalniri pe care nu le onoreaza: bleah, bleah, bleah

Note to radio RockFM: Breaking the law, da, nice choice, l-a impresionat pe domnu' muncitor de mai sus

Note to doamna in varsta care s-a varat in fata mea la coada la Mega: e jenant, stiu si eu trucul cu "vaaai, n-am stiut ca e o singura coada pentru toate casele" (nu zau??! in mai toate Mega-urile e asa) dar tot e jenant sa mizezi pe varsta si respectul meu pentru o persoana mai in varsta

Note to self: cand te duci sa te uiti la cosmetice fa-ti totusi o documentarea de acasa, altfel te vei trezi ezitand nedumerita intre vreo trei tipuri de fond de ten si doua culori de oja

19 August 2014

Weekend cu balamuc

Well, datele problemei erau cam asa: un copil la munte, cu parintii mei, un copil si o masina si mai departe, in Transilvania, cu parintii lui, noi doi in Bucuresti si un weekend prelungit (de Sf. Maria) liber in fata. Variantele includeau: mergem cu trenul la munte, luam masina lui tata, ducem fata la ceilalti bunici, sa mai stea impreuna o saptamana-doua acolosi ne intoarcem doar noi doi, tot cu masina lui tata... sau ne intoarcem cu amandoi copiii si doua masini (aia cu care ne ducem si aia care e acolo deja)... sau mergem doar pana la munte si ne intoarcem cu fata si ai mei... sau ne ducem... In fine, n variante in jurul carora ne-am invartit pana cand am cedat. Si am plecat cu Bro', cu masina lui cu tot, treziti pe la 6 dimineata, ca el avea o oprire la aeroport, sa lase pe cineva. Asa ca vineri pe la 7.00 noi eram in aeroportul Otopeni.

Pe la 11.00 deja mergeam bara la bara, ca doar toata lumea decisese ca e cazul sa plece din Bucuresti daca tot era vineri libera si nu, nu face nimeni autostrada aia!!! A fost un drum luuung si obositor. Cand in final am ajuns la munte, ne-am sarbatorit nitel (doua Marii in familie) si am plecat repede cu fata si masina lui tata, sa ajungem la copilul cel mare. Alt drum lung (cam 3 ore), alta oboseala... insa figura lui cand m-a vazut la poarta si tipetele de bucurie... zecile de "te iubesc" pe care le-am auzit in ziua aceea... wow! Au urmat ceva iesiri la pizza si la circ  - vai, la circ a fost teribil, bebeluna aplauda tot ce misca si dupa numarul cu lei, cand am plecat, ea a zis "pa-pa wow-wow" (wow-wow este catel in limba ei de unde deducem ca leul e un catel ceva mai mare).

Balamucul a inceput duminica atunci cand am plecat cu amandoi copiii si cu doua masini. Mda. Eu cu masina noastra si copilul cel mare in spate (care vorbesteeeee ca o moara stricata), Bu cu masina lui tata si copila cea mica in spate. Pe ploaie, ploaie, ploaie... a turnat tot drumul, incredibil, eu eram in pantaloni scurti si tenisi de panza, ura draguta mea! Intai am mers in spatele lui Bu si copilul m-a certat ca de ce nu merg "mai repede" decat tati asa ca i-am spus o poveste lunga despre colaborare si cum suntem noi acum intr-o echipa, mergem impreuna acasa.

Apoi Bu m-a sunat sa-mi spuna sa nu tin stergatoarele doar pe faza rapida.
Apoi m-a sunat sa-mi mai explice ceva despre stergatoare.
Apoi am oprit la o benzinarie nici-nu mai stiu de ce, dar eu mergeam dupa el, un angajat simpatic din benzinarie m-a intrebat daca vreau sa pun benzina (logic de altfel eram intr-o benzinarie) doar ca eu i-am spus amabil ca mnu, eu doar ma tin dupa domnul cu masina din fata :-))).

Am purtat o conversatie cu Bu (intre doua geamuri deschise) si mi-a spus ca ai mei au decis sa ramana la munte cu amandoi copiii (asta e momentul in care cel mic a inceput sa chiuie de fericire), deci trebuie sa ne oprim sa cumparam si mancare.

Am mai mers, am mai vorbit la telefon ba cu unul ba cu altul (Tata, da-mi lista de cumparaturi. Nu pot scrie tu. N-am cum sa scriu, sunt in masina, n-am nici pix. E pix in masina mea. No bine, dar eu sunt in masina mea, dincolo nu ma duc acum, mai si doarme cea mica. Asa ca scrie mesaj pe tel cu ce vrei sa cumpar. Mbine, ma mai gandesc. -  am primit lista, scrisa de Bro' care din prea mult zel a trecut si niste medicamente la final, de ma intrebam nedumerita pe astea de unde sa le cumpar).

Bun, am mers... ore intregi, pana inspre Predeal, unde am ajuns la bara la bara. Tot poporul se intorcea acasa.

Am facut si schimb de telefoane cu Bu, ce veselie, ca sa descopar ca telefonul lui e aproape descarcat, in timp ce al meu era incarcat full. Asta fix cand deja intre mine si Bu se bagasera cam 5 masini si aproape ca nu ne mai vedeam, ca in fata mea era o dubita mare. Si mergeam bara la bara si bebeluna incepuse sa urle in masina lui asa ca am decis sa mearga el inainte la munte si sa ma opresc eu sa fac cumparaturile. Doar ca eu aveam nevoie de incarcatorul de telefon care era in masina lui si de lista de cumparaturi din telefonul meu.

No bine, am facut n mii e scheme, in care el mi-a lasat loc in fata masinii lui si eu am mers pe contrasens cand mi-a spus el ca pot (eram pe serpentine si plouaaaa de mama focului), am ajuns in fata, el a venit repede si mi-a dat incarcatorul, eu i-am dat nste fursecuri pe care le gasisem pe pipaite in sacosa din spatele scaunului meu, sa mai calmeze furia bebelunei urlatoare.

Bara la bara, ploaie torentiala, avansam ca un melc.

Si ma suna: bebeluna a facut caca! Mda, oi avea eu centura neagra la schimbat scutece, insa nu-s chiar atat de rapida, iar el nici atat. Ce sa facem, ce sa facem... hai ca eu riscam oricum sa raman fara benzina (teoretic imi ajungea, dar mergeam bara la bara de ceva timp si nu parea ca o sa se termine prea repede aventura), asa ca hai in benzinarie. Eu m-am dat jos din masina si am fugit repede sa schimb copila ("buna mami, nu te-am mai vazut de mult, ce mai faci? ia stai sa te schimb"), el sa-mi faca mie plinul la masina. Ies eu din masina, imi zice sa ma duc sa platesc, pompa 4 si fuge repede la copila dupa care pleaca inainte la munte, asa cum discutasem. Eu defilez gratios cu scutecul in mana prin benzinarie, imi iau geanta din masina, platesc, ma holbez la coada imensa de la toaleta (imensa!!!), urc in masina, ies si eu... deja cred ca erau vreo 15 masini intre noi, copilul din spate declara ca "asta a fost foarte amuzant, mami".

Dupa o vreme suna Bu... si imi declara cu o voce pierita ca "mai are un singur fursec, ce se face cu fata cand se termina si asta, ca iar incepe sa urle...". Mda :D.

In fine, cu chiu cu vai ajungem unde urma sa desparitm, el pleaca la ai mei... eu la supermarket, unde am luat copilul in brate si prin ploaie, hai sa luam mancare. "E foarte amuzant, mami" - declara a doua oara copilul. Ce sa mai zic si eu: foaaaarte amuzant, aveam tenisii de panza uzi, umbrela ramasese in masina la Bu asa ca imi indesasem in cap o palarie de paie, si copilul (el macar era bine infofolit) agatat de gat.

Ajunsi la munte, am decis sa stam pana seara, spalam copiii, ii culcam si plecam dupa. Concluzia e ca s-a lasat cu urlete de copii nedormiti sau prea putin dormiti pe drum si jelanii la dus, intai la copilul 1 apoi la copilul 2... ca le-am taiat unghiile, i-am uscat, bagat in pijamale... am jucat niste leapsa cu care o culca pe cea mica (am reusit eu, cu trei cantece) si ca am ajuns acasa la Bucuresti pe la 22.00-23.00...

Final de weekend.

13 August 2014

Draga vecina...

Am multe sa iti spun (si nimic bun), dar o sa incerc sa renunt la cuvinte dure, injuraturi si blesteme antice si sa pastrez esentialul. Am si eu copii, deci ar trebui sa inteleg, insa tocmai pentru ca am copii nu, nu imi e clar de ce ii lasi sa se poarte ca niste salbatici scapati din lant la orice ora din zi si din noapte (cu accent pe orele de somn) cand locuiesti la bloc. Stim cu totii ca se aude, ca traiul acesta in comun in cutiutele de beton e chinuitor si presupune sa impartasesi putin cam mult cu vecinii tai, intelegem si ne asumam asta. Accept ca aud diverse lucruri, da, am si eu copii, stiu ca nu stau locului si sunt energie in stare pura, dar ne si respectam, nu? Ca sa putem locui in armonie incercam sa ne respectam unii pe altii, sa ne purtam cu bun simt, civilizat.

Sa iti lasi copiii sa se dea cu role (?) sau triciclete (?) sau sa impinga niste scaune pe roti (?) - nu, n-am idee ce e inventia aceea diabolica ce-mi harsaie mie creierii - prin toata casa, pe toata lungime holului, fix la orele de somn (am si eu copil si e mic si doarme dupa amiaza), in timp ce urla cat ii tin plamanii, nu, nu e normal. Nici ok, nici civilizat, nici nimic. Iar noaptea nu e nevoie sa se joace jocuri in care tipa si trantesc obiecte, alearga urland prin casa sau muta mobile (da, fix asa se aude), n-am nevoie sa-mi trezeasca mie copiii doar pentru ca ai decis ca ora de culcare a "ingerasilor" tai e miezul noptii. N-am treaba cu metodele tale de parenting cat timp nu imi ingradesc mie viata. N-am treaba cu tocurile tale, discutiile si certurile pe ton ridicat sau televizorul tau daca nu imi incurca mie viata. Doar ca acum asta fac si lipsa asta de bun simt nu e justificata de nimic in opinia mea: traiul la bloc inseamna compromisuri si bun simt si respect, poate ar fi cazul sa iti inveti familia asta.

12 August 2014

O lista veche

Cautand eu pe blog (ale nostalgiei valuri) am dat peste o lista completata acum 8 ani (fusesem taguita) si m-a apucat curiozitatea. Data trecuta ziceam ca unele nu simt nevoia sa se impineasca, de ex 06 sau 60, acum ma uit ca unele dintre ele sunt cam tembele, asa ca mnu, chiar nu le vreau pe toate. In fine, sa vedem ce s-a schimbat, am pus cu rosu ce e nou:

01. Bought everyone in the bar a drink
02. Swam with wild dolphins
03. Climbed a mountain
04. Taken a Ferrari for a test drive
05. Been inside the Great Pyramid - intre timp am fost langa ea, n-am intrat, oare se pune?
06. Held a tarantula
07. Taken a candlelit bath with someone
08. Said “I love you” and meant it
09. Hugged a tree
10. Bungee jumped
11. Visited Paris
12. Watched a lightning storm at sea
13. Stayed up all night long and saw the sun rise
14. Seen the Northern Lights
15. Gone to a huge sports game
16. Walked the stairs to the top of the leaning Tower of Pisa
17. Grown and eaten your own vegetables
18. Touched an iceberg
19. Slept under the stars
20. Changed a baby’s diaper - hohoho, am centura neagra la asta!!!
21. Taken a trip in a hot air balloon
22. Watched a meteor shower
23. Gotten drunk on champagne
24. Given more than you can afford to charity
25. Looked up at the night sky through a telescope
26. Had an uncontrollable giggling fit at the worst possible moment
27. Had a food fight
28. Bet on a winning horse
29. Asked out a stranger
30. Had a snowball fight
31. Screamed as loudly as you possibly can - cred ca da, desi nu  mi-am propus neaparat sa fie cel mai tare dar da...
32. Held a lamb
33. Seen a total eclipse
34. Ridden a roller coaster
35. Hit a home run
36. Danced like a fool and not cared who was looking
37. Adopted an accent for an entire day
38. Actually felt happy about your life, even for just a moment
39. Had two hard drives for your computer
40. Visited all 50 states
41. Taken care of someone who was drunk
42. Had amazing friends - mdap
43. Danced with a stranger in a foreign country
44. Watched wild whales
45. Stolen a sign
46. Backpacked in Europe
47. Taken a road-trip
48. Gone rock climbing
49. Midnight walk on the beach
50. Gone sky diving
51. Visited Ireland
52. Been heartbroken longer than you were actually in love
53. In a restaurant, sat at a stranger’s table and had a meal with them
54. Visited Japan
55. Milked a cow
56. Alphabetized your CDs
57. Pretended to be a superhero
58. Sung karaoke
59. Lounged around in bed all day
60. Played touch football
61. Gone scuba diving
62. Kissed in the rain
63. Played in the mud
64. Played in the rain
65. Gone to a drive-in theater
66. Visited the Great Wall of China
67. Started a business
68. Fallen in love and not had your heart broken
69. Toured ancient sites
70. Taken a martial arts class
71. Played D&D for more than 6 hours straight
72. Gotten married - been there, done that :-)))
73. Been in a movie
74. Crashed a party
75. Gotten divorced
76. Gone without food for 5 days
77. Made cookies from scratch - right, e in noua mea fisa a postului :D
78. Won first prize in a costume contest
79. Ridden a gondola in Venice
80. Gotten a tattoo
81. Rafted the Snake River
82. Been on television news programs as an “expert”
83. Got flowers for no reason
84. Performed on stage
85. Been to Las Vegas
86. Recorded music
87. Eaten shark
88. Kissed on the first date
89. Gone to Thailand
90. Bought a house
91. Been in a combat zone
92. Buried one/both of your parents
93. Been on a cruise ship
94. Spoken more than one language fluently
95. Performed in Rocky Horror
96. Raised children - working on that
97. Followed your favorite band/singer on tour
99. Taken an exotic bicycle tour in a foreign country
100. Picked up and moved to another city to just start over
101. Walked the Golden Gate Bridge
102. Sang loudly in the car, and didn’t stop when you knew someone was looking
103. Had plastic surgery
104. Survived an accident that you shouldn’t have survived
105. Wrote articles for a large publication
106. Lost over 100 pounds
107. Held someone while they were having a flashback
108. Piloted an airplane
109. Touched a stingray
110. Broken someone’s heart
111. Helped an animal give birth
112. Won money on a T.V. game show
113. Broken a bone
114. Gone on an African photo safari
115. Had a facial part pierced other than your ears
116. Fired a rifle, shotgun, or pistol
117. Eaten mushrooms that were gathered in the wild
118. Ridden a horse
119. Had major surgery - cezariana se pune?
120. Had a snake as a pet
121. Hiked to the bottom of the Grand Canyon
122. Slept for more than 30 hours over the course of 48 hours
123. Visited more foreign countries than U.S. states
124. Visited all 7 continents
125. Taken a canoe trip that lasted more than 2 days
126. Eaten kangaroo meat
127. Eaten sushi
128. Had your picture in the newspaper
129. Changed someone’s mind about something you care deeply about
130. Gone back to school
131. Parasailed
132. Touched a cockroach
133. Eaten fried green tomatoes
134. Read The Iliad - and the Odyssey
135. Selected one “important” author who you missed in school, and read
136. Killed and prepared an animal for eating
137. Skipped all your school reunions
138. Communicated with someone without sharing a common spoken language
139. Been elected to public office
140. Written your own computer language
141. Thought to yourself that you’re living your dream
142. Had to put someone you love into hospice care
143. Built your own PC from parts
144. Sold your own artwork to someone who didn’t know you
145. Had a booth at a street fair
146. Dyed your hair
147. Been a DJ
148. Shaved your head
149. Caused a car accident
150. Saved someone’s life

11 August 2014

Exista viata dupa...

Da, sigur ca exista. In fine, cam pe la 2 ani, incolo, desi unii mai optimisti ar zice chiar si 1 an, dar da, vine un moment in care reusesti performanta magica si un copil e perin Transilvania cu un set de bunici si al doilea e intr-o scurta vacanta la munte cu al doilea set de bunici. ceea ce inseamna ca nu, nu mai ai nici picior de copil in casa! So, dupa 2 ani si ceva de la ultima nastere, voila:

Prima data cand nu doarme niciunul din ei acasa.

Prima data cand ai toata casa doar pentru tine. Si iti auzi gandurile. Si te trezesti caaand vrei tu (la 7, evident, ca doar te-au setat bine copiii).

Prima data cand mergi la film cu sotul. Film de adulti. Si stai in oras pana la 2, mergand de la un local la alt local.

Sau cand mergi la inot la 3 dupa amiaza (ora la care de obicei suntem in casa, la somn). Si apoi lenevesti la o terasa.

Nah, normal ca puteai sa faci asta si inainte, poti oricand lasa pe cineva cu copilul o ora- doua- trei, o seara, insa e un prag, un punct al desprinderii mamei de copil si asta se produce cam pe aici. Un declic dincolo de care adultul se regaseste si incepe sa se ocupe cu adevarat si de el. La mine a fost de fiecare data in jur de doi ani ai copilului. Asa ca, mamelor din lumea intreaga, celor care cred ca vor face asta (si prin asta intelegem scutece-lapte-plimbat-dormi-nu manca aia!) la infinit si ca orizontul lor s-a restrans doar la perspectiva creaturii adorabile, dar de mai putin de 1 m inaltime si cu mobilitate redusa... mda, exista viata "dupa" :D.

Acestea fiind zise, mai e de adaugat ca unele obiceiuri mor greu. Asa ca prima zi dupa ce te vezi fara niciun copil in casa e posibil sa te apuci sa faci o reorganizare generala a lucrurilor din camera lor (pe motiv ca era cam greu de facut asta cu ei in preajma, but still, poate era mai practic sa stai cu burta la soare, ca nici asta nu poti face cu ei in preajma). Si da, ti se va face dor de ei. Rau de tot.

05 August 2014

The good and the weird

The good sunt unghiile mele mentolate care rezista foarte bine (OPI, mda) si au un nume delicios: "I shop mintage". Imi plac la nebunie numele pe care le dau ojelor, mai ca imi vine sa le cumpar pe toate doar pentru nume :D.

The other good sunt cartile, cartile, cartile pe care le pap pe paine (singura problema e ca sunt unele tomuri serioase si daca ma prind... oh, vai, nu mai dorm).

The final good e "How to Train Your Dragon 2" - care mi-a placut tare mult, mda, chiar mi-a placut, f fain.

The weird este copilul meu cel mare, aflat la bunici, care  mi-a comunicat ca ma iubeste "cat tot orasul, cat tot universul si cat toate planetele" si apoi mi-a trasat lista de sarcini pentru cand vine acasa: "sa iau masina de la benzinarie (???), sa ii aduc iepurasii si sa fac curat in casa". Say what??!

The other weird este Bu, care s-a apucat sa citeasca apometrele si mi-a comunicat cu un aer usor confuz, in timp ce tinea o coada de mop in mana, ca a scapat usita de vizitare la tevi undeva jos, pe ghena. Mda, dupa ce am bagat si eu capul sa ma uit, usita noastra alba se vedea cateva etaje mai jos, varata intre tevi. Lovely.