17 October 2014

Turuieli

Vorbeste, vorbeste, vorbeste - toata ziua vorbeste. Si nu singura, asta e, insista sa avem un dialog. Sau, in fine, varianta "ea da ordine, eu le ascult/ ea cere, eu execut". Mai intai e "maaami", rostit taraganat-o alintat si repetat obsesiv pana cand impricinata raspunde. Daca mai este si cel mare acasa, incepe si el, cu un "mami" mai ferm, ca un ecou. In punctul asta deja imi zdrangane capul, dar nu-i tot. Domnisoara cere diverse, roaga, zice "veau" si "rog" la fiecare 5 minute (se pare ca vrea multe) si insista pe combinatii de cuvinte pe care nici cand sunt fresh la minte si trup (as in foaaarte odihnita :D) nu le dibui decat dupa ceva efort mental.

De exemplu: "papam ma". Ghici?
Raspuns: hipopotam mare :D

Plus ca ii plac la nebunie niste mingiute foarte, foarte mici (bilute) si masinutele minuscule. Pe care le cara bine stranse in pumnisor prin toata casa si care, evident, la un moment dat se pierd. Moment in care incepe sa se agite, se tanguie distrusa dupa ele si, in general, nu mai are nimeni liniste. Inutil sa spun ca urasc draciile alea, le urasc din tot sufletul, cum se strecoara ele in cele mai ascunse cotloane si dispar miseleste si imi incurca mie viata!

Are idei, idei, idei multe si combinatii si curiozitati si vorbesteeeee... si totul musai sa fie interactiv. Mdap, interactivitatea ne omoara :P.

Si ii merge mintea. Bunu mi-a povestit ca si-a aruncat, tacticoasa sosetele dupa pat. Pac, pac- una, doua, vjjj... bine indesate intr-un loc mai greu de ajuns. Dupa ce s-a invartit nitel si a pufait in jurul lor, Bunu a intrebat mai mult retoric: pai ce ai facut? acum ce facem? cum le scoatem de acolo? Raspunsul prompt, rostit pe un ton adorabil de piticania carlionatat a fost: bat! Logic, nu? Folosim un bat si le scoatem de acolo :-))). Voila, ea face problemele, ea ofera si solutiile, viata e simpla!

Imi cere si insista. Vine dupa mine. Striga din sufragerie. Si insista. O tine pe a ei. Pentru cele mai banale chestii, gen: desenam. Si fac eu acolo ceva. Nu e bine, ochi, zice dansa asa ca fac niste ochi. Nu mun (bun) decide carliontata. Ok, modific si imi cere un nas. Cred ca am desenat vreo cinci variante de nas. Deja se dadea cu fundul de pamant, insistand distrusa ca nu muuun, nuuuu!!! cand am intrebat, cu ultima farama de neuron intact pe care o mai aveam, dar cum trebuie sa fie??!!!.

Raspunsul de mica zana cu hachite a venit scurt: mo'cov! (morcov) asa ca i-am desenat bietului personaj un nas in forma de morcov si pacea s-a reinstaurat in regat.

Cel putin pentru urmatoarele cinci minute...

Update: acum e iar drama pentru ca biluta aia mica-mica intrat sub canapea (si nu, nu merge scoasa cu un bat).

Update 2: a fost drama si pentru ca am uitat sa o las sa deschida (apese ea pe buton) usa de la bloc. Am uitat, nah! Ce conteaza: cand am facut "la loc comanda" si am invitat-o amabil sa dechida ea, s-a intors cu spatele, ca "nu"! Acum nu mai vroia ea, da???!!!

4 comments:

Vio said...

:))Hehe..pai ce, la primul n-a fost la fel?:))
Si noi aveam un bat luuung, care statea dupa usa de la dormitorul nostrum...Nici nu mai stiu de cate ori nu baga chestii dupa pat/canapea/dulap numai ca sa ne ceara apoi sa aducem batul si sa le scoatem. La un moment dat ajunsesem la concluzia ca ii placea de noi cum stateam cu curu'n sus ca sa scoatem cu batu' de sub pat masinute,mingiute,cjestiutze mici-mici-pitici:)

Iar la desenat si acum are comenzi clare si daca te pune naiba sa nu le respecti, jar mananci. Vrea cu albastru si ai facut cu verde, drama! Vrea un A mare si i-ai facut un B mare- drama! Vrea un A care danseaza (da, noi desenam litere care fac chestii:P) si tu i-ai facut un A care sta pe scaun-drama! :))
Dar..zi si tu..nu-i asa ca sunt haiosi??!!??:))
(desigur, atunci cand nu sunt insuportabili!)

Anonymous said...

maaaaama!!!! credeam ca numai a mea copila de 2 ani si o luna vrea sa:apese pe butonul de la lift la metrou, da deschida si sa inchida usa de la bloc, casa, lift!! e jale mare daca nu o lasa fratii ei carora le place grozav sa o tachineze astfel.

Zu said...

@Asta e si mai drama queen si... well, parca uitasem :D M-am invatat cu varianta care vorbeste singura si zspune ce vrea, dansa inca nu isi exprima dorintele.

Zu said...

@Anonymous: :-))) sa le facem cunostinta?