30 October 2014

Se dau urmatoarele flori...


... doua ghivece cu orhidee, o muscata si un rozmarin. Plus o persoana-dezastru la flori, careia ii mor toate plantele aduse vreodata in casa (si am tot incercat diverse). Ei bine, de data aceasta nuuu vreau sa mai moara, imi plac, le iubesc, nu stiu ce (sa) le fac (btw: rozmarinul e deja in declin). N-am idee daca le dau prea multa apa sau prea putina, daca le tin prea in soare sau nu... asa ca help, ingrijirea plantelor for dummies: ce sa le fac?

4 comments:

Anonymous said...

Orhideele trebuie sa le pui la lumina, dar nu la soare direct; eu le tin pe jos, la geam (o usa-geam care da spre vest) si le ud o data pe saptamana, cam jumatate de canita de apa la un giveci de orhidee. Au supravietuit 5 ani si au inflorit in fiecare an :)
Bafta! :)
ioana

moonlight said...

Fiecare plantă are „tabieturile” ei, mai bine citești despre ele ca să vezi ce merge și ce nu.

Ca reguli generale - lumină dar nu soare direct, ca să nu se ardă frunzele. Udat numai când pământul e uscat, să nu băltească apa în ghiveci. Dacă e cald/aer uscat în casă, pulverizat frunzele de câteva ori pe săptămână. Nu trebuie ținute în curent (mai ales orhideea).

Orhideele sunt destul de rezistente, în ciuda aspectului fragil. Eu le ud o dată pe săptămână, scufund ghiveciul în apă 15-30 de minute, apoi las să se scurgă apa foarte bine. Le pun îngrășământ pt orhidee în apă o dată pe lună. Florile rezistă și câteva luni, dacă sunt îngrijite corespunzător.

Haine Gravide said...

Si eu am Orhidee , si nici eu nu le tin direct in soare .
Dar oricum se comporta destul de bine oriunde le-ai pune .

Zu said...

Ok, mai stiam la orhidee de ghiveciul transparent, ca e mai bine pentru radacini...