18 September 2014

Bu in actiune

Intr-o zi cu soare, dimineata devreme, deschid computerul... ma asez linistita... nimic. Nu merge netul. Ma uit, ma invart, ma sucesc - nimic. Bineeeee, zic eu bataioasa si sun la UPC: nu merge netul. Ati verificat priza? Da. Ati verificat x, y,z? Da. Numaram impreuna beculetele care lumineaza pe router, ne mai agitam nitel... Si totusi la mine merge... zise vocea din telefon. Moment in care imi aduc aminte de prelungitorul ascuns sub straturi de praf si cabluri taman in spatele imprimantei, cel la-care-nu-umbla-nimeni-niciodata. No hai, sa ma uit si la asta, zic...

Era inchis! (era prelungitor cu buton). Ok, il deschid, evident ca netul porneste, imi cer mii de scuze la telefon, navighez fericita pe net si seara cand vine acasa Bu, ii povestesc nedumerita patania, minunandu-ma de zor cum de s-o fi inchis prelungitorul ala, ca nu ma prind. Raspunsul: eu l-am inchis.

??????

De ce sa inchizi prelungitorul care alimenteaza imprimanta si routerul? Ala la care nu ai umblat in viata ta si la care se ajunge greu???

Se incingea prea tare!

Huh?

-----------------------------------

Cateva zile mai tarziu am ramas fara televizor. Nu mergea receiverul de la tv si pace, iar eu n-aveam timp de el asa ca am plecat cam nedumerita de acasa. La intoarcere m-am si oprit sa platesc cablul, desi stiam ca sunt la zi cu platile si ca parca oricum primeam diverse sms-uri de avertizare inainte sa-l taie, dar mai bine sa stiu sigur ca totul e ok. Acasa, inainte sa ma apuc sa sun la UPC, apare Bu. Nu merge cablul, zic eu. A, stai asa, zice el... si se apuca sa mestereasca in spatele televizorului, bagand cablul receiverului la loc in priza (da, din cauza asta nu mergea). Nu, noi nu-l scoatem niciodata din priza. Niciodata.

De ce sa scoti receiverul din priza, hodoronc tronc?

Se pare ca il deranja ceva. Lumina sau sunetul, n-am inteles exact, eram mult prea socata de ce mi se intampla.

-----------------------------------

Recent am gasit si incarcatorul meu de iPhone scos din priza. Mi-e si frica sa intreb, cu ala ce a avut... :D

5 comments:

Vio said...

:)))...:))))
mai bine nu intreba:)

Anonymous said...

si eu opresc led-ul care licare la deskstopul computerului dupa ce sting computerul, dar il opresc din buton, nu scot din prinza de tot. efectiv ma scoate din sarite luminita aia intermitenta. sa nu mai zic ca toata vara am stat cu toate usile deschise, una din ele cu geam si cumva, datorita minunatelor legi ale fizicii luminita aia sclipurea intermitent fix in ochii mei, desi intre noi e un zid (se reflecta cumva aiurea in geamul unei usi)
pe vremea cand mai aveam televizor, stingeam receiverul, dar tot de la buton, nu scos din priza.
insa, recunosc, scot din priza cuptorul cu microunde.
am citit undeva ca modul stand-by sau ceva asemenator sau chiar un incarcator lasat in priza fara sa alimenteze efectiv ceva consuma foarte mult curent. dar de aici pana la a scoate din priza niste chestii, atat timp cat ele sunt complet si total inchise din butoare (deci nu in stand-by) e cale mai lunga. (sa nu mai zic de prizele la care e greu de ajuns, las' sa consume, ca nu ma apuc acum de contorsiuni zilnice :) )
ady

Ana said...

dragut colocuitorul tau barbat... le are cu genruile:)

antiprosteala said...

Si daca routerul e alimentat cu electricitate cu ajutorul prelungitorului, dar acesta era oprit - deci nu avea electricitate, cum ai reusit sa numeri beculetele care palpaiau la router?
Ma, chiar asa prosti ne crezi?

Zu said...

@Ana: Da, desi de data aceasta cred ca eu sunt de vina, o sa il corectez. :D

@antiprosteala: Faina observatie. Minus ultima replica: eu nu sunt "Ma", iar tu nu esti o persoana cu care sa doresc sa ma conversez. Dar pentru ca totul sa fie clar, am doua routere (sau cum le cehama), legate intre ele - unul de la UPC (pe care il verificam cu angajatul lor) si unul personal, care transmite semnalul mai departe (si care nu era in priza).