17 July 2014

Marul muscat

Intamplarea face ca lucrez pe computer de cand un Mac era un obiect de lux pe care nu prea ti-l perminteai acasa. Asa ca am invatat pe PC. Si am lucrat pe asa ceva pana acum, cand am un Mac la work. Evident ca nu inteleg prea multe din sistemul de operare si smecheriile normale... ma termina tastatura stricata care "nu se poate repara pt ca e de Mac si cu astea nu avem ce face"... m-am impleticit in tastatura cu diacriticele amplasate ciudat in romana (norocul meu ca m-a luminat cineva pe fb, moment de maxima fericire)... m-am mirat de unele lucruri ca sunt altfel... si inca mai incurc ctrl cu cmd (da' de ce trebuie sa fie pe dos???). Banalitati, stiu, insa cand lucrezi repede instrumentele trebuie sa sutina si sa lase sa se desfasoare liber gandul si e cam frustrant cand eu stau sa caut click-uri si taste, dar bon.... nimic nou sub soare.

Am mai schimbat computere. Am mai schimbat si programe si n-am sa uit socul trecerii de la transparenta in Corel la cea in Illustrator (omg, ce bataie de cap!) sau distractia cu "prinderea nodurilor".  Ori trecerea din 3D Max in Cinema 4D... parca iti leaga brusc cineva o mana la spate si te pune sa lucrezi :D.

Dar in fine, noi sa fim sanatosi, in continuare boscorodesc pe margine insa nu e o trauma majora. Mac e fain, design adevarat, il invat eu si pe asta...

La iPhone insa... acolo imi permit sa spun ca sunt imposibili. De la iTunes care nu, mie nu imi simplifica viata ci mi-o incurca, pana la telefonul care dupa 4 ani de utilizare a inceput sa cedeze (scuze dar nu, patru ani nu mi se pare mult), la iCloud pe care nu il inteleg si filmuletele video care nu ma prind de ce nu se descarca acolo (?), la aceleasi filmulete video care descarcate varianta "periferic nou- luam filmulete" nu mai merg pe niciun computer, la cele doua incarcatoare si jumatate (unul e doar un cablu) care nu mai incarca doua telefoane iPhone (say what???) - in fine, unul dintre ele, cu un anumit cablu dintre toate, merge incarcat pe computer. Si vorbim de telefonul meu cel nou, pentru ca refuz sa cred ca la 1 an si jumatate e vechi, da?

4 comments:

mara said...

Eu sunt pe Mac de 15 ani, deci dacă te pot ajuta, ma gasesti pe FB. :D

Ioana said...

Credeam ca numai eu am dileme de-astea de "diletanta" intr-ale Mac-urilor :). Problema cea mai nasoala o am cu tastatura tabletei, e o oroare pentru editatul de texte. Aia de la laptop mai merge cumva. Ce fac diverse i-chestii iar e o enigma pentru mine. Noroc ca nu-l folosesc decat privat.

Zu said...

@Mara: retin, mutumesc :D

Zu said...

@Ioana: la tastatura eu am descoperit ca trebuie sa setez pe Romanian-standard. Daca stiai, well, eu abia am aflat, daca nu, sper ca te ajuta. Pentru mine a fost o revelatie :-))). Oricum, ma tem ca in razboiul Mac-PC eu sunt foarte PC...