26 June 2014

I want to ride my...

Sotul meu este una din acele persoane care te lasa cu gura cascata de nenumarate ori, facandu-te sa te intrebi nedumerit daca tu esti zdravan la cap sau el e zdravan la cap, ca amandoi in acelasi timp nu se poate, prea zice niste minunatii socante. 12 ani mai tarziu ai zice ca nimic nu ma mai surprinde, dar bon, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului, voila, oda pentru sotul meu.

Sotul care mi-a demontat sistematic dorinta de a avea o bicicleta de cred ca mi-au iesit si vreo trei fire albe pe parcurs. Ca dam banii degeaba, ca nu am unde sa o depozitez, ca nu o sa o folosesc, ca nu incape in masina (mdap, asta e complicata), ca doar atunci cand om avea casa noastra cu curte (huh? la 80 de ani?), ca... Bref, praf m-a facut. Eu cu a mea, ca vreau, el cu a lui ca nu are sens. Am plecat la mare, ne-am intors de la mare fiecare cu poezia lui... Am primit mesaj ca o cunostinta a unei cunostinte vinde o bicicleta second hand (lumea imi citeste blogul :D), doar i l-am aratat, ca deja nu-mi mai fac iluzii. Clar omul e in zodia lui "fara biciclete".

Ieri mi-a scris pe Facebook: "am vorbit, maine o sa ai bicicleta". Dupa ce m-am adunat de unde cazusem de uimire, zic "pai nu ziceai tu ca nu bicicleta, nu alea, nu alea...". Raspunsul a venit scurt: "dar tu vrei... si sunt putine lucruri pe care le vrei asa de insistent". Pam-pam! Sah-mat, castigator la puncte e Bu, Zu tocmai a cazut in fund si scrie ode.

Aseara mi-a adus-o. Am bicicleta mea, e in hol si inca ma uit la ea socata.

(Il sont fous, ces... )

5 comments:

Piersi said...

Ce dragut! Bravo Bu!

Zu said...

:D

Simona said...

Pe acelasi principiu are si fiu-meu trompeta... Nu mai conteaza cum ma doare capul si ce cred vecinii :-))) daca a avut trei ani rabdare sa ma piseze la cap la varsta lui, si nu s-a suparat ca pana si Mosul l-a ocolit doi ani la rand si nu i-a adus trompeta de pe lista, am considerat ca o merita... :-)
Spor sa ai la biciclit doamna!!!

Zu said...

:-)) multumesc, tin minte de la tine o poza cu device-ul ala de atasat la bicicleta de adult, sa pedaleze si copilul mic... ma tot gandesc la el, ar fi practic, insa aia imi mai lipseste de depozitat si carat cu masina, uf.

Arhi said...

te abureste prin invaluire, sa mai faci un bebelus