06 June 2014

Despre iubire

Inspirata de ceva discutii recente si prinsa fiind intre isteriile a doi copii, am purces la varianta cu explicatii vizuale. Am luat doua pernute, una patrata, verde, plusata si alta cu o forma curba, gri, din panza si voila, asta e iubirea mea pentru tine si asta e iubirea mea pentru sora ta. Diferite, functioneaza separat, nu iau din iubirea mea pentru tine ca sa ii dau ei, e complet separata, asta e doar pentru tine/ a ta... in fine, din astea.

It worked like magic, recomand! :D Calm, linste, pace, fiecare copil cu pernuta lui, copilul mare dumirit ca e iubit si nu are de luptat pentru locul sau sub soare. Explicatiile vizuale sunt geniale.

Latura comica a aparut de dimineata cand intai a trebuit sa-l salvez pentru ca "si-a pierdut iubirea" (era intuneric in camera si nu vedea pernuta)  si mai apoi mi-am imaginat reactia lumii cand se va prezenta cuminte cu pernuta dupa el (in weekend la bunici, a decis ca vrea sa plece cu pernuta) si va explica serios ca asta "e iubirea lui mami pentru mine".

Ah, si am aflat ca iubirea lui pentru el este masinuta/ tricicleta de lemn, iar iubirea lui pentru surioara lui este mdap, scaunul ei de masa. Nailed it! :D

6 comments:

Piersi said...

Foarte dragut. O idee f buna :)

Simona said...

E nemaipomenita ideea! Acum astept sa ma ajuti extrapoland aceeasi idee la faptul ca de fiecare data cand trebuie sa fac pace intre ei, fiecare crede ca-i tin partea celuilalt... cumva cred ca tot cu pernute se rezolva si asta, hahaha :-)
Mi-a placut!

Ioana said...

Acuma-l asmut pe sotul din dotare dupa perne, sa vina cu ele in dinti (desi e duminica, mai greu, ca-s inchise magazinele). Macar celui mare sa-i explic chestiunea cu iubirea :).

Zu said...

@Piersi: multumesc, nu pot sa-mi atribui creditul, e inspirata din esarfele relationale ESPERE

Zu said...

@Simona: :D. La noi se rezolva multe conflicte cu smecheria cu "cine a pus mana primul pe jucarie are dreptul la ea. daca vrei sa te joci si tu, poti sa-l intrebi pe celalalt daca ti-o da/ daca vrea sa i te alaturi in jocul cu acea jucarie. daca zice nu, poti sa astepti pana cand termina cu ea/ alegi alta jucarie". Singura chestie e ca cel mai mare s-a gandit sa puna unele jucarii sus, unde ea nu ajunge, pretextand ca "dorm, mami, nu putem sa le deranjam" :D

Zu said...

@Ioana : :-)))))