06 May 2014

Puii ciorii

Aseara - citim, povestim, hai la culcare... mnope, copilul nu vrea pentru ca ascultam Vivaldi si "imi place muzica asta", "vreau sa mai ascult". Fooarte hotarat, explicandu-mi ce parte din "melodie" ii place. In cele din urma a cedat cu conditia sa nu o inchid, ca vrea sa adoarma cu muzica. Pofteam sa ma retrag pe canapea cu laptopul in brate dar i l-am lasat, incercand sa imi ascund uimirea si admiratia :D...

Jumatate de ora mai tarziu dormea dus pe acorduri de Vivaldi.

-------------------

Mandra mea bebeluna nu pare sa fie prea interesata de chestiuni "frivole - feminine". Ca nu-i pasa de papusi si prefera oricand sa fugareasca o masinuta impreuna cu Fratele cel Mare, stiam, dar gusturile ei in materie de somn m-au luat complet prin suprindere.

Printesa noastra cu zulufi si mutrita de papusa adorabila se retrage la culcare tinand strans in pumnisor fie o masinuta de colectie, din cele metalice care ne impanzesc toata casa,  fie o biluta din cele multe pe care le-a zburatacit de la un joc de biliard in miniatura (~1 cm diametru). Mmmda, nimic de plus, nimic moale :-)... Nu vrea iepurasul cu fundita roz, desi parea interesata sa aiba si ea unul. Abandonat e si cainele pufos pe care singura l-a cules din IKEA. Nu vrea nici macar dragonul verde... ori perna in forma de nor, mnope. E topita dupa bilutele alea micute si le plimba dupa ea peste tot, iar masinutele sunt la egalitate cu cateva figurine de plastic reprezentand animale, preferabil caini. La somn  pot fi amandoua sau doar una, cerute insistent daca nu a apucat sa le ia ("p'tutu" si "goo") si pastrate bine in manuta pana tarziu in noapte, asa ca daca nu reusesc sa i le pescuiesc pe ascuns dintre asternuturi, dimineata le gasesc in patut si mereu ma intreb mereu cum de n-o deranjeaza in somn.

3 comments:

Ioana said...

Al meu pana pe la 2 ani jumate n-a dormit cu nimic... bine, n-a prea dormit oricum. In jurul acestei minunate varste a inceput sa culeaga masinile in pat, inlocuite mai recent cu broasca de plus... si un iepure de plus... si o pisica de plus... si un ursulet mic, un caine,o pisica de lego, o pisica de plastic... o perna cu broasca testoasa, cartea cu bufnite, masini mari si mici, cuburi lego si duplo... cred ca uit diverse altele. M-am obisnuit sa i le culeg din mana si din cale inainte de dusul de seara, iar in pat am lasat doar plusurile, din care mai facem pierdute cate unele, daca nu se gasesc direct in raza vizuala si nu se lasa cu bocete dupa ele. Mi s-a intamplat de x ori sa adorm langa el si sa ma trezesc cu diverse sub coaste, de la cuburi, bile, masini mici, mingi de ping pong, pana la boabe de fasole, pietre, ghinda, bete, tacamuri de plastic, creioane, hartii mototolite... sper ca n-o sa dau niciodata peste animale mici vii sau insecte, desi odata mi-a venit la culcare cu un carabus intr-o mana - inca viu!!! Iar eu am fobie masiva de insecte.

Zu said...

:-))))vaaai, asta e fabulos! iar cu insectele... uhhhh, te inteleg, sunt si marea mea fobie. Al meu a fost predominant cu iepurasul... doar o persioada cu turma de plusuri, de cara el si caram si eu cand era vorba de mers la culcare (da, si eu le-am facut disparute pe sest, recunosc :D)

Vio said...

Si eu, si eu, si eu.. Andrei cu masinute in maini(una in fiecare) sau cu cate-o carte imensa si cartonata:))). Asta de pe la 1,5 ani pana la 2 si-un pic. Apoi..pana in zilele noastre..cu Aiurel, Minnie, Mickey, Pooh. Cu toti! Pe care-i si inveleste. Si pe care, cand iese din camera, abia ii poate duce in brate, dar II DUCE. Adica si la 4am, cand vine dupa mine sa ma ia la el, tot cu ei in brate vine. :))
Ioana: boabe de fasole? Carabus? :))) Ce mistoooo....:P