12 May 2014

Atelierul de quilling

Cristina (Talente de Nazdravani) m-a invitat la "joaca". Un atelier pentru copii si parinti (colaje, pictura, quilling...) - recunosc deschis ca mie mi-au sclipit ochii cand am auzit de quilling. De mult doream sa incerc, mi se pare fabulos ce se poate face (voila - Yulia Brodskaya).

Asadar, sambata de dimineata am mers cu cel mic la atelier (gradinita Pro Kinder, wow, ce spatiu!, chiar m-a impresionat). Acum... pentru o persoana care moare dupa tot ce inseamna craft si papetarie, incaperea frumos aranjata cu colturi de colaj, pictura... lectura... quilling... era o minunatie. Locul perfect pentru mine, m-am uitat la toate pe indelete: stampile/ stampilute, hartii de toate culorile si modelele, vopsea cu sclipici sau fara, diverse elemente auto-adezive, perforatoare multe-multe, fundite, benzi colorate... aaaaa... eram ca un copil :D.

Piticul meu topaia pe la toate materialele, venea dupa mine (motiv pentru care la inceput n-am reusit sa fac mai nimic) si vroia ba una ba alta, abia la final  m-am prins cate tipuri de lucrari a facut: a decorat fluturasi, apoi o farfurie de plastic, dupa care a pictat niste suporturi de lumanari si o rama (bine, pe alea trebuie sa le terminam noi acasa, sunt versiunea "5 ani - fara ajutor"), a trecut pe la colaje/ perforatoare/ lipit/ taiat cu foarfeca si a realizat singur un tablou intreg dupa ce m-a ajutat si pe mine la al meu, apoi m-a pus pe mine pe mine la lucru la al treilea...  Din ce am vazut i-au cazut cu tronc diamantele auto-adezive, a impodobit cu ele tot ce a prins, musai sa cumpar :-).

La quilling eu m-am luptat cu un fluturas. Migaloooos... si stramb pana la urma, dar bon, prima data cand fac asa ceva. Norocul meu cu Cristina - are multa rabdare si iti explica de toate ce si cum, cu filmulete si diverse informatii suplimentare. Apoi am facut un tablou cu OZN (am "furat" poza - tabloul din dreapta este al lui iar OZN-ul e comandat de el, deh).



Mi-am adus aminte ca in casa mea ideala o camera era "de joaca" pentru copii - un loc unde sa aiba  tot felul de materiale creative, sa poata experimenta fara grija de spatiu, mizerie etc., sa isi poate expune proiectele, de orice fel ar fi acelea. Si eu pe langa ei, ca imi place mult sa fac diverse si mai ales sa pictez - am cam lasat in urma pasiunea asta insa tare mi-e drag sa pictez pe lemn sau ceramica. Nu am casa aceea insa ma tot gandesc cum si unde sa le fac un coltisor cu materialele pe care le avem, sa isi poata lua singuri si sa faca ce isi doresc (diferenta dintre "eu le programez impulsurile creative" si "ele vin dintr-o nevoie interioara"). Au si acum la indemana diverse lucruri, am asteptat insa sa mai creasca si bebeluna ca sa le pot lasa si pe cele mai putin safe afara iar intalnirea aceasta mi-a dat idei, m-a ajutat sa vad cum sunt aranjate unele lucruri... am de unde sa ma inspir :D. Si am si de unde sa mai cumpar o groaza de materiale noi, pfff, cartile de la editura Casa le stiam, am deja un teanc impresionant (dar au scos unele noi, acum o vreau pe asta), insa am descoperit Daco si ProfiArt si, mda, situatia e grava :-))).

1 comment:

Cristina said...

:)
Pozele le-am trimis pe mail,
https://www.dropbox.com/sh/2nbzaqac2d4ioaa/AAAbQ6Pcf44U4I8viU_oI6MUa

Ma bucur ca v-a placut! Cu diamantele stiam boala, sunt primele care se epuizeaza la orice atelier.