14 April 2014

Si... ce ceaiuri imi recomandati?

Azi am nevoie de sfaturi, recomandari, sugestii... asa ca rog pe toata lumea care trece pe aici sa-mi scrie frumusel un nume de ceai buuun, pe care il beau cu placere, cu drag, de pofta, fara sa se strambe (yep, that's me! :D). Ca eu inca nu l-am gasit, o singura data am fost foooarte aproape cu ceva plicuri-granule de fructe care se faceau cu apa calda, relativ no-name, de la Mega, probabil pline de chimicale (probabil de aceea mi-au si placut). Am cateva idei-recomandari pe care insa nu am apucat sa le testez ca nu imi sunt la indemana (musai sa comand online, uh) dar totusi, ceaiuri bune, care sa nu aiba gust de medicament sau apa calda-cu-ceva?

Pretty please? :D

11 comments:

Anonymous said...

Mie imi plac ceaiurile de la Demmers , au o varietate foarte mare, imposibil sa nu gasesti ceva care sa-ti placa.
Apoi, ceaiurile de la Lidl, preferatul meu este cel de menta si ceaiul de soc de la Fares.

Eu le beau fara zahar, toate sint foarte aromate.
Diana Cj

Anonymous said...

mie imi place ceaiul de iasomie. nu al plicuri. ceai varsat.
Mihaela

Radda said...

Eu nu beau ceai decat cand imi e rau, rau, insa, cu toate astea, exista o singura combinatie de plante din care iese un ceai pe care chiar il beau cu placere: foarte putin tei + soc + cimbrisor (cimbrisorul este esenta si-i da ceaiului o aroma f f placuta)+ putina lamaie si miere. Din acest ceai chiar pot sa beau cu placere cateva cani - eventual la micul dejun, cu o felie de paine prajita cu unt si branza - combinatia perfecta (pt mine). http://snplafar.ro/corporate/traditionalDetalii.php?titlu=Ceai%20de%20cimbrisor

moonlight said...

Twinings sau Greenfield, au o mare varietate de arome. Preferatele mele sunt cele cu mere și scorțișoară, cel verde tropical de la Greenfield, vanilie, verde cu iasomie.

Ozana said...

Rooibos

Loriana said...

Ceaiuri de la Deemers. Recomand ceaiurile verzi aromate (sunt multe sortimente, pentru toate gusturile), sau un rooibos aromat, un deliciu. Si eu eram anti-ceai pana le-am descoperit pe acestea.

Zu said...

Hmmm... am o lista frumusica. Sa ma apuc de testat, poate gasesc ceva sa ma convinga, pe moment nu beau ceai decat daca sunt bolnava si nici atunci :D.

Anonymous said...

Ceai fructe Mango&Friends de la Kaffa Tea, au si magazin, nu numai comenzi online

Ioana said...

Eu nu servesc ceaiuri, m-am impacat cu ideea. Le miros insa cu placere. Gustul nu corespunde mirosului, zic eu. Daca sunt 'pe moarte': ceai de musetel. Pe care insa nu multi par sa-l suporte. Exista magazine de profil cu x tipuri de ceaiuri de fructe/flori/mai stiu eu ce combinatii, poate reusesc ei sa-ti recomande sau prepare un amestec de ceva potrivit. Cantitate mica, cred ca minim e 50g (vrac). Habar nu am daca sunt in Bucuresti, banuiesc insa ca nu au motive sa lipseasca.

Zu said...

@Ioana: esti de-a mea :-)

Anonymous said...

eu mor dupa oolong (pur si simplu, necombinat cu nimic altceva). e un ceai fost verde si dupa-aia fermentat. nu ma intreba cum. are un miros incitant si special (dubios, ba chiar scarbos dupa unii). merge si ala la pliculete de la lidl, dar e mai misto cel varsat de la cam orice magazin de profil (casa de ceai cred ca am avut ultima oara). nici mai incerc sa cumpar altceva. ady