03 March 2014

Jurnal de bebeluna (19 luni)

De doua zile desenez de zor. Eu, nu ea. S-a prins ca stiu sa desenez si ma exploateaza: iepurasi, copaci, soare, pisici, catei, melci, ratuste, fluturasi... imi da creionul si imi arata foaia, incantata. Apoi, cand nici nu am tras doua linii, trage insistent de creionul din mana mea - il vrea taman pe ala - si imi da un altul. Asa se face ca animalele mele sunt adesea bicolore, incepute cu albastru sau mov, terminate cu roz sau portocaliu sau verde... cine mai stie.

Cand nu desenam, citim. Teancul de enciclopedii pe care le-a lecturat fratele ei (noi le avem pe toate, o editie mai veche) e citit din scoarta in scoarta. Ia una si o aduce incantata, ti-o pune in brate si se propteste langa tine, asteptand sa-i povestesti despre serpi, libelule sau desert. Cand termini fuge incantata dupa urmatoarea. Si tot asa... ca'tea, ca'tea (cartea)...

Dupa ce epuizam si asta, trece la puzzle. Are vreo patru expuse acum si le face pe toate , negresit. Apoi monteaza piese de lego (Duplo, din cele simple, but still).

Aasadar, domnisoara e mi-nu-na-ta. Ma nedumereste insa ceva: cand vede pe afara pisici, porumbei sau catei se opreste incantata, repede-repede se rasuceste sa se uite dupa ei si exclama diversele combinatii de sunete pe care le fac respectivele animale. Dupa care tranteste de obicei cuvantul pentru mancare (un "blablabla" facut din buze) - ce vrea sa spuna poetul? Sa hranim toate animalele care ne ies in cale (sau sa le mancam???) ?

Ca de mancat, hoho, mananca bine. Si singura. Si chestii ciudate pentru capul meu, dar cine sunt eu sa ma opun: febletea ei e broccoli, cat ii dau, atata mananca, gol, doar fiert, il alege dintre toate celelalte lucruri din castronel. Sau ii place iaurtul amestecat cu putin lapte si fructe proaspete (capsuni, zmeura) - smoothie - bea de zor.

Se incalta, se descalta, arunca sosetele... arunca toate animalele din patut dupa care arunca si perna si, da, si sosetele... cand stie ca o cauti se ascunde bine si nu zice nici pas (dupa un scaun in birou, sau fuge in camera opusa celei in care te afli si te asteapta incantata acolo, cu un zambet larg)... e creata-creata, curioasa foc, fascinata de balti si apa (e in stare sa se spele pe maini si pe dinti de sapte ori pe zi)... danseaza cu mare placere... si, hmmm... am spus ca e mi-nu-na-ta?

1 comment:

Anonymous said...

Sa fie sanatoasa toata familia, sa va bucurati de copii, o primavara plina de bucurii.