26 March 2014

In oras, ca fetele

Am inceput sa umblu cu copchila - mergem cam peste tot, ca doua mandre ce suntem. Culmea e ca atunci cand se trezeste intr-un spatiu plin de copii nu e asa de interesata, de mine se lipeste... Am dus-o la un atelier Zurli, pfff, toti copiii erau fascinati de ce se intampla, cantau si vorbeau cu zana buna... a mea, cand a vazut ca vine zana cu rochia ei maare (cu crinolina), cantand (tare, e adevarat) si zambind laaaarg, gata, s-a blocat si s-a lipit toata de mine, nimic nu i-a mai trebuit. Dar am facut coroana de printesa mai apoi si si acum o mai poarta tantosa prin casa :D (btw, duminica e spectacol, vreau sa vad ce zice cel mare de data aceasta). Am dus-o si la Crayon, sa ne jucam. Trei camere pline de jucarii. Ei as, tot de mine a stat lipita toata, s-a jucat doar cu ce era in jurul nostru pe o raza de...

Nu-mi explic de ce, am sa mai incerc, poate era doar o faza de mamosenie exagerata. Altfel, daca mergem la un suc, ca fetele :D, sta frumos pe scaunul ei, se intinde sa apuce tot ce o intereseaza, e perfect in elementul ei... Daca ies la cumparaturi cu ea, la fel, merge la toate rafturile si in toate magazinele (unde mai au si spatii de joaca/ desenat ceva... e prima care se infige). Daca merg in vizita cu ea la prieteni, iarasi, fara pic de jena, cerceteaza curioasa tot. In librarii se uita tacticoasa la toate cartile... Cand ii spun ca mergem afara e prima la ura, fie cu caruciorul ei de jucarie fie, mai nou, cu tricicleta joasa, tropaind de nerabdare :D.

Am fost zilele trecute intr-un magazin nou si imediat vanzatorul (un tanar) mi-a spus sa am grija cu cea mica, sa nu strice ceva. Nu strica. In 90% din cazuri e f ok sa mergi cu ea undeva. A, ca vrea diverse si eventual mai pune si ea in cos cate ceva sau ca nu mai vrea sa plece dintr-un loc, astea sunt alte probleme, alta distractie.

Imi place sa ies cu ea dar am senzatia ca o sperie grupurile mari de copiii si agitatia lor... Asta o sa fie interesant cand va veni momentul pentru gradinita. In fine, pana atunci cel mare e la gradinita, insa noi doua avem un oras intreg de cucerit si vizitat. Ne suim in masina si mergem :D. Se pare ca ne plac in special magazinele si terasele (suntem doua mam'zelle de Bucuresti, oh), dar nu ne dam in laturi nici de la parcuri, muzeee sau alte minunatii. Iar in weekend completam trupa, a venit primavara si e frumos afara si sunt o groaza de locuri in care imi doresc sa ajungem.

5 comments:

AlinaD said...

Al meu printisor are aproape 4 ani si e cam la fel. Adica ii place sa iesim amandoi la plimbare, cumparaturi, terase, vizite, dar la spectacole de copii nici gand. In parc e ok, se duce si se baga imediat in vorba. Dar in spatii inchise, unde e muzica tare si galagie, nici gand. Presupun ca va trece si faza asta, ca doar n-o ramane asa pana la 18 ani :)

Vio said...
This comment has been removed by the author.
Vio said...

Asta e momentul in care am asa ..un mic regret ca fiul nu este fiica:))). Sa beau si eu un suc cu el, stand la masa...fara sa vrea sa traga nimic de pe masa..sau de pe mesele vecine..sau chiar mesele ele insele carele este:))))
La spatiul de joaca am mers o singura data si am iesit de acolo cu tiuit in urechi si cu durere de cap si cu stres ca toti virusii de pe copiii -care behaiau pe-acolo- au sarit pe Andrei. Lui i-a placut, asa ca..probabil o sa mai trec prin asta... Peste vreo...200de ani??!!:P

p.s. Am sters comentariul initial pt ca era atat de full de erori de scriere incat m-am jenat:)

Zu said...

@AlinaD: sigur trece. Ma minunez insa de ceilalti copii, cei care stau, topaie, se duc pe scena... wow! Am doi copii si so far nici unul dintre ei nu face asa ceva.

Zu said...

@Vio: gasisem un spatiu de joaca minunat... era mic si aproape pustiu, puteam sa merg impreuna cu o prietena si copilul ei sau chiar singura in zilele urate si stateam linistita in timp ce pititicii se desfasurau in legea lor. Acolo era fain, ai mei nu se speriau de nimic pentru ca puteam cere sa dea muzica mai incet si cum nu prea erau alti copiii nu avea ce sa-i streseze. Din pacate insa faptul ca era asa pustin insemna ca nu le merge afacerea :D si s-a inchis. Acum caut ceva similar :D.