04 March 2014

Cele mai citite

Am vazut un film, "About time", care m-a surprins in mod placut. Ma asteptam sa fie ceva comedie romantica, o poveste de dragoste in care "el intalneste o ea si se plac si totul e minunat pana cand el sau ea fac o greseala care de fapt e o neintelegere si se despart dar apoi regreta si el sau ea face un gest maret din care inteleg cat de mult se iubesc si se saruta in aplauzele unei multimi de... (trecatori, colegi de birou, pasageri de avion, participanti la un meci de fotbal etc.)". Bun si genul asta de filme, mai ales cand ai nevoie sa nu gandesti prea mult si sa ti se confirme ca #dragosteainvingetotul si #totulebinecandseterminacubine, dar iata ca asta e mai sus de atat. In fine, in film apare o idee care mi-a placut teribil: eroul principal afla de la tatal lui ca pot calatori in timp (cu niste limitari) si sfatuit de acesta sa-si foloseasca nou castigata abilitate pentru ceva ce il pasioneaza, isi intreaba tatal ce a facut el cu extra-timpul oferit. Si raspunsul acestuia este: "Pentru mine e vorba doar de carti. Am citit tot ce iti puteai dori. De doua ori."

Ah, asta e punctul in care l-am invidiat cu cea mai pura invidie posibila pe tatal unui tip dintr-un film. Inca il mai invidiez.

Mi-am adus aminte de scena respectiva cand cu infograficul-concluzie la Biblioteca bloggerului roman. Voila!... Va las sa il studiati, ca eu am treaba, ma lupt cu doua carti "grele" :-). Mi-am gasit si eu pe unde sa-mi prind neuronii: o carte faina despre toate descoperirile stiintifice ale lumii, care da sens tuturor lucrurilor care s-au descoperit pana in prezent si o face cu umor si simplitate, dar bon, e vorba despre atomi si sistemul solar si dinozauri... si o carte despre abilitati esentiale pentru viata si functii executive ale creierului (se numeste Mind in the Making, deci e clar :D). Mai punem un ghid turistic si Aurora Liiceanu si in capul meu se formeaza un amalgam mai mult decat interesant...

2 comments:

Piersi said...

Cum se cheama prima carte? Cea cu atomii?

Zu said...

@Piersi: Bill Bryson Despre toate pe scurt – De la Big Bang la ADN. Faina carte. Am mai citit de el "Acasa", scrisesem de ea pe blog - mi-a placut foarte foarte mult.