16 January 2014

Name that pony!

In lumea incalcita a jucariilor, ma credeam pe teren relativ sigur si imi ziceam ca mai am timp pana sa intru in marea de jucarii de fata. Pentru ca, so far, m-am scaldat in universul jucariilor de baiat. Nu ca am avea pistoale sau scuturi si roboti prin casa, but still- lego e ceva ce mintea mea intelege si chiar ma consideram pe un teren relativ neutru, zicandu-mi ca voi controla si ce va sa vina.

Right.

Intai ca m-am trezit cu o creatura roz cu parul albastru si stralucitor pe care a trebui sa o car dupa mine prin tot orasul si sa-i aranjez parul pentru ca "ii cade pe ochi si nu ma vede, mami". Apoi ca jucariile se amesteca intr-un mod fabulos si teribil de amuzant pe la noi prin casa, dar la asta vom reveni imediat, sa terminam cu creatura roz mai intai.

Un ponei care a stat cuminte langa mine pe bancuta cat timp copilul era la escalada. Mdap. Eu intr-o sala de sport, asezata pe o bancuta alaturi de un ponei roz.. Ponei primit de baiat de la o colega de gradi si care a declansat un val de discutii de Facebook din care am aflat ca "nu mai am scapare" :D. Turns out ca exista o nebunie cu poneii si eu eram complet paralela. Sunt multi, foarte multi. Au nume ciudate si liste cu detalii ca sa ii poti identifica. Si inteleg ca minunea de mai sus nu e "Printesa Celestria", care are o sora "Luna", cum mi-a fost prezentata, dar nici "Aloe, cum ajunsesem ca cred, asa ca sunt in dilema: cine e doamna??? E roz, are corn, par bleu cu dungi verzui cu sclipici si doua sau trei stelute pe sold (nu e langa mine, s-a dus cu copilul la gradi, doh!)  :D.

Revenind la balamucul jucariilor, e funny cum le amesteca cei doi. Pentru asta nu eram pregatita, desi nu am pasiuni cu impartirea pe sexe si nu cred in asta, plus ca ca o vreme el avea si el un bebe pe care il ingrijea (dar asta a fost efectul aparitiei surioarei) dar cumva nu anticipasem asa momente amuzante. Nu ma gandisem ca el va plimba un ponei "sclipicios" dupa el, ca din cadourile primite de Craciun el va alege sa toarne apa tacticos in si cu vasele ei de bucatarie iar ea va "umbla" cu masina lui de pompieri, scotand sunete vjjjbrrrrvjjj de motor mergand. Sau ca domnisoara imi va prezenta triumfatoare ce a copt in cuptorul bucatariei ei de jucarie: o masinuta! :D

Life with kids is funny. Presimt ca ma asteapta mult mai multe.

6 comments:

Simona said...

Si noi suntem exact in aceeasi barca cu voi. Am scris si eu un articol similar acu cateva saptamani, unde povesteam ca nu ma stresez care cu ce se joaca, eu nu cumpar intentionat jucarii pentru un anumit sex, si nu cred in asa ceva, deci nici copiii mei nu au chestii de baieti sau de fete predefinite. N-am cumparat nici un ponei in viata mea, dar pentru ca exista zile de nastere si alte ocazii m-am trezit cu trei, din care pe unul l-am identificat, e Rainbow Dash, ceilalti doi... mister. Unul seamana exact cu al tau dar nu are corn, iar celalalt e galben. Copiii se uita uneori la My Little Pony, dar nu i-a prins valul nebuniei cum am auzit la alti parinti, poneii sunt folositi doar sporadic :-)))
Distractie maxima!!! :-)

Anonymous said...

Poneiul roz cu par albastru care nu e Aloe :-) ar trebuie sa fie Lotus Blossom.
Paula.

Zu said...

@Simona: Aha, deci exista posibilitatea sa scap totusi de nebunie... . La tine am citit ieri seara (mi-a luat n incercari sa ma prind cum sa-mi activez invitatia, abia saptamana trecuta am reusit. Si eu am imbracat-o pe cea mica in hainele lui si i-am dat ce jucarii aveam de la el, am mai primit ceva papusi de la rude dar so far nu e interesata si si eu o las in pace - plus ca fac alergie la prea mult roz, cand am primit poneiul asta chiar ma uitam ca nu prea avem jucarii roz prin casa.

Zu said...

@Paula: pfff, nu cred :-(. Ar trebui sa le scrie numele pe talpa, cine ii tine minte pe toti???

Simona said...

Paula, hahaha, multumesc ca te-ai straduit sa cauti. Lotus ala e pe dos, e albastru cu par roz din cate am vazut pe net. Mai sapam, desi nu arde casa daca nu stiu cum ii cheama ;-) Mersi oricum!

Zu said...

:D multumesc frumos pentru compliment