15 January 2014

Acceleratul

Se da postarea de ieri. Despre oboseala, meseria de parinte s.a.m.d. Si se da continuarea:

Azi noapte.

Sau nu, ieri seara. Cand Bu nu a ajuns la ora de culcare a trupei asa ca am facut eu singura totul. Inclusiv re-re-re-re-expedierea piticului de nu mai putin de 5 ori la loc in pat, de unde se tot itea cu cele mai dubioase motive. Nu, n-am scos fum pe nari. Da, am reusit sa raman calma. Ba chiar aveam destul zen in mine cat sa citesc linistita o carte inainte de culcare. Buna carte, nu-mi mai venea sa o las jos din mana, dar bon, mi-am zis ca mai este timp si ca mai bine o savurez cu inghitituri mici :D.

Problema este ca afara era inca noapte cand s-au auzit primele miscari de trupe din camera copiilor. Ah, chiar asa de matinali sunt??? mi-am zis eu mormaind in barba, nefiind pregatita sa incep dimineata atat de abrupt, asa ca l-am lasat pe Bu, pe principiul "eu nu stiu cine sunt copiii astia, cine i-a facut, nu-i cunosc, nu sunt aici, who, me?". Si dus a fost. Turns out ca amandoi se trezisera!!! iar dupa zgomotele ce veneau din sufragerie, erau vioi rau. Dupa zgomotele prodse de Bu, mai mult maraieli, era clar ca el inca mai dormea si functiona pe pilot automat. Dar cat e ceasul, totusi? Aaaaaaaaa, Bu, e 3 dimineata!!!! 3!!! Da, stiu, a venit raspunsul pe un ton sfarsit, eu credeam ca e 6, acum am vazut.

Eram nauci. Wtf? 3??? Si nu mai vor sa doarma??? Ce e asta? Ce se intampla? Si noi ce facem? Noi vrem sa dormim. Vrem.

3 a.m. nu e dimineata. Ora aceasta nu exista. Nu te poti trezi la 3. Ok, te scoli, bei un pahar cu apa, te duci la toaleta, ce vrei tu, dar te culci la loc! Sub nici o forma nu te apuci sa dai petreceri! Nu ramai treaz. Nu zambesti dulce! Nu stai cu ochii zgaiti! Nu te apuca dorinta sa colorezi! Nu o escaladezi pe mami! Nu ceri sa mananci! Nu ai chef sa rascolesti toate jucariile! Nu!

Ei, as! Nu numai ca nu s-au mai culcat la loc dar erau vioi ca niste cintezoi. Eu ma simteam mai degraba ca o cioara jumulita si obosita, dar cui ii pasa? Am incercat varianta separarii lor, fiecare intr-o camera, "nani mami" - mnope... pana la urma tot in sufragerie ne regaseam, tot in formula aia, damn, nu lipsea nici macar unul. Am repetat operatiunea, cu toate artificiile si trucurile de dormit stiute - mnope, amandoi stiu sa deschida usile si se descurca fenomenal pe intuneric. Pana la urma am cedat. Le-am dat de mancare. Si am si gatit pranzul. Si am reusit sa-mi termin si cartea. Complet impotriva dorintei mele, dar bon.

Dupa care la 9.00 m-am prezentat cu copilul vioi nr. 1 la dentist, ca are carii de reparat. Eu am avut un moment in care am crezut ca adorm la volan. El nimic - coafura rezista :D. L-am dus la gradi, tropaia de mama focului. Acasa, domnisoara era vesela nevoie-mare. Nici gand sa doarma. Bu, distrus, avea o figura de om lovit de taifun. Eu ma simteam la fel. Privighetoarea sefa... hehe, cum era aia? "Ciudata maimuta, turbata la gratii" - cam asa, triluia de zor.

03.00 a.m. Si mica terorista s-a prabusit abia la 11.40 a.m.

Iar in urma-i, din tufisuri,
De prin tainice-ascunzisuri,
Se ivesc pe jumatate,
Pasarele ciufulite,
Alarmate
Si-ngrozite:
-Cine-i?...Ce-i?...Ce-a fost pe-aici?...
Ciripesc cu glasuri mici
Cinteze si pitulici.
Doar un pui de pitigoi,
Int-un varf de fag pitic
Sta cu penele vulvoi
Si, facand pe suparatul:
-Ce sa fie? Nu-i nimic.
A trecut Acceleratul...
 

13 comments:

Piersi said...

Ha ha. Esti zen?
Asa iese si la mine, de vreo 5 ori din camera, ba vrea apa, ba masinuta vrea pipi, ba lumina de veghe nu e pe culoarea potrivita, ba ne mai intreaba pe noi ce facem...

Mamiţuni said...

Ahhh... escaladă? Pe obiecte, sau pe oameni?

Butterfree said...

oai ce ma bucur ca in 2 ani si doua luni nu a trecut acceleratul pe la noi! Fi-mea noaptea doarme lemn... poa'sa tune si sa fulgere pe langa ea!

mary said...

oh,da ce bine ca mai au si alte mame acceleratul in sufragerie,credeam ca sunt singura care are uneori(cam des) ora de trezire la 3...mai rau e ca sunt nopti cand atunci abia reusesc eu sa adorm...atunci sa te ti...

Zu said...
This comment has been removed by the author.
Zu said...

@Piersi: la mine standardul e sa raman zen dupa ce culc 2 doi copii. Daca imi iese asta inseamna ca a fost o zi buna :D.

Zu said...

@Mamituni: pe mame, grrr :-)))

Zu said...

@Butterfree: de obicei si ai mei dorm f bine, nu se mai trezesc noaptea, nimic - n-am idee ce a fost asta dar m-a terminat. Nu mai vreau!

Zu said...

@Mary: la noi e rar - nu stiu cum rezisti, eu eram capie dupa o singura trezire din asta. E adevarat ca, exact cum spui, ma mai si lalaisem/ chinuisem sa adorm...

mary said...

ei,nu sunt chiar asa o mare eroina ca dimineata mai sta mama mea cu el si atunci dorm si eu un pic...i s-a dereglat somnul si ne tot chinuim sa il aducem pe fagasul normal,dar tot mai avem cate o scapare uneori.iti citisem unele postari cand baiatul era bebe mic si apoi o perioada nu am mai intrat pe blogguri,grupuri de mame,dar acum am reinceput si m-am chinuit o gramada sa te regasesc,dar ma bucur ca am facut-o,mai ales pentru ca sper sa fac si eu o fetita curand

Zu said...

@mary: si se trezeste la 3 si nu se mai culca? ca ma gandesc cum rezista el... multumesc pentru complimente, wow, ma maguleste si cumva ma surprinde sa vad ca sunt persoane care ma cauta sa citeasca ce am scris eu, mi e pare usor ireal, asa... :-)

mary said...

depinde,daca ma tin de capul lui se culca la loc dupa vre-o doua ore,dar nu mai pot adormi eu ;)are mici perioade cand i se deregleaza somnicul,nu doarme la amiaza,pe la 5-6 seara cade lat si de aceea se trezeste asa,dar acum ca vine tati acasa mai devreme adoarme cu el ca de mami s-a saturat :)). mi-a placut mult de tine,de felul in care scrii(si acum imi place desigur) pentru ca nu te sfiesti sa iti numesti bebele "copchil" si nu ma mai simt asa o mama denaturata :)) si chiar vreau sa iti multumesc ca impartasesti experienta ta de mama cu noi pentru ca citind ce facea baietelul tau la 2 ani si...mi-am luat o piatra de pe suflet,eu fiind mai paranoica de fel ajunsesem sa cred ca are adhd sau chiar autism,dar asta doar pentru ca sunt extrem de dusa cu pluta pentru ca pustiul meu e chiar ok,poate un pic prea alintat...ma invadeaza uneori niste gargauni cam ciudati si nu ma lasa sa dorm cateva nopti pana ma dumiresc exact,acum mi-am dat seama ca poate mami are nevoie de ceva tratament ca bebe e super ok,e chiar istet si smecheras tare...se aseamana cu felul in care era piciul tau la doi ani,acelasi limbaj alien...

Zu said...

La noi istoria se repeta - nici ea nu se grabeste sa vorbeasca... zau daca inteleg, eu sunt o vorbareata incurabila :-))