26 September 2013

Lecturi pentru pitici

Am descoperit cateva carti faine, pe care le recomand din toata inima. Este vorba de colectia Disney - Zanele. Sunt 8 carti independente, fiecare cu povestea unor zane cu nume ciudate (Clopotel, Vidia, Acuarela, Picur Lin, Becky, Prilla, Fira si Lili), de care n-am auzit in viata mea (in fine, de Clopotel stiam). Inteleg ca este o reeditare, la un search pe net am gasit si titlurile mai vechi - eu stiu varianta in diferite culori si da, le-am citit pe toate :D. Foarte frumoase, minunat ilustrate,  bine scrise si cu talc, genul acela de povesti de care tot cautam si n-am mai gasit de mult. Un deliciu.

Apoi mi-a mai placut si seria cartilor lui Roger Hargreave. De format mic, cu ilustratii simple si curate, personaje haioase, limbaj optimist si mesaje simpatice, titlurile spun cam despre ce este vorba - eu am cumparat Domnul Murdarici si Micuta domnisoara Veselie.

Mai este si seria cartilor Lucia Muntean. Nu le stiu pe toate, am doar cateva - sunt diferite carti: cu rime usor de retinut pentru pitici, activitati sau povesti cu talc, toate bine facute si placut ilustrate, scrise cu un limbaj simplu, cald, firesc.

Si seria Hoinari prin anotimpuri: foarte frumoase, prilej de dialog cu cei mici (sunt doar ilustratii), mari si... camm scumpe, of. Dupa cum spuneam, sunt doar ilustratii insa au cu multe detalii si legaturi de la o pagina la alta, fiecare carte prezentand elemente specifice unui anotimp - sa tot stai sa le studiezi si sa le comentezi.

11 comments:

Simona said...

Haha, dupa ce am citit de Vidia m-am prins de cine e vorba :-))) Sunt "Fairies", pe care le cheama original Tinker Bell, Silvermist, Rosetta, Iridessa, Fawn, Vidia, Zarina si Periwinkle :-))) Sunt superbe povestile cu ele, exact cum spui, toate cu morala :-)

Camelia said...

Or merge zanele si la baietei atomici? :D

Roxana said...

daaa,,alea cu zanele sunt pe lista mea de shopping. Andreea e mega fan zane:d. Evident pt ca si ea e una, doar ca are aripile ascunse sub haine sa nu le vada oamenii mari. Dooh:))

Roxana said...

PS: sunt mai ieftine la elefant

Gabriela said...

Cu siguranta merg zanele si la baietei. Al meu inca le mai cauta pe sub frunze si ne anunta ca Vidia a trecut pe langa noi cand e vant :)
Am sa caut si eu seria, deocamdata avem doar filmele Disney cu Clopotica (sunt patru deja, cate una de anotimp)

Zu said...

@Simona: da, da, ele sunt! Mi-au placut tare mult, ma intreb daca o exista si un serial cu ele, ceva...

Zu said...

@Kamelia: eu de la un baietel am aflat de ele :D

Zu said...

@Roxana: Ah, da, eu de la Elefant le-am luat, dar bon, am incercat sa pun editura lor - doar ca au un site tare prost :-(. Insa povestle merita, eu sunt super incantata, parca de mult n-am mai gasit asa carti coerente, clar scrise si frumos ilustrate si cu talc.

Zu said...

@Gabriela: eu acum caut filmele :-)) - am doar doua. Roxana are dreptate, sunt mai ieftine la Elefant si le poti gasi oricand la o promotie, ceva.

Loredana said...

Lili si planta pe care n-o iubea nimeni, a fost prima carte pe care a citit-o singura fetita mea cea mare. Sunt tare dragute cartile alea cu zane.

Zu said...

@LoredanaȘ e si prima pe care am vazut-o eu din toata seria - tare faina povestea!