24 September 2013

Asa ceva nu e posibil

Eu incep sa cred ca sunt ca domnul din "The Truman show" si acusica o sa descopar ca intreaga mea viata e de fapt o telenovela la care lumea se hahaie de zor sambata seara la televizor. Ca altfel nu imi explic tot ce mi se intampla...

Ieri trebuia sa merg la un atelier cu parintii, tinut la gradinita. Cu ceva timp inainte imi pica fisa: Bu a plecat cu cheile mele de masina. Bu a plecat cu cheile mele!!! Aaaaa, eu ce fac: am de mers dupa copil la sediul nou al gradinitei si apoi trambalat cu ele cu tot la sediul vechi... de unde sa ne intoarcem pe la 21.00 sau mai mult. Caut cheile de rezerva. Nu sunt, gasesc doar telecomanda. Trei telefoane mai tarziu si mai multe mini-atacuri de streso-panica, le localizez pana la urma la tata si mama mi le aduce cand vine la mine, ca urma sa stea cu cea mica. Bineinteles, ca in bancurile bune, bebeluna nu vrea sa doarma de pranz si eu ma chinui in toate felurile in speranta ca voi reusi. Nu reusesc dar abandonez si ies pe sest pe usa, cu cheile de la mama si telecomanda mea dupa mine. Plus o surubelnita si o baterie de rezerva in geanta, ca nu stiu de unde tineam eu minte ca una din telecomenzi s-a descarcat candva - sa fie masina lui, sa fie masina mea??? cine mai stia, mai bine sa fiu on the safe side si sa plec si eu ca o doamna, cu surubelnita in poseta.

Surprinzator, telecomanda merge. Oooo, zeii sunt cu mine, exclam eu foarte fericita si ma sui in masina. Bag cheia in contact si...nimic. Cheia nu se rotea nici macar un grad. Nu, nu se rotea. Ma uit la ea: cheie de frima, cu logo-ul marcii masinii, cu tot. Mai aveam o cheie - identica dar cu gri in loc de negru (manualul zice ca e seconday key - da, m-am uitat si in manual, exasperata) - nici asta nu mergea. Incep sa ma agit de nebuna prin masina, imping cheia, invart volanul (poate e blocat, nu?? de unde... l-am blocat eu), dau telefoane, ce se intampla, imi scapa mie ceva? Si dai si convinge lumea ca NU, cheia nu se invarte, nici apasand, nici rotind volanul... nimic... NU porneste masina. Nimic nu avea sens. Nici faptul ca nu, cheia nu descuia nici usile masinii! Evident ca Bu n-avea idee de nimic si taman intra intr-o sedinta, doh!

Eu asa ceva n-am mai pomenit: sa ma sui in masina, sa am cheie cu marca masinii (alta masina marca asta n-avem) sa intre in contact dar sa nu plece! Am simtit ca imi crapa capul, nimic nu avea sens ... insa intarziam asa ca am abandonat si am plecat pe drumul oaselor: ia copilul de la gradinita 1, ia taxiul, mergi la gradi 2, trage-ti sufletul, participa la altelier, ia copilul, ia taxiul si mergi acasa.

Intre timp vorbesc cu Bro', de la care aflu ca: am senzatia ca nu e cheia buna pentru ca parca tin minte ca Bu a schimbat butucul acum x ani (in 2007), cand v-a fortat cineva masina. Right! Si eu de ce n-am stiu asta? Si unde sunt celelalte chei? Si Bu de ce n-a zis nimic? Si de ce m-am invartit de nebuna incercand sa inteleg cum de cheia masinii nu porneste masina??? Asa ceva nu e posibil!!!

Ba uite ca e. Asa cum e perfect posibil ca dupa ce te fatai de zor in fata unui grup de parinti asezati pe scaunele de copii, ajunsa acasa sa descoperi ca undeva in decursul zilei blugii tai buni s-au sfasiat fix sub fesa dreapta. Pam-pam!

P.S. Pot sa sterg ziua de ieri din calendar???

No comments: