14 February 2013

Pui de barbat :D

Copilul meu isi clarifica ideile despre lume si rolul fiecaruia, asa ca deseori sunt intrebata daca fetitele fac x sau y lucru (de la culorile pe care le poarta pana la jucariile cu care se joaca si tot asa). De aici rezulta niste dialoguri naucitoare, pline de replici de o inocenta monumentala din partea lui, ca de exemplu discutia noastra cand plecam impreuna la o petrecere de copii. Noi doi, Bu ramanea acasa cu bebeluna. La lift, omuletul se uita lung la mine si ma intreaba:

- Tati nu vine? nedumerit
- Nu.
- Si cine conduce masina? mintea mea deja setata pe sexisme a interpretat privirea respectiva ca fiind cam neincrezatoare asa ca zic, sigura pe mine:
- Eu!
- Nuuu, fetitele nu conduc masina, zice el amuzat de idee
Hait, cum sa nu conduca masina? Pai eu nu conduc masina, cum sa nu conduc, conduc de mult, mama, pfff, raspund eu ambalata si detaliez cu o teroie despre cum fiecare face ce vrea si sigur ca si fetele si baietii pot sa conduca masini, doar copiii nu au voie sa conduca, bla bla bla.

Bon, ne suim in masina, setez GPS -ul sa caute strada care habar-nu-aveam-unde-e si GPS-ul o ia razna. Deh, masinarie veche, cu fite, se "potriveste" greu cu satelitul iar eu n-am stat suficient pe loc cat sa isi faca tot ritualul, am pornit masina repede, ca doar ma grabeam... asa ca incepe: reconfiguram? Bine, reconfigureaza... Trei case mai incolo: reconfiguram? Reconfigureaza draga, reconfigureaza tot ce vrei, doar zi-mi pe unde sa o iau, ca ploua si incep sa ma enervez. Nimic, reconfiguram in sus si reconfiguram in jos, asa ca trag pe dreapta si astept sa se calmeze nebunul in timp ce ii explic copilului care ma intreba agitat daca mai e mult pana la "petrecerea lui A" ca din pacate uite ca nu stiu pe unde sa o iau. Moment in care din spate se aude:

- Vezi, mami, de aia nu conduc fetitele, ca nu stiu drumul!!!

(n-am zis nimic din tot ce mi-a trecut prin cap, e al meu si well, are doar 4 ani :D)

4 comments:

AdiCriBar said...

Zu, e un dulce si un simpatic omuletzul tau! De-abia astept sa citesc si despre perlele bebelunei cand vor incepe sa apara. :)

Zu said...

:D Multumesc, ma gandesc oare ce poate face/ zice ea...

AdiCriBar said...

eeee, io stiu ca dragalasenia cam runs in the family, asa ca...get ready to write, and write and write! :))

Zu said...

:-))))) oook, m-am inrosit