06 February 2013

Jurnal de omulet - 4 ani

Unele persoane sunt pur si simplu bune si curate, ca o paine calda aburinda. Baietelul meu este asa, cald si bun, pur si simplu bun, cu o disponibilitate sufleteasca ce continua sa ma uimeasca.

Azi face patru ani. E slabut si curios si vorbaret si zambitor si amabil si, hmm, reticent din fire si deloc pofticios la mancare dar fan dulciuri si istet si entuziast si frumusel foc. Ii place sa-i citim (are favorite, vai mie, m-am saturat de Cei trei purcelusi!) si sa-si citeasca (isi spune singur povesti), se joaca mult cu masinutele, face lego si se bucura cand pictam/ desenam/ gatim/ mesterim ceva impreuna. Canta cu mare, mare placere. In continuare stalceste unele cuvinte, cel mai caraghios e sopot in loc de prosop. E fan Fulger McQueen si Mickey Mouse, ii plac desenele si, wow, are deja prieteni pe care, iata, mi-a cerut sa-i invit la petrecere :D! Ah, si pe care vrea sa ii invite la el acasa... E sociabil fara sa fie cu adevarat: intai e circumspect apoi, daca ajungi in lista lui de favoriti, esti intampinat cu reactii pline de entuziasm, motiv pentru care a devenit putin "copil de trupa" la gradi, ca s-a mai lipit si pe langa alte mame :D. De fete nu mai zic, are mai mult prietene fete si am asistat uimita la scene in care "fanele" il asalteaza: ajunsese sa fie smotocit cumva de doua mandre la un party la care am fost recent, chiar azi a fost pupat de o colega de gradi (pe care o si respingea domnul, destul de neinteresat), o alta l-a pupat zgomotos si m-a informat incantata ca "l-a pupat" (oh, oook...), ori am asistat la discutii despre cine sa stea langa el. Intreaba, intreaba, intreaba diverse pana cand ti se invarte capul pe umeri si tot el e cel care nu se lasa tulburat de dorinta ta de a da un raspuns rapid, anticipand poate ideile lui si nu te lasa sa il intrerupi, bagand celebra (deja) replica "stai sa-ti zic". Se mandreste cu noi si asta mi se pare adorabil, se lauda cu sora lui oricui si oricand (inclusiv Bunei, care zice ca probabil o crede amnezica de ii tot spune de fiecare data ca "are un bebe") si mi-a cerut sa o duc pe bebeluna la gradinita, sa o arate celorlalti - iar eu personaj mai mandru si mai umflat-paun ca el n-am vazut in viata mea, stralucea tot de incantare! Are o logica proprie, imbatabila si impresionanta: daca bebeluna e "mica" si noi (mami si tati) suntem "mari", ei bine, e clar ca el este "mijlociu", nu? - asa ca ii explica doct oricui ii zice ca e "baiat mare" ca nope, el e "mijloc" (= mijlociu). Amabil si binevoitor, e linistit de felul lui dar deloc plat sau lipsit de zvac, apele lui or fi ele "oglinda" dar sunt adanci si ascund lucruri nebanuite.

E un suflet frumos si sunt mandra ca sunt mama lui, il iubesc dar il si admir mult, imi e drag de nu mai pot si respect omul ce promite sa devina. La Multi Ani, dragul meu!

Inceputul, 0, 1, 2, 3... :D

8 comments:

Monis said...

la multi ani omulet de 4 ani! :)

MMA said...

"La multi ani!" omuletului, sa creasca mare si sanatos, ca frumos este.

Oana said...

la multi ani! ce frumos ai spus cu painea calda aburinda..:)

Andreea Demirgian said...

La multi ani!

Mamiţuni said...

ESTE un scump!

La multi ani!

Radda said...

La Multi Ani Api!!!!! :)

Andreea said...

La multi ani:) sa iti traiasca

Loredana said...

La multi ani, cu intarziere, sa iti traiasca si sa se faca mare-mare si sa nu inceteze sa va uimeasca cu lucrurile deosebite pe care le face:)