18 December 2012

Jurnal de bebeluna (5 luni)

Sta la mine in brate si incearca disperata sa puna mana pe ceva de pe masa. Se agita frenetic: telecomanda a zburat pe jos, o jucarie a urmat-o rapid si cu o miscare scurta de picior a reusit sa deschida CD-ul de la computer.

Daca o tin in brate si imi vine proasta idee sa incerc sa beau ceva, doua manute curioase se lanseaza grabite spre cana sau sticla mea si devine o cursa care-pe-care, care e mai rapid. Inca mai sunt eu :D, dar beau hulpav, cu inghitituri mari...

E moarta dupa fratele ei. Daca o pui undeva de unde sa-l poata vedea, sta cuminte minute bune, urmarindu-l cu o privire curioasa. Pardon, fascinata, genul acela de fan obsedat... :D.

A ajuns la aproape 8 kg si 73 cm. Nu se rostogoleste decat partial, cat are nevoie ca sa isi ia o jucarie, in schimb sta in fund. Si chiar sta.

Se pare ca ne pregateste niste dinti. Adora jucariile moi, in special pe cele reci, din frigider.

Si-a gasit picioareleee! :D  Mai greu de ajuns la ele pe timp de iarna, dar numai bune de cercetat la o schimbare de scutec.

S-a impacat cu girafa Sophie, dupa ce a urlat ca disperata cand a vazut-o prima data, moarta de frica, de parca era cine stie ce balaur. Realitatea e ca scoate sunete iar ea se sperie de zgomote, plange daca bag in functiune mixerul. Acum isi scoate parleala: o rontaie pe toate partile, ba chiar din cand in cand ii place sa o buseasca de zor, ceva similar cu gestul de "a da cu ciocanul".

Intr-un final fericit am ajuns sa aiba doi cercei. Doar ca, prins din goana calului si avand o inchizatoare ceva mai ciudata (e "vintage", au fost si ai mei si ai mamei mele), cercelul numarul doi a fost prins invers. O sa il intoarcem, insa mai trebuie asteptat. Dupa ce a stat primele luni doar cu un cercel, acum are doi, dar unul pe fata si unul pe dos :D.

Azi va gusta suc de mere. Doua lingurite. Sa vedem ce va zice Alteta Sa. Sper sa nu fie "off with their heads!" :-).

4 comments:

Masha said...

unul pe fata unul pe dos...sa nu sa se deoache! sa va traiasca si sa va bucurati de cei doi ingerasi!

Simona said...

Super tare si simpatica bebeluna voastra!!! (ti-am mai spus ce frumoasa mi se pare?!)
Imi aduc aminte pe la varsta respectiva, pe a mea a mica o poreclisem "craboaica", stii tu cum stau crabii cu clestii in aer, doar-doar prind pe cineva de picior? Asa statea asta mica a mea, mai ales cand eram in magazin pe undeva, cu mainile intinse si degetele rasfirate, doar-doar reuseste sa apuce cate ceva, si nu de putine ori ajungeam la casa tarand dupa noi vreo punga de servetele sau vreun umeras, de care se tinea pana i se albeau incheieturile :-))) Problema cea mai mare era cand reusea sa-si apuce propriul par, si se tragea de el pana o apucau urletele, pe de o parte mana aia nu voia sa dea drumul la "prada" dar cred ca o durea de-i sareau ochii :-)))
Urmeaza niste perioade din ce in ce mai haioase la voi (bine, pana o sa ajunga la faza la care o sa-i fure jucariiloe lui fratello...)

Zu said...

@MAsha: Multumim :D

Zu said...

@Simona: am senzatia ca la mine e cam ca la tine, al doilea copil pare ceva mai "pornit" in si pe viata. Ceea ce e super funny de observat, nu eram invatata cu asa ceva :-)).