13 December 2012

De ce? - strike one

"Mami, tu de ce nu locuiesti cu parintii tai? Nu mai ai nevoie de ei?"

... versiunea rostita stalcit si tradusa de mine, evident, pentru ca altfel ies surprize, ca atunci cand m-a intrebat de ce eu nu am "padush" de am crezut ca ma intreaba de ce nu am paduchi si era sa-mi cada furculita din mana, cand de fapt copilul intreba de ce nu am bradut :D

4 comments:

Strumful said...

E, m-a intrebat si pe mine mandra asta, tu ce i-ai raspuns?
EU i-am zis ca atunci cand cresc mari copii pleaca de acasa la facultate si apoi isi fac familia lor, ceea ce e normal dar cumnata sta cu soacra, asa ca alte intrebari....

Zu said...

Ah, am zis ceva de genul cand se fac mari intalnesc pe cineva care le e drag si decid sa aiba familie a lor si se muta impreuna si au copii si uite asa cum a fost cu tati si cu mine ca v-am avut pe voi doi, si va iubim si traim fericiti impreuna... In fine, uneori ma intreb ce intelege, dar ceva-ceva tot ramane acolo, zic eu.

Simona said...

Am constatat si eu ca la varsta asta incep intrebarile, in special cele legate de relatii umane. Al meu m-a intrebat unde e "taticul lui T.", T. fiind o prietena proaspat emigrata care locuia momentan cu familia sora-sii. Tot m-am chinuit sa inteleg de unde si pana unde il interesa pe piticul meu ce face tatal surorilor, dar dupa intrebari cotite si mestesugite am aflat ca de fapt il interesa de ce T. e singura fara sotz/prieten (si cum el isi facuse planurile ca in toate familiile sunt cate o mamica, un tatic si ceva copii pe acolo sau nu, ii lipsea un tatic la apel. N-a stiut sa-i spuna altfel, s-a gandit ca "taticul din familia lui T." ar fi appropriate, dar ce-a iesit pana la final a fost ca la voi cu bradutzul :-)))
De-acu incolo e deschisa ecluza la intrebari, sa te tina pe tine puterile sa faci fatza :-)))
Va pupam!

Zu said...

@Simona: hehe, ce interesante conexiuni! E fantastic cum isi organizeaza ei viata si isi reconfirma unele lucruri. Altfel, pe mine deja m-au terminat de ce-urile astea, nu mai stiu ce sa raspund, uneori ma prinde pe picior gresit si nu am idei... :-))