10 October 2012

Racit, racita, raciti

Am bifat prima runda de raceala in noua formula: de patru. Interesant este ca micul insitgator s-a dovedit a fi chiar ea, mandara bebeluna care s-a imbolnavit prima asa ca, da, iata ca am copil de 3 luni cu raceala. Nu, asa ceva nu avusesem, al ei frate a rezistat mai mult. Dar, bon, ea se grabeste la toate, se pare...

Eu... sunt lovita de tren si imi bubuie capul, nu ma plac bolnava nici in zilele in care pot lua orice medicamente, ce sa mai zic de acum, cand am un numar limitat de remedii pe care le pot baga in mine. Ma simt groaznic, parca imi bat sapte tobe pe creier.

Copilul mare a dat si in tuse si pe moment pare cel mai afectat de boala, asa ca il fugaresc prin casa cu diferite substante si ii expic beneficiile ceaiului. Nasol e ca nu le cred nici eu, nu beau ceai decat daca sunt tare bolnava, asa ca predic cam neconvingator, se pare. In schimb vrea supa: seara, la culcare sau pe la 8 dimineata... ?

Altfel... sa zicem ca e de bine. Am nevoie de foarte mult somn, vreau sa ies mai mult din casa (am avut zile in care am renuntat la plimbarile cu cea mica, sa se puna mai repede pe picioare) si vreau energie. Am inceput sa iau vitamine, stiu. Incerc sa aflu ce ar trebui sa iau/ le dau: miere cu catina sau miere cu propolis?

In rest, m-am impacat definitiv cu cuptorul la capitolul briose (adica am facut unele chiar bune) si am terminat de reorganizat casa pentru formula "cu doi copii". Nu am net sau merge sporadic si prost (cand merge) de o saptamana incoace iar televizorul a decedat brusc. Dupa care, intors de la reparat, afisa o paloare suspecta: totul era galbui asa ca a fost returnat la service de unde a revenit ieri, la fix sa apuc si eu sa vad ceva din emisiunile astea-concurs cu cantari, ca pe restul le-am ratat cu brio, pfff. Pe langa toate acestea telefonul meu e busit complet, merge numai la chestiile de baza si si atunci face fite (uneori cand ma suna Bro' nu ii afiseaza apelurile, alteori pur si simplu nu reactioneaza-neam la comanda mea de "end" a unui apel... ii fain, ce sa zic) si cardul meu s-a declarat gol la momentul cheie cand ma bazam pe suma din el. So, m-am razboit cu tehnologia si m-am simtit ingrozitor de "rupta de lume"... si, dap, evident ca in absenta mea lumea asta s-a intors nitel cu fundul in sus (pe net, I mean). Dar am bifat prima data cand sotul a ramas singur cu doi copii acasa (a supravietuit :D) si eu m-am detasat de toate la un party unde am descoperit ca "ce chestie, karaoke e quite fun".

Daca reusesc sa opresc bubuitul tobelor si marsul piticilor nervosi din capul meu pot declara ca viata isi reintra pe fagasul normal (desi... unele persoane ar putea spune ca tot ce mi s-a intamplat se inscrie perfect in tipicul aventurilor Zu :D). Anyway: miere cu propolis sau cu catina?

4 comments:

MMA said...

Insanatosire grabnica va urez!
Voiam sa iti spun ca la bebelina sa nu ii dai miere de albine pana la un an. E periculoasa la copii sub un an, poate face botulism. Iar eu de miere si catina nu prea stiu, dar o reteta buna pentru ala mic si ptr. voi astia mari la raceala este, o ridiche neagra scobita, pune miere de albine in mijloc si dupa cateva ore luati cate o lingura din siropul care s-a facut in ridiche. E f. bun si la tuse, ca ziceai ca ala mic tuseste rau. Va pup si bafta.

AndreeaG said...

Am eu postare proaspata despre ce poate fi facut cu copiii muciosi :D chiar si cei f mici. Alea cu medicamentele nu ma mai comving ... nici macar cat ceaiurile!
Ai grija cu prea multe medicamente, incepute asa de timpuriu, noi am patit-o rau, din cauza de prea multe viroze, tratate cu prea multe medicamente (la indicatia dr, evident).
Cu mierea sub 1 an ... parerile sunt impartite. Stiu ca toata lumea zice de botulism, insa sporii de botulism chiar exista peste tot (la fel ca miliarde de alti spori, nu trebuie sa ne panicam) nu numai in miere. Nu sunt adepta teoriilor conspirative, dar oare cine o fi lansat zvonul (pt ca cercetare serioasa chair nu exista) ca mierea, folosita ca indulcitor, ar fi daunatoare? :D
Un nene profesor universitar, axat pe diverse studii cu miere, nu-mi vine acum numele lui, spunea ca el nu a auzit de nici un copil de apicultor, bolnav de botulism, deci? :)

Zu said...

@MMA: nu, ei nu ii dau miere, e prea mica. Mierea e pentru noi, restul de bolnaviciosi ce cadem la datorie ;D.

Zu said...

@AndreeaG: foarte interesant ce scrie la tine, ma inspir si eu, multumesc :D. Cu mierea la copila nu incerc pur si simplu pentru ca nici nu am diversificat-o inca, zic sa mai stau cuminte o vreme.