24 August 2012

Say whaaat??? Unde sa mergem, mama?

Mergi cu mine? ma intreba copilul si eu am ingaimat uimita un unde? desi intuiam foarte bine cam pe unde vroia dansul sa se duca. Doar tocmai citeam din cartea cu planete, o inventie pop-up cu sistemul solar si alte minunatii... asa ca raspusul lui mergem pe Luna? da, mami? mergi cu mine pe Luna? a venit cat se poate de firesc.

Tulai, copchilul vrea sa mergem pe Luna! 

Am bagat eu placa aia cu "se ajunge greu", "e departe"... bla bla, insa omuletul stia clar ca ne ajunge o racheta. De unde, pacatele mele, o racheta, ca nu avem asa ceva, zau? zise forul meu interior, in timp ce restul fiintei mele se chinuia sa formuleze cam aceeasi idee in versiunea "vorbim cu copilul". Ei, as, omuletul stia foarte bine care era solutia si mi-a explicat detaliat cum ca masina noastra functioneaza si pe post de racheta (nu zau? de ce n-am stiut eu asta pana acum, vai cat timp am pierdut mergand bara la bara pe la Sinaia, de acum incolo sa vedeti ce o sa mai zburd eu prin trafic, jar mananc!) si a repetat intrebarea cu "mergem pe Luna?.

Ah... pai sa vedem, eh, chiar acus nu pot sa merg pe Luna, in seara asta mai am niste jucarii de adunat si stau si cam prost cu somnul... si maine e o zi cam plina, dar bon, daca insisti... presupun ca am putea sa dam o tura mica pe Luna, treaca de la mine... Dar nu stam mult, da? ca mai trebuie sa fac si piata si deja am programata o vizita pe Marte...

So, se pare ca fug nitel pana pe Luna. Vreti sa va aduc ceva?

8 comments:

Monica said...

:)) bomboane? au bomboane pe luna, a?:D

Diana Cornea said...

He, he, some imponderability?

AndreeaG said...

Mortal!!!
Sa vedeti ce imponderale ne facem daca ne aduce bomboane ... lunatice! :D

PS: merge si familia de lupi pe Luna? :D

Zu said...

@Forfecutsa: bomboane iti dau eu, momeala sa ne mai vedem :-))

Zu said...

@Diana: hehe, vrei sa scapi de burta???

Zu said...

@AndreeaG: :D pai... cred ca nu avem scapare, lupii astia ne urmaresc peste tot.

Mamiţuni said...

Daca vrea numai pana pe luna, e bine.
Eu-s periodic exilata pe varii planete distante si-ntr-o zi am avut mare scandal ca de ce nu vreau sa ne mutam noi pe Neptun? Ce daca e departe, intuneric si rece?

Zu said...

@Mamituni: m-am prins de mult ca tu esti cu cativa pasi inaintea mea, asa ca daca la tine deja se pune problema plecarii si pe alte planete, inseamna ca si noi vom ajunge acolo in curand :D. Preferatele omuletului sunt Marte, Soarele si Luna - sper sa nu vrea pe Soare, ca o sa fie cam incinsa atmosfera acolo :-)).