31 August 2012

Mama de baiat, mama de fata

Experienta mea de mama e cea a unei mame de baiat si in materie de imbracaminte eu gandesc in termeni de "practic"/ "alte culori decat albastru-maro-alb"/"pantalon peste genunchi, sa ferim omuletul de julituri"/ "body-tricou-pantalon". Simplu.

Doar ca acum am fata. Si am primit tot felul de hainute adorabile, care de care mai roz si mai accesorizate cu fundite, volanase si alte chestii pe care automat simti nevoia sa le diminutivezi. In plus, mai si zambesti tamp cand vorbesti de ele. Sunt delicate, diafane si bulversante pentru capul meu de mama de baiat, asa ca mi-a luat doua luni ca sa:

- ma prind ce se face cu rochitele si sa incep sa o imbrac si cu ele. Primul copil l-am tinut toata vara in body si picioarele goale, la bebeluna am procedat la fel pana cand mi-a picat fisa ca pot pune si cate o rochita, fie peste body, fie cu un pantalonas scurt dragut din cei cu croi asa simpatic. Nu ca mi se pare foarte practic, in continuare nu stiu care e treaba cu rochitele astea si toate piesele alea vestimentare ciudate care m-au invadat, probabil ca daca eram de capul meu nu cumparam prea multe rochite pentru ca, sincer, mi se par cam inutile, tot un body cinstit e baza... insa le-am primit si sunt atat de dragute si adorabile si... pfff... e pacat de ele. Iar mandra e bestiala gatita ca o fetita ce e :D.

- imbrac copila in roz. Pentru ca haine roz am o groaza, majoritatea sunt roz/mov sau au macar ceva rozaliu pe ele... nu e scapare, insa pe mine ma cam sperie culoarea aceasta. E preaaa... multa. Dar, bon, am intrat pe teritoriul roz, insa tot il mai combin cu ceva albastru sau verde sau... ca altfel simt ca mi se strepezesc dintii.

Hai ca progresez. Dar nu capitulez in fata imparatitei fundelor roz, asta sa fie clar - tot o sa vreau sa poarte si alte culori, combinatia body+pantalon mi se pare mai practica si sigur o sa vreau sa invete sa se suie si in copaci, nu doar sa faca balet.

7 comments:

mara said...

Când avea fetița mică, o prietenă bună de-a mea și-a jurat să nu o îmbrace în roz ever. Când a ajuns fata la grădi, prietena mea a capitulat. Știind că și eu sunt împotriva rozului, când a venit s-o vadă pe Vera, i-a adus haine roz și turbate "ca să știu ce mă așteaptă". :))))

Loredana said...

Acum, cu atata abundenta in jur, exista si haine mult mai simple pentru fetite, si haine albe sau chiar negre. Mie personal copiii astfel imbracati imi par niste adulti in miniatura, iar nu copii. Are, cred, si rozul rostul lui...
Tu esti o mama grozava, sunt sigura ca vei gasi o cale de a integra fainutele fistichii in armonia cromatica a familiei tale!

Zu said...

@mara: :D am auzit si eu partea asta cu gradinita, cred ca la mine socul o sa fie Hannah Montana, am un dinte impotriva ei. Rozul in sine nu ma deranjeaza, insa mor cand vine asortat tot cu roz (grrr) si mult sclipici.

Zu said...

@Loredana: Ai dreptate, nu, nu adult in miniatura, e copil, o sa aiba destul timp sa fie sobru mai tarziu. Doar ca mai sunt si alte culori: rosu, portocaliu, mov, verde, albastru, galben... se pot combina in n feluri si sa fie tot adorabila si fetita, nu trebuie sa fie toata ca o acadea roz si atat, am o retinere aici si incerc sa vad cum gasesc media (daca oi putea :D).

A said...

eu am avut doua "asa nu-uri" in ceea ce o priveste pe fiica-mea: "inmuiatul in roz" si papusile Barbie...prin urmare am imbracat-o in toate culorile posibile, mai putin roz...si ce-mi zice acum ca s-a facut mare si are preferinte proprii: "mami, mie cel mai mult imi place rozul!" mda:/

banuiesc ca e o chestiune de timp pana ma loveste si aia cu Barbie ...

A said...

hahaha...acum am citit comentariile:)) deci e de bine, nu sunt singura...

Zu said...

A: nuu, nu esti singura dar cred ca vorbi pente cativa ani, sa vedem daca nu cumva am murit scufundata in roz, eu cred ca pana la urma va trebui sa capitulez :-))