15 August 2012

Jurnal de bebeluna (1 luna)

"Aia mica" a facut o luna acum deja... o saptamana, of, insa viata noastra e tare plina si tare greu de pus in matca, asa ca blogul avut de suferit. Azi am zis insa ca e zi de sarbatoare, musai sa scriu despre bebeluna noastra, zisa si "aia mica" :D :

Ami creste si creste frumos, a luat 1 kg intr-o luna, ajungand de la 3400 g la 4400g si de la 52 de cm la 57 cm. 

Ami este fata cu un singur cercel pe motiv de gaura data gresit intr-o ureche, asa ca am decis sa scoatem cercelul si sa refacem gaura dupa 3 luni.


Ami viseaza frumos si zambeste larg in somn uneori, un zambet venit dintr-o lume secreta, cu multa lumina, culori diafane si norisori pufosi.

Ami are parul usor cret si ochi de lapte cu ape adanci de un albastru inchis (nu, nu stim ce va ramane pana la urma).

Ami stie cand incerc sa-i fotografiez ochii si ii inchide repede sau isi pune mana in dreptul lor, mica diva smechera de la o varsta asa de frageda :D.

Ami stie si cand te gandesti sa o pui jos in pat, adormita fiind la tine in brate... si deschide un ochi, un singur ochi vigilent, semn ca "mnop, nu e momentul, mai fa mataluta o tura de hol in timp ce ma legeni sau imi canti ceva relaxant".

Ami stie cand trebuie sa vina mancarea si daca nu vine suficient de repede urla tare si vehement, reclamandu-si drepturile. Si Ami urla tare-tare de iti tiuie timpanul si intri in alerta de gradul 0, rosie, de care vreti... si te apuca fibrilatiile.

Ami miroase a lapte si e moale si calda si are pielea incredibil de fina.

Ami are cele mai dragute picioruse din lume, taman bune de pupat si mancat.

Ami e mare amatoare de plimbari cu caruciorul si doarme "cu pofta", cu mainile ridicate in sus pe langa cap.

Ami gesticuleaza cu sarg si uneori vad cum din cosuletul in care doarme rasar maini sau picioruse aruncate agitat in aer, un balet teribil de amuzant, insotit de icnete si pufaieli.

Ami scoate sunete fantastice, venite din alta lume parca, iar momentul maxim este cand lanseaza un "a" sec in eter, o combinatie de mirare cu plictis si ironie pe care nici sa vreau nu reusesc sa o imit.

Ami nu se supara cand sunt zgomote in jur si nici daca o pupi pana cand o lustruiesti toata.

Ami are uneori o privire de om intelept gandind probleme adanci ale vietii, alteori una mirato-incruntata ca o intrebare muta... si tuguieli de buze extrem de caraghioase.

Ami doarme in masina si e deja plimbata, caci la doar doua saptamani am fugit cu ea din Bucuresti unde era mult prea cald ca sa traim.

Ami are degete lungi, de pianista.

Ami se ghemuieste toata la pieptul tau si e mica-mica, de tinut toata cu o singura mana, dulce povara.

10 comments:

Lore said...

o iubim deja pe Ami! Eu ii urez sa fie cel putin la fel de frumoasa si cuminte ca fratiorul ei si cel putin la fel de fericita cat esti tu acum!
Asa o poveste frumoasa ai scris despre Ami, incat m-ai induiosat infinit si am retrait primele momente cu minunea adusa acasa!
Pupici si imbratisari virtuale!

Roxana said...

ce frumos ai zis:)
mi-o si imaginez, mica, dulce, cuibarita peste tine, dormind lenes..Pupici Alina!Pupici Amii!

mara said...

la multi ani de o lună atunci! :)

Ioana said...

poza? :D
daca nu vedem, nu exista!!

Zu said...

@Lore: :-)) multumesc mult, si eu ma minunez de cate uitasem- tot mai sunt stangace si tot ma mai emotionez...

Zu said...

@Roxana: :D multumim

Zu said...

@Mara: ne tinem strans dupa voi :-)))

Zu said...

@Ioana: am reusit sa prind o imagine, cam miscata ea e drept, dar ilustreaza "ce a vrut sa zica poetul"

AndreeaG said...

Of ... mi-ai facut dor de piele moale de bebelus si de zambet fara dinti :)
Dar nope, ma tin tare, doi sunt deajuns, am doar doua urechi de mancat :)
Desi le-ar placea si lor tare mult un bebe nou ... nope, gata, revin la realitate, cautam bebe de imprumut, cateva ceasuri, daca ne e pofta :)

Zu said...

@Andreea G: eu inchiriez :-)). Il dau la schimb pe o tura de somn bun, dar doar atat, ca mai mult nu rezist nici eu fara... :-)))