29 August 2012

Bu, the father

Copila are un tranzit nabadaios ceea ce duce la numeroase urlete pe motiv de dureri de burta. Care dureri ne cam rup noua inima, ca parinti... dar si spatele, bratele si bref, tot corpul in efortul de a o tine/ cara/ legana/ plimba. Pentru ca doar asta pare sa o linisteasca, uneori nici macar asta :-(. Plus somnul pe mami, de am ajuns perna universala, amortesc dormind pe apucate si stand in fund.

Dupa o zi in care cam asta e tot ce am facut si deja ma durea fiecare particica a corpului posibila si imposibila, cand Bu a venit acasa am jucat jocul cu "pasatul copilului" (il jucam destul de des, ca niste parinti obositi si disperati ce suntem :-)), el ramanand la leganat si cantat si eu prabusindu-ma in patul din dormitor. De unde, toropita de canicula teribila a verii toride de afara, am auzit cum in sufragerie Bu ii fredona incetisor copilei "Mos Craciun cu plete dalbe...".

4 comments:

Arhi said...

espumisan + tinut pe umar si batut pe spate pana ragaie.

Zu said...

@Arhi: of, din pacate been there, done that - am testat deja cam toata gama de anticolici de pe piata. Azi am ajuns la concluzia ca dom'soara e predispusa la constipatie, asa ca am capatat un mix impresionat de medicamente (anticolici plus reglare tranzit)care speram sa o ajute.

Simona said...

Nu-i da ei toate chimicalele, incearca sa mananci tu cat mai multe chestii care te predispun la ragait sau "eliminat" mai usor pe partea cealalta, mie una mi s-a parut ca se absorb mult mai bine din laptele matern (am baut ceai de fenicul si am pus marar in tot ce misca, de exemplu...) :-))) Si masajul la burtica (in sensul invers acelor de ceas, cum merg intestinele) si gimnastica cu picioarele pare sa favorizeze tranzitul mai incapatzanat al unora mititei :-)))
M-am bufnit rasul imaginandu-mi-l pe Bu cantand colinde copilei, exemplarul nostru personal de tatic pus intr-o situatie similara le-a cantat juniorilor de la Alice in Chains pana la Foreigner :-))) cu efecte similare :-))) Cred ca pana la urma nu conteaza ce, ci conteaza feeling-ul cu care canta :-)))
Pupam!

AndreeaG said...

Da' ce-are "Mos Craciun cu plete dalbe"?!!! :)
Si eu le cantam asta, ca foarte multe cantece nu stiu, asta e unul din putinele pe care le stiu cap-coada, la orice ora din zi si din noapte :) si e melodios (chiar si pt vocea mea, care nu e) si calm, linistitor.

Sotul le canta "Yesterday", "Andri Popa", "Canarul galben ca un galbenus" si altele de genul ... :)

La linistit bebelul nu ma bag, e prea vast domeniul, va doresc succes! la majoritatea se regleaza in timp, sigur dupa 4-5 luni (sper ca e o veste bune, nu rea :) )