02 July 2012

Lunea-cea-de-scos-din-calendar

Azi de dimineata eram zen. Ok, saptamana trecuta ajunsesem la cocluzia clara ca aspiratorul nostru a murit la datorie, insa ce avea de-a face un biet aparat electrocasnic cu starea mea de bine la inceputul saptamanii in care urmeaza sa nasc? Sau cele doua combine decise la unison sa nu mai citeasca ele cum trebuie un amarat de CD? Naaa, eu eram ok. Treaza de la 6, dar ok, cu energie de spalat si ultimele catrafuse, ca sa nu raman cu cosul plin cand plec la maternitate si daaa, plina de pofta de lucru.

Mdap, doar ca mi-a cedat masina de spalat. Cu caposenie extrema a refuzat sa execute programul pana la capat si a ramas intepenita cu "botonul" indicator intre doua iconite de-alea de-ale ei. Intai am luat-o cu duhul blandetii, rotind gratios butonul in diverse directii. Apoi am insistat, batand din condur: "macar evacueaza apa,o, tu, masinarie incapatanata!". Nimic, masina tot masina, imobila si nepasatoare ca o masa de metal ce e, asa ca m-am apucat sa scot macar rufele cele bine imbibate de apa (fierbinte, o ce placere!) si apoi sa contemplu dezolata apa ce baltea linistita in cuva fara a intentiona sa iasa de acolo.

Inutil de spus ca scoteam deja fum... sau de povestit cum am dansat eu dansul ploii in jurul ei pana cand, trei ore mai tarziu a venit un instalator care m-a ajutat sa facem un mic lacusor pe gresie si a schimbat pompa de apa pe ultimii bani din portofelul meu... Nu inteleg, zeii nu retin ca am o burta greu de plimbat de colo colo, mi-e cald de mor si nasc vineri???

Lovely day, care iata ca se termina cu copilul meu plangand de zor pentru ca drama s-a petrecut: a reusit sa aiba in brate doi iepurasi, nu doar unul, incurcatura produsa la gradinita si care acum imi da mie batai majore de cap - simtind ca intentionam sa-i iau inapoi unul, la modul cel mai miselesc cu putinta, pac, s-a pornit maraiala si scartaiala si aceasta continua acum pentru mai orice, de exemplu faptul ca eu am o perna pe scaun si el nu - vrea si el, dar, stai, o vrea fix pe aia de sub fundul meu!

Urasc lunea asta.

4 comments:

Anonymous said...

Of, să fii puternică! Nu știu cum e în lumea ta, dar în a mea dacă nu mă ajut singură nu mă ajută nimeni. Deci, putere! Lunea asta aproape a trecut.

mariamirabela said...

Inca putin, inca putin si sa vezi apoi ce te relaxezi. De vineri incolo, asa. :)

Zu said...

@Mona: Da, a trecut. Ma mai lupt cu ramasitele ei dar, yupii, s-a dus!!!E o noua zi, sunt optimista si nuuuu ma intreb ce mai poate sa cedeze :-)).

Zu said...

@Mairamirabela: right, de vineri, pfff, o relaxare totala :-))). Dar, sincer, abia astept.