21 June 2012

Muzica si miscare la Muzeul George Enescu

Cei de la "De dragul artei" au lansat un nou proiect: Muză.Muzică.Muzeu. (daca nu ii stiti, ah, ia priviti aici ce initiative faine au) si cum stiu din surse siiiigure de acest atelier, plus ca piticul meu a fost deja cu gradinita la cateva dintre cele organizate anterior si ca eu oricum mor dupa ideea de a combina substantive ca joc/ educatie/ muzee, am zis sa va trag de maneca, poate va faceti program cu cei mici.

Despre ce este vorba? O serie de ateliere in cadrul carora copiii pot descoperi prin joc, muzică şi mişcare Muzeul Naţional „George Enescu”. Totul va fi interactiv si creativ prezentat, iar cultura va fi abordata intr-o maniera accesibila şi atractiva, intr-un program taman bine croit pentru varsta participantilor. Educatie prin joaca, dupa cum spuneam mai sus, un concept in care cred din toata inima :-).

Iata ce am mai aflat, cateva informatii suplimentare: atelierele se desfasoara incepand cu acest weekend pana la finalul lunii iulie si sunt structurate pe doua teme:

Tema 1: „Pe-un picior de-arcuş, la un pian jucăuş” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani
Dansul, muzica şi mişcarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se întâmplă când intră în joc eşarfe colorate, intrumente şi papioane dichisite? Iese la iveală un exerciţiu de creativitate pentru adulţi şi copii, în care vor învăţa, împreună, care sunt atracţiile muzeului şi bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2: „Domnul Do şi Domnişoara La” – program pentru copiii de 2-3 ani şi 4-6 ani

Domnului Do îi plac tablourile şi colecţionează diplome, fotografii şi tot felul de obiecte pe care le veţi descoperi împreună cu organizatorii. Domnişoara La este foarte elegantă şi draguţă, ea semănând mult cu Măruca Cantacuzino, soţia lui George Enescu, una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altădată. Activitatea se încheie cu organizarea unei mici orchestre, iar dacă este cald şi frumos, Domnul Do şi Domnişoara La vă vor invita să explorați grădina “sonoră” din spatele palatului.

Programul lor il gasiti aici, mai trebuie retinut doar ca participarea este gratuita, necesitand doar o inscriere in prealabil, pentru ca totusi numarul de locuri la fiecare atelier in parte este limitat. In partea inferioara a paginii web amintite e o intreaga galerie foto care te cucereste si, zic eu, convinge imediat... asa ca eu va urez deja distractie placuta cu cei mici :D si va las cu poza mea preferata dintre cele primite:






4 comments:

Antonia said...

Nu-mi vine sa cred. Cat de draguta e. Sper sa ajunga o mare viorista.

Camelia said...

foarte faina ideea, auzisem de ateliere dar nu stiam ca sunt gratuite. noi am mai fost la cele pe care le faceau la MTR, sper sa ajungem si la astea.

Zu said...

@Antonia: :D imi place cat e de fascinata...

Zu said...

@Kamelia: din pacate eu nu am cum sa ajung, cu burta pe care o posed... greu... am inteles ca se vor relua in toamna si mi-am propus ca atunci sa merg. Sunt curioasa sa citesc ce impresie o sa va lase, eu am o parere buna despre proiectele "De dragul artei" si acesta mi-a sunat foarte bine, fiind si cu muzica.