14 June 2012

Jurnal de bebe2 (35 saptamani)

Mai e putin. Incredibil de putin, daca ma intrebati pe mine - aproape ca nu imi dau seama cand am ajuns aici. Ultima vizita la doctor ne-a adus doar vesti bune: totul e bine, avem o fetita de 2600g care deja s-a asezat cuminte cu capul in jos si pare nerabdatoare sa ne cunoasca. Am fixat si data "intalnirii": 6 iulie, data care iata ca se leaga frumos in istoria familiei noastre - e tot 6 si e tot vineri, ca la nasterea primului copil (difera luna si, evident, anul :D).

Pana atunci mai avem insa de trecut cateva saptamani "toride". Mai intai pentru ca sunt multe de pregatit: hainute de spalat si calcat, toata "zestrea" bebelusei de adunat de pe unde s-a raspandit dupa prima nastere si de dezinfectat, sa-i fac loc in dulap si dansei (si e fata, o sa aiba o garderoba bogata, stiu eu :D), bagajul de maternitate de pregatit, casa de organizat... multe, multe si eu obosesc ingrozitor de repede, ceva fantastic, ma simt chiar usor neputincioasa, asa lipsita de eficienta si rezistenta fizica. Pentru ca mai sunt si aeriana si impiedicata, alt efect minunat al sarcinii... Insa ziceam de "torid", ah, cel mai greu de dus e caldura. Data trecuta am avut sarcina peste iarna, acum am prins vara si mor, ma topesc toata, nu mai stiu ce sa fac, unde sa ma ascund dar nope, nu cred ca imi place sarcina vara. Mie oricum mi-a crescut temperatura corpului ca sa ma fac incubator bun pentru bebe (doar in sarcina circulatia mea se regleaza si nu mai am extremitatile reci, chestie surprinzatoare), eh, pe caldurile astea deja eu fierb. Noaptea nu pot dormi, ma trezesc lac de ape, schimb tricourile si imi prind parul in diverse moate fanteziste ca sa imi pot elibera ceafa, ziua mai bine nu ies din casa ca deja dupa doi pasi pufai, ma scurg si simt ca lesin... ce nu imi placea mie vara inainte (nici iarna, eu sunt cu primavara si toamna, anotimpurile alea cam disparute), dar vara asta tare grea e! De obicei am toleranta destul de buna la caldura, sunt bucuresteanca get-beget, Bu e cel venit din zone mai racoroase si cel care facea frig in casa de imi venea sa-mi pun sosete - de data asta nu, nimic nu e prea rece pentru mine: scot aburi!!!

In afara de partea aceasta enervanta dar nu imposibila de dus si pe care o primesc cu placere, multumesc, pentru ca eu tot ma consider o maaare norocoasa (pana la urma esentialul e ca suntem sanatoase amandoua, asta e ce conteaza cu adevarat, restul trec), nu sunt prea multe de zis. Clasicele: oboseala, burta mare, nema somn, nema pozitie buna de somn :D, arsuri, picioare umflate, drumuri la toaleta :-)). Si copila care face valuri in burta: nu mai are loc de karate sau dansuri moderne (ce facea ea pana acum) asa ca am senzatia ca exerseaza pentru viitoarele concerte la care (crede ea) ca am sa o las: face valuri. Bonus: sughiturile ritmice, incete, un "hac betivan" persistent si sacaitor ce apare la intervale regulate :D.

Am renuntat la sofat si stat pe locul din fata si imi e greu, imi lipseste mobilitatea mea, dar e mai sigur - sunt prea zburatacita ca sa intru in trafic, e prea cald pentru mine si, in plus, chiar daca eu sunt ok, u never know peste ce tembel la volan mai dai pe drum. Stau mai mult acasa, in casa: clocesc si fac cuib, pfff!

Si in continuare sunt nedumerita de chestia asta cu sfidarea gravitatiei la bebelusi: mandra sta in cap si nu are nimic, e perfect fericita asa!!! Yoghina lui mama :-))).


8 comments:

mamadiniubire said...

Cum te inteleg...chiar perfect as zice. Eu intru in 34 saptamani si exact la fel ma simt si eu. Nici eu nu puteam sa ma exprim mai bine. Aceasi problema cu temperatura ridicata a corpului, cu faptul ca sunt ametita, zapacita si mai nou foarte uituca, cu nesomnul, cu pozitia buna pt dormit, cu arsurile, cu tot. Aceleasi simptome grele de dus atunci cand ai o sarcina vara dar si cu aceasi multumire in suflet ca am ajuns pana aici sanatoasa si sper sa trecem si de nastere cu bine, lucru pe care ti-l doresc si tie de altfel.
ps: Poate faci si o lista cu ce pregatiri mai faci ca eu habar n-am ce fel de hainute trebuiesc vara la bebe nou nascut, cat de gros sa il imbracam sau cat de putine haine sa ii dam.

mamadiniubire said...

ps2: uitasem sa te intreb: cum se dezinfecteaza hainele care au mai fost purtate, ca am cateva primite si eu doar le-am spalat normal. Trebuie sa le mai fac ceva?

Zu said...

Din ce am tot auzit din stanga si in drapta se pare ca toate mamele "peste vara" sufera de caldura. Nu ma asteptam sa fie asa de crunt :-(.

Ma bucur ca esti bine, asta e cel mai important nu? Te inteleg, eu de asta ma agat cu mare bucurie - sper sa iti fie bine in continuare si sa ai parte de o nastere usoara.

Cu hainutele... si eu am primite, ba chiar si din cele de la primul copil care intre timp s-au mai plimbat si ele... si procedez la fel ca la primul (si atunci am primit haine): le spal cu un detergent special pentru bebelusi, le mai bag o tura de clatire suplimentara ca sa iasa detergentul din ele (de data aceasta am luat ceva bio si balsam nu am pus) si apoi le calc dar pe dos, pe partea cu care va intra bebe in contact - pentru un soi de sterilizare.

Anonymous said...

Eu folosesc pentru sterilizare soluția la rece de la Chicco. E 28 de lei în farmacii și uneori la real. Am folosit-o și la sterilizat jucării de pluș sau de plastic... aproape la orice. Și nu decolorează.
Eu nu pun deloc detergent, nici un strop, doar Vanish pe pete și atât.
De călcat... am călcat doar lenjeria de pat, doar la primul copil :).

Antohe Cristina-Elena said...

si baietelul meu cat a fost in burtica era f. activ, de altfel d-na dr la control mi-a spus ca am sa am un copil zglobiu, dar pt SCUMPETEA pe care o am acum a meritat totul. eu am nascut pe 1 ianuarie 2011, dar de nr 6 ma leaga f. multe pe 6 iunie 1973 s-au cununat civil parintii mei eu sunt nascuta pe 6 august , sotul pe 16.06., pe 6.06 2009 am facut logodna , pe 6 februarie 2010 nunta si as putea continua. noua ne poarta noroc. sarcina usoara si sanatate multa!

Zu said...

@Sotiesimama: pe cel de la Chicco il stiu, e foarte bun. Il foloseau si in spitalul unde am nascut, practic el e pentru sterilizarea biberoanelor dar cred ca merge si la jucarii fara probleme. Pentru cand mai creste mai e un produs de dezinfectare bio, http://www.napati.ro/produse/ingrijire/Dezinfectant_jucarii,_500_ml,_90--3--1.html, usor de folosit.

Am decis sa spal si sa calc doar prima tura de haine, cele pentru primele luni - mai mult pentru a feri copilul de dermatita decat de altceva, cel mic a avut o mica reactie la inceput si de aceea sunt mai atenta.

Zu said...

@Antohe Cristina-Elena: wow, chiar ca data de 6 e cu semnificatie! Si eu am avut nunta in februarie, dar pe 23, insa un an mai tarziu am nascut fix pe 6 februarie :-)). Multumesc pentru gandurile bune si da, ai dreptate, merita din plin pentru minunile pe care copiii le aduc in viata noastra...

Unknown said...

Accesorii pentru copii www.forbaby.ro