07 June 2012

Bebe bu'ta mami a'e

Am un tricou de gravida pe care il port des pentru ca e tare comod - are o croiala speciala, cu ceva incretituri pe margine care il ajuta sa se muleze taman bine pe burta mea din ce in ce mai tuguiata. Are un desen simpatic cu un cap de bebe cu ochelari de soare pe frunte si un nazar in manuta abia ivita din lateral (bine, preferatul meu e tricoul cu "Baby loading... Please Wait", dar ala e cu maneca lunga asa ca nu se pune) si din cauza lui primesc mereu comentarii de la cunoscuti ca "ai grija, ca iese bebe :D".

Ce nu am luat eu insa in calcul este efectul pe care urma sa-l aiba acest tricou la gradinita, wow, trebuia sa ma gandesc, mai ales ca burta (si implicit desenul cu bebe) sunt fix la nivelul ochilor piticilor. Care... m-au inconjurat entuziasti si curiosi :D: ai un bebe! Aaaa, dar de ce are ochelari de soare? Si ce e cu ochiul asta (nazarul)?

Se isca un pic de confuzie, cativa dintre ei stiu care e treaba cu burta mare si bebe in ea (probabil au deja frati sau surori mai mici), altii raman la bebelusul din desen. Impreuna cu o alta mama reusim sa-i dumirim ca mai e un bebe chiar in burta, moment in care incep sa ma ciocane insistent...aaa, nuuu, il doare pe bebe, nu merge asa, puteti doar sa il mangaiati. No bene, se declanseaza "puneti mana pe Vasilica in varianta cu gravida" si manutele mici incep sa se tina dupa mine ca sa ma mangaie pe burta in timp ce insista cu intrebarile: Ce face acolo? Pot sa-l vad? E fata sau baiat? E fetita... Creste, se face mare, mai sta putin si o sa se nasca si atunci o sa il putem vedea. Cati ani are? Aaa, e mic-mic, nu are nici macar un an... Unul dintre ei, mai "in tema" cu chestiunea, vine cu ceva informatii noi: da' de ce trebuie sa mergi la doctor ca sa-l scoata? Pentru ca doctorul se pricepe, el a facut o scoala speciala pentru asta si stie cum sa scoata bebelusii...

In paralel, omuletul meu din dotare insista si el: ca mami a'e bebe (adica mami are bebe) si ca e maaaa'e (de cand vede cum creste burta normal ca i se pare mare :D).

Bref, am facut furori: am tinut o lectie scurta despre bebelusi si sarcina unui public extrem de interesat si curios nevoie mare, un card de pitici care se tinea dupa mine si ma mangaia insistent pe burta in timp ce eu incercam sa-mi imbrac propriul copil si (desi eram foarte amuzata si flatata) sa si ies pe usa mai repede pana nu ma intrebau cum a ajuns bebe in burta sau alte minunatii similare, ca poate bietii lor parinti vor sa le prezinte alte scenarii, dupa caz :D.

15 comments:

AndreeaG said...

Super-simpatici, e greu sa te superi pe ei, chiar daca vrei sa fugi cat mai repede :)
Da' vrem si noi poza sa ne minunam de tricou :)
Si eu am retineri in a detalia prea multe, nu sti ce au in minte alti copii, de pe la casele lor, mai bine nu te bagi.
Vad eu cum se uita la mine unele mamici/bunici cand incerc sa le explic copiilor(mei) ca ploaia nu-i neaparat de la Doamne-Doamne :)
Sanatate si curaj!

Zu said...

@Andreea G: am gasit tricoul, am pus link :D. Au fost tare haiosi, mai ales ca ma inconjurasera si ma tot mangaiau...

Happy Mommy said...

Zu, ne-am bucurat si amuzat tare mult cand am citit povestea ta :)

Cu drag,
Echipa Happy Mommy

Simona said...

Super misto, copiii sunt cei mai tari la copitolul asta...
Cred ca am povestit pe undeva odata cand, la botezul fiica-mii m-am refugiat in toaleta pe un scaun luat din restaurant sa o alaptez in liniste si m-a prins unul mic acolo, si mi-a cerut voie sa-i aduca si pe restul. Dupa care, intr-o juma de ora de alaptat a trebuit sa fac fatza la un tir de intrebari la foc continuu, de la vreo 8 puradei intre 2 si 8 ani, a fost extraordinar de misto, mai ales ca exact ca tine, a trebuit sa-mi cantaresc bine in cap (dar repede) raspunsurile, inainte sa le generez, pentru ca la randul lor generau alte intrebari :-)))
Super fain tricoul, cand vad din astea parca ma apuca parerile de rau ca eu nu prea m-am aventurat la haine de gravida, am flendurat tricourile sotzului cu nonsalanta... dar unele sunt atat de frumoase si inspirate :-)))
Pupam!

Ana said...

Ha ha! Eu am predat engleza la gradi insarcinata fiind de la inceput pana la sfarsit si purtam tricouri cu Micky Mouse...reactiile au fost cam aceleasi doar ca se repetau de 2 ori pe saptamana:P

A said...

cat de haioase sunt tricourile:) dar mi se pare bebe desenat cam micut, probabil se mai intinde pe burta si se vede mai bine?

doamne, imi si imaginez mergand cu copii dupa tine incercand fiecare sa puna mana pe "Vasilica" :))

imi cer scuze ca nu am citit, probabil ai scris la un moment dat daca nasti natural sau prin cezariana?

Zu said...

@Happy Mommy: multumesc, aveti tricouri tare simpatice dar nu, nu imi iamginam ca vor avea asa un efect :D.

Zu said...

@Simona: vaiii :-)), tu ai avut si mai multe explicatii de dat! Astea sunt genul de faze care merita filmate cu camera ascunsa.

Zu said...

@Ana: la tine vedeau si evolutia, eu deja ma gandesc cum o sa fie cand o sa ma duc cu bebe pe la gradinita, dupa ce nasc, si se vor prinde ca nu mai e in burta :-). Cred ca o sa am parte de alta runda de intrebari.

Zu said...

@A: pe burta e mare, vizibil, nu ma gandisem pana acum insa da, cred ca se intinde pe "tugui".

Nici nu cred ca am apucat sa spun, nu iti face probleme, nu ai oricum de ce: eu am sa nasc prin cezariana, e al doilea copil si la pimul au existat niste complicatii care au impus cezariana de urgenta si risca in continuare sa apara si acum, desi am avut mare noroc si am ajuns pana aici fara probleme. Chiar saptamana viitoare am programare la doctor si abia astept sa vad ce mai face bebe si sa discutam de data nasterii, ca se apropie.

mariamirabela said...

He he he, ce amuzant trebuie sa fi fost. O nedumerire am si eu: ce-i ala un nazar? :)

mariamirabela said...

Hai ca m-am lamurit, am citit apoi ca ai pus link cu tricoul. Ce dragute sunt, cel cu Baby loading e genial.

Anonymous said...

Frumos tricou, frmoasă istorisire!
Mânuțele acelea se vor întoarce să îl mângâie și pe bebe după ce iese de ”sub” tricou. Vorbesc din experiență...

Zu said...

@Mariamirabela: eu i-am vazut la expozitii si nu m-am putut abtine. Initial am zis ca nu investesc mult in haine de gravida, sincer, nu am de ce, insa sunt tare comod croite si... m-au amuzat mesajele. Intre timp le-am mai descoperit o utilitate: sunte perfecte in multime, de exemplu la targul de carte sau in autobuz :D, unde vrei sa semnalizezi repede ca esti gravida ca sa te menajeze lumea si sa nu se impinga in tine :-))).

Zu said...

@Sotie si mama: La asta ma gandeam si eu, cum o sa fie dupa ce nasc si eventual ma duc cu bebe la gradinita... :D