02 April 2012

Hituri mamicesti

Nu am somn, pe motiv de bebe la purtator - ca si in prima sarcina, iata ca ma lovesc insomniile si ma trezesc la cele mai absurde ore posibile. Oricat incerc eu sa inchid hotarata ochii la loc zicandu-mi ca "nuuu se poate sa ma scol la ora asta, copilul mare ma va manca pe paine daca sunt nedormita", nu merge si ma trezesc insailand ganduri razlete in linistea noptii, holbandu-ma la tavan.

Asa m-a lovit revalatia faptului ca exista niste produse-hit pe care multe mame le au sau le-au avut candva si care se propaga/ promoveaza cu spor prin lumea asta a parintilor. Primul, locul intai incontestabil zic eu, e mama-gasca, ah, stiu multe astfel de gaste din astea ce pazesc patuturi de copii, numai eu cred ca am facut vreo doua mame-adepte sa o cumpere :D!


Apoi stiu foarte multe persoane care au Inglesina 3 in 1 si il lauda. Caruciorul asta e cel de care te vei ciocni la tot pasul atunci cand vine vorba de recomandarile in materie de mijloace de transport pentru bebe (pe roti). Pentru transportul la purtator, Manduca e hitul.

 




Pe un loc secund, puse de-a valma, eu cred ca intra cu brio produsele Avent, crema Bepanthen si/sau Weleda, cadita Onda cu suport pentru baie, cagula ManyMonths - groasa si/sau subtire, papuceii Tikki, Batista Bebelusului... am uitat ceva? :D







 
Si mai am o revelatie: suspectez ca pentru o generatie mai veche (una de copii deja la scoala), olita Litaf e mare hit.



18 comments:

Roxana said...

ha, ce tare:). Eu recunosc ca nu auzisem de mama-gasca pana acum...In rest, da, le recunosc:d

Anonymous said...

Uf, eu nu gasesc mama gasca pt patut pliant :(...exista oare?

Zu said...

@Roxana: gasca aia are multi adepti... :D, stiu chiar multa lume care o foloseste. La noi a fost mare hit, sper sa se propage si la bebe2.

Zu said...

@Anonymous: din pacate nu cred. Stiu insa pe cineva care a sprijinit gasca pe langa patutul pliant, nu stiu exact cum dar a facut o improvizatie. Probabil insa ca exista si carusel cu prindere pentru patut pliant - poate la Tiny Love? Ei aveau diferite sisteme de prindere, stiu ca am luat de la ei o ghirlanda care mergea si la carucior si la scoica de masina si la patutul pliant.

g.cojocaru said...

le-ai nimerit pe toate! :)

Zu said...

@Gabi: chiar asa, nimic, nimic de adaugat??? :D

Anonymous said...

Da, ai avut dreptate! merci :)
http://www.9luni.ro/magazin-jucarii-copii?page=shop.product_details&flypage=flypage_zoom_images.tpl&product_id=260&category_id=39

Zu said...

:-)) cu multa placere

Anonymous said...

Eu ti-as recomanda un BabyBjorn cu suport pentru spate in loc de Maduca..
http://www.babybjorn.se/produkter/barselar/barsele-active/active/

Si ceva care a fost hit mare pentru noi :
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=2000&e=product&pid=38839

Si ceva ce folosim cu succes de cind bebe a stat in fund si inca il folosim acum la 3 ani ..
http://www.stokke.com/highchair.aspx
Pentru transport in Bucuresti eu as opta pentru ceva cu roti mari ca sa poti trece usor peste inevitabilele gropi din trotuare.
Pentru transport mai ales cind sunt 2:
http://philandteds.com/products/push/classic
sau daca cel mai mare e foarte mare si nu mai vrea sa stea in carut, exista o chestie care poate fi atasat de caruciorul unde sta bebe mic iar cel mare sta in picioare pe ea si mami impinge caruciorul:
http://www.babyland.se/stabrada-classic-gra_x_36055081.aspx

As mai adauga caruciorul care se ataseaza la bicicleta ..insa probabil nu se practica pe stazile din Bucuresti.

Zu said...

Aaa, multumesc pentru idei - de undele nu stiam foarte interesante - le iau la studiat :D. Legat de carucior, speranta mea secreta e ca cel mare (care va avea trei ani si jumatate cand se va naste bebe) sa nu mai vrea in carucior, decat asa... ca joaca. Deja noi nu mai folosim caruciorul de mai bine de un an, cred, nici nu mai stiu de cand :D.

Lucia said...

Daca vrei, poti sa-l impumuti pe Baby-Bjorn al meu pe perioada cit o sa vrea cea mica sa stea in port-bebe Nu planuiesc inca un fratior/surioara, cel putin nu in urmatorii 2 ani. O sa fie in Bucuresti in mai .. trimite un mail la luciaturcanu@yahoo.com daca vrei sa-l imprumuti. E foarte usor de spalat la masina si e extrem de solid cit sa nu se rupa la purtare, deci poate fi folosit de mai multe generatii de bebelusi. Noi l-am folosit pina pe la 8-9 luni.

Zu said...

@Lucia: esti foarte draguta, multumesc. Nu stiu prea multe despre el, recunosc, insa am o prietena care mi-a promis o Manduca, ma gandesc ca nu are sens sa te mai incurc si pe tine, cred ca sunt similare, nu?

Lucia said...

Mie mi s-a parut complicat Maduca si greu de gasit aici. Am mai incercat si cu un sling.. dar tot mai usor mi s-a parut Baby Bjorn. Pentru purtat dupa 9 luni am folosit rucsacul cu cadru, asa ca m-am orientat spre ceva simplu pentru primele luni. Noi suntem extrem de nomazi .. asa ca bebe a fost purtat peste tot in fata sau in spate, sau pe lateral (cu slingul .. insa imi cam omora umarul.. preferam celelalte variante)
Nu ma incurci, sora mea sta pe linga Bucuresti si lucreaza pe undeva prin centrul Bucurestiului, il las la ea.
Mie mi-a placut ca e foarte usor sa-l pui pe ala micu in el si sa il scoti de acolo si ca nu imi omoara umerii ca distribuie greutatea. Insa s-ar putea ca si Maduca sa faca acelasi lucru :)

Zu said...

@Lucia: multumesc frumos, ma pui pe ganduri... acum incep sa-mi adun "zestrea" pentru bebe asa ca daca e o sa o deranjez pe sora ta, multumesc.

A said...

mie steluta tomy mi s-a parut foarte eficienta: adormea copilul aproape instantaneu. uneori ma adormea si pe mine inaintea copilului:)

http://www.pikitimi.ro/proiector-steluta-vise-placute-tomy-902.html

A said...

si garmastan-ul pentru ragade l-as pune tot la categoria produse de baza
http://www.efarma.ro/products.php?id=1150

in rest, ce ai scris am folosit in mare parte si eu. pot deja sa intre la categoria clasic is fantastic:)

Zu said...

Steluta Tomy nu am avut-o, dar am auzit de bine de ea (imi dai idei pentru bebe2 :D) iar Garmastanul, da, da, buna adaugire, multumesc.

Blog Pikitimi said...

Buna. Caruselul Gasca marca Vtech nu se poate atasa decat la patututi din lemn, ca majoritatea caruselelor. Iti recomand un carusel si mai ieftin, si de calitate foarte buna si care se poate atasa si la patut plaint, si la carucior si la scoica auto.
http://www.pikitimi.ro/jucarii/jucarii-pentru-bebelusi-1/carusele/carusel-muzical-portabil-ia-ma-cu-tine-tiny-love.html
Persoanelor care ne scriu pe mail-ul de pe site si mentioneaza ca sunt directionate din acest blog le putem oferi discount-uri personalizate.