13 March 2012

Concurs Canah

Bogdana a pornit un concurs. Mmmm, ba nu, sa o luam in ordine cronologica: Bogdana a postat mai intai un link pe pagina ei de fb. O poza cu trei sticle de ulei care aratau tare bine, uite asa de bine:


...asa ca am dat click, sa vad detaliile - hei, I do design, cand vad un ambalaj frumos imi fuge privirea, da??? Plus ca ideea suna grozav... "ulei cu diverse arome". Ce ulei? Ulei de canepa, de la Canah, ... ok, pe mine ma prinsese de musteriu deja de la ambalaj si ideea de "aroma de usturoi sau busuioc" (are si cu ardei iute dar asta nu e genul meu), insa partea cu canepa m-a intrigat asa ca am mai studiat putin problema si problema suna f bine dpdv sanatate, iata numai ce se poate spune despre uleiul din seminte de canepa. Produsele Canah nu numai ca arata bine, dar sunt si sanatoase.

Interesant, mi-am zis, uite ceva de tinut minte si testat.

Si asa ajungem la concurs. Pentru ca, la putina vreme dupa acea poza "infama", Bogdana scrie de un concurs. Si incepe din nou sa ma bantuie ideea sticlelor de ulei asa frumoase si cu arome delicioase... Asa ca vin si eu sa zic: le vreau! Pofticios, ca o femeie insarcinata ce ma aflu, ia uite ca poftesc la sticle de ulei :D! Si chiar daca am eu doua voci la purtator (una mama si una fetita in burtica), tot nu cred ca pot sa spun ca le vreau pe amandoua, asa ca trebuie sa aleg: hmmm... usturoi, busuioc... busuioc, usturoi... bine, sa fie usturoi, ca tot gatesc eu tot ce prind cu usturoi...

De ce le vreau, intreaba Bogdana? Pentru ca sunt insarcinata, he, asta e scuza cea mai buna din ultima perioada :D. Si pentru ca mi-au facut cu ochiul inca de cand le-am vazut poza, intamplator. Si pentru ca vreau sa incerc, sa experimentez si m-a intrigat toata prezentarea produselor, foarte interesanta "doamna" canepa. Si pentru ca desi cam evit prajelile, pe motiv de viata sanatoasa si copil mic in casa, tare-mi mai place sa arunc in uleiul incins din tigaie si cativa catei tocati de usturoi.

Ce reteta propun? Hait, nu stiu, despre canepa in sine nu stiu prea multe in bucatarie, insa usturoi pun, de exemplu la carbonara - o adaptare dupa reteta lui Jamie Oliver de aici (in functie de inspiratie si ingredientele aflate la indemana). Nu mai scriu toata polologhia, zic doar de "put your pancetta or bacon into a second pan and cook until crispy and golden" - cum suna asta in ulei cu usturoi, ca tot ziceam ceva de o tigaie pe undeva mai sus? Oare merge???

Eh, dupa ce m-am gandit nitel la pastele mele carbonara am zis sa cercetez si site-ul Canah dupa retete mai sanatoase dar tot gustoase... si am gasit cateva idei bune pentru salatele de vara (acolo merge bine uleiul cu busuioc), dar zic eu ca la salata calda cu cartofi noi merge foarte bine si cel cu usturoi, nu??? (dap, eu cu ale mele, stiu, fac ce fac si tot la curcubitacee ajung :D)

Bref, idei sunt si inventez eu multe in bucatarie, uleiul lipseste :-))...

2 comments:

Monica said...

Eu votez cu tine, categoric!
PLus ca trebuie sa incurajam si mica zana , sa iubeasca papica si usturoiul in papica ;;)
:D

Zu said...

Hehe, daca era pe alese eu ramaneam la tine pe blog de mult... Iar ustutoiul este o inventie minunata in mancare: un sos cinstit, alb, cu usturoi, pai este idealul meu in viata :D!