02 February 2012

Pufait matern

Mama mea pufaie. :D. La propriu: chiar pufaie cand se enerveaza, face asaaaa... cam ca o oala sub presiune, sau ca un tren cand ajunge in gara si elibereaza aburul cu zgomot. Pfffff. I se si potriveste, ca atunci cand se ambaleaza e ca un tanculet pornit la atac, unul foarte mobilizat si ambalat, care pufaie :-)). O auzi si e clar, e cazul sa o tulesti :-)). Sau sa ai grija ce zici...

Evident ca atunci cand spui cuiva ca "mama mea pufaie", iti zambeste politicos si te lasa in boii tai, convins ca bati campii. Asa si Bu cand ne-am cunoscut, perioada in care era mai tot timpul pe la mine prin casa, ca doar el locuia la camin iar eu cu parintii, asa ca fusese adoptat cumva pe post de "copilul numarul trei". I-am zis de pufait, el si-a dat ochii peste cap. Eeeee... si intr-o zi se enerveaza mama, ca nu e dus gunoiul sau asa ceva... si vine pornita de la bucatarie cu punga de gunoi in mana, sa o aduca in hol unde intamplator eram noi doi. Aveam un coridor destul de lung, asa ca Bu si cu mine am vazut-o pe mama venind apasat la atac, zicand raspicat ceva despre gunoi si lene si lasand punga la usa cu un pufait sonor, sub privirile noastre uimite. Dupa care s-a intors pe calcaie si a plecat demna la bucatarie, pe principiul "a trecut acceleratul"... Uitandu-se lung in urma ei, Bu, ardeleanul meu linistit, a rostit incet si ganditor: "deci asa pufaie mama ta...".

Revenind pe la zilele noastre (povestea e veche, devenita deja legenda prin familia mea), ma suna mama, vesela. Ca ce o tachinez eu ca pufaie, ca uite ca si eu pufai, a citit ea la mine pe blog, am scris eu ceva despre cum aveam draci si pufaiam :-))... M-am repliat eu rapid si i-am zis ca eu pufai metaforic... dar daca??? E posibil ca istoria sa se repete? Oare am mostenit celebul pufait? :D

Ha! Stai sa vezi cand m-o recomanda copilul cu "mama pufaie" :D!

4 comments:

Roxana said...

Eu nu pufai, dar cica am "un ton", acelasi cu cel pe care il are mama cand e nervoasa.
"Ah, uite tonu", zice domnul cand ma aude:)). Deci da, se pot mosteni astea:d

Zu said...

Da, si eu am multe reactii pe are mi le regasesc de la ai mei. Si manii, sau lucruri pe care de exemplu insista tata cand eram mica - atunci ma enerva, acum fac si eu la fel :-)).

Radda said...

Cu pufaitul...nu stiu .... eu nu te-am vazut niciodata nervoasa, - si nici nu-mi doresc :D - asa ca nu am auzit...pufaitul :), dar pot spune sigur ca semanati f bine la voce; ieri suna telefonul la noi; raspund - o voce tanara, usor zglobie, calda; cand aud vocea zic incantata: -Aaa...Alina? buna ce faaaaaci? :) -Nu e Alina, sunt mama ei. Ups....:)

Zu said...

@Radda: he, uite ca la asta nu ma gandisem. Desi stiu ca incep sa seman fizic din ce in ce mai mult cu ea, ceea ce mi se pare tare interesant, ca toata adolescenta mi s-a spus ca merg pe linia lui tata (am osatura lui).