24 February 2012

Reteta unei aniversari de succes



Aniversarea e cea de mai jos... iar reteta, well, pe cea pentru o casnicie lunga si plina de sirop inca nu am descoperit-o, dar se pare ca Bu a gasit-o pe cea a unei seri frumoase:

1. Intai se fierbe sotia la foc mic. Ca nu stim ce facem, ca e meci, ca diverse... Sotia, neam de razboinici vajnici ai tribului "noi pufaim cu spor", se ambaleaza si pufaie, ce sa faca si ea...

2. Mai apoi se improvizeaza ceva pe ultima suta de metri si se panicheaza sotia spunandu-i "sa nu se imbrace in blugi, ci elegant". Hait, garderoba mea de femeie insarcinata nu cuprinde prea multe chestii elegante care sa ma incapa si pe mine sau in care sa nu arat ca si cum m-am scufundat cu totul... iar gheata de afara nu prea rimeaza cu tocurile mele. So, panica si probleme de asortare.

3. Sotul vine acasa, inhata o camasa si sotia-balerina pe tocuri si o patineaza pana la masina. Apoi o zdroncane cu onor pe sleaurile stradutelor din jur pe care insista sa mearga.

4. Unde o duce? Unde ma duci??? Mister.

5. Se merge la un local a carui parcare e dotata numai cu masini din cele cu multe cercuri in sigla sau similar si cu una bucata persoana careia ii lasi cheia de la masina. Chestia asta nedumereste suplimentar sotia amatoare de scenarii cu furturi si lovituri.

6. Local scump. De lux si scrobit. Meniu exclusiv in engleza, minimalist insirat pe doar doua pagini, cu combinatii fusiono-futuriste. Ok, aici apare dilema sotiei: pfff, u know me, hun, imi place si mie sa ma rasfat dar ceva foarte scump nu e neaparat suficient ca sa avem o seara frumoasa, nu sunt eu genul care sa se bazeze doar pe asta, s-ar putea sa nu ne simtim bine aici, asa frumos incorsetati...

7. Dar who cares, ignorati gandurile din background ca si eu le-am ignorat si am decis ca daca e bal, bal sa fie. Si a fost, ca s-a dovedit o alegere excelenta si tare bine m-am simtit.

8. Punct important la ordinea zilei: mancarea. O, vai, mancarea! Combinatii aparte, farfurii decorate "ca la carte" si, gata, m-am indragostit de restaurantul ala, ma jur. Adica... puneti domniile voastre frumusel la reteta ceva gen "Duck Breast With Teriaky Sauce And Apple Purée" sau un "Creme Brulee, Yoghurt - Lime Sorbet And Pecan Nuts" (asta ca sa amintesc numai o parte, ca totul a fost grozav si deosebit) si va zic eu ca asta aduce muuulte extra puncte :D.

9. Finalul trebuie sa fie si el grandios, asa ca dupa o seara petrecuta povestind diverse si gustand ba din farfuria proprie, ba din ce a partenerului (ca sa putem vota in cunostinta de cauza ce e mai bun :D), pac, se prezinta in fata sotiei nestiutoare (si usor chinuita de un ghiont de la bebe) una bucata chelner cu un cos imens cu flori. As in "cam cat jumatate din ea de inalt".

Pam-pam!

O seara memorabila, va zic. Demna de o aniversare.

9 comments:

Roxana said...

La multi ani! Frumoasa seara, frumos moment:)

Radda said...

Oaaauuu....minunat!! Cat de romantic e Bu......bravo!!!

Camelia said...

Foarte frumos!

Mariana said...

e prea tarziu pentru un la multi ani?
ce romantic !!

Zu said...

Multumesc frumos pentru urari tuturor, a fost frumos si, well, sper ca data viitoare sa o facem "si mai lata", mai ales ca de data aceasta nu prea ne-am pregatit noi, zapada asta care ne-a ingropat orasul tare mi-a taiat avantul...

Luminita said...

ce frumos, bravo!

mariamirabela said...

Am pierdut momentul aniversar, am vazut melodia si am crezut ca-i doar ea si nu am insistat, dar... wow, 10 ani? Nu cred ca am multe prietene care sa spuna asta, parol!

La multi ani fericiti impreuna sa aveti, iar anii viitori sa va sporeasca inovatia.

Zu said...

@Luminita: multumesc :-)

Zu said...

@Mariamirabela: da, si pentru noi suna ciudat 10 asta, chiar ne gandeam ca suntem cam "mos si baba"...