06 February 2012

Jurnal de omulet - 3 ani

3 ani. Credeam ca 1 sau 2 ani sunt un prag, dar cumva il resimt si pe acesta ca un alt hop, o trecere catre un copil mai independent care nu mai este doar bebelusul meu ci si o persoana completa, de sine statatoare, cu viata sociala proprie (! gradinita) si un parcurs care nu ma mai include 24 din 24. Nu mai suntem lipiti unul de celalalt, nu mai este exclusiv al meu/ sub influenta mea (:D).

Dar sa incepem cu inceputul. Care e aici. Trecand si prin aniversarile anterioare (1 , 2) sa ajungem la saptamana trecuta, una memorabila, pe care ne-o vom aduce aminte peste ani, sunt sigura: cod galben si portocaliu de ninsoare, toata tara blocata sub viscol, o iarna cu -15 grade in Bucuresti si noi doi inchisi in casa, caci fix cu o saptamana inainte de ziua lui omuletul a facut febra. 40. Emotii cat cuprinde, nopti cu antitermice si sosete cu otet, grija sa nu ma imbolnavesc si eu (degeaba! tot m-am trezit cu nasul infundat si gatul in pioneze), un copil plictisit de atata stat in casa si neneumarate calcule daca sa tinem petrecerea organizata weekendul trecut sau nu (pana la urma ne-am pus pe picioare, petrecerea s-a tinut si a fost tare frumos :D), logistica necesara comandarii tortului prin nameti si toti nervii aferenti unor personaje inchise in casa timp de o saptamana... toate au reprezentat pentru mine un tavalug de sentimente greu de dus in conditiile in care in mine dantuiau deja o armata de hormoni de sarcina pusi pe rele.

Asa se face ca vineri am ajuns sa izbucnesc in plans pur si simplu, plecand de la o chestie care nu merita asa reactie exagerata, dar, deh, nu prea mai eram eu la comenzile neuronilor mei mult incercati. Dar ca ma trezisem sa ma descarc hodoronc-tronc, in mijlocul sufrageriei si in fata lui Bu si a copilului, nedumeriti. Bu a incercat sa ma linisteasca iar omuletul, ei bine omuletul s-a lipit de piciorul meu si a inceput sa ma mangaie, spunand intelept (pe un ton sfatos, de-a dreptul): "Mami nu tist (=trist). Nu tist, mami! Mami mun (=bun), da? Da mami? Mami mun. Da? "

Auch! Cum sa nu te buseasca si mai tare plansul la o faza ca asta ? :D Si dincolo de asta, ce poti sa mai zici despre cum e omuletul la trei ani? O sa spun doar ca intotdeauna m-am gandit ca nu vreau doar sa-mi iubesc copilul: asta stiu ca o sa fac mereu, neconditionat. E incastrat in ADN-ul meu, scris cu litere de foc in fiecare celula, il iubesc si o sa il iubesc mereu ("si in culcare si in sculare", ca sa citez o prietena :D), il iubesc pana la cer si mai sus de mii de ori, asa cum numai alte mame stiu ca se poate iubi, asta e etern si de neschimbat... chestiunea e ca mi-am dorit sa-mi si placa de copilul meu. Sa imi placa ce devine, cum se dezvolta, sa imi placa sa petrec timpul cu el, sa imi placa personalitatea lui, sa imi placa "omul/ persoana" de langa mine.

Ei bine, la trei ani ai lui eu imi iubesc enorm copilul si imi place mult de el.

La Multi Ani, omuletul meu!

18 comments:

maria said...

la multi ani :)

The way I am said...

lA MULTI ANI,sa va traiasca si sa fie sanatos!

Camelia said...

La multi ani!!!!!!!!!

Andrea Isfan said...

La multi ani!!!

Roxana said...

La multi ani, omulet!

Momo said...

la multi ani,sa cresteti mari si frumosi!:)

Zu said...

Multumesc frumos, tuturor! E o zi speciala la noi in familie si ma bucur ca omuletul primeste atatea urari de bine :D.

Andreea said...

La multi ani, sa va traiasca minunea mica:)

Ana said...

la multi ani, dragule!

g.cojocaru said...

Multi ani sanatosi si fericiti! :) Lui si voua!

MMA said...

"La multi ani!" sa va traiasca si sa fiti fericiti!

Mamiţuni said...

La multi ani, omulet!

Zu said...

Multumesc tuturor, ce de La Multi Ani pentru omulet :D! Trebuie pupat copilul pentru fiecare urare? Ca ma ofer voluntar :-)).

Anca said...

La muuulti aaaaani!!! Cu bucurii!

Radda said...

Pupa omuletul si din partea mea Zu :) Nu am ajuns ieri sa scriu pe aici, dar toata ziua m-am gandit la voi si m-am tot minunat cat de repede au trecut acesti trei ani! Mi se pare incredibil cat de "omulet" e acum si ma uit la pozele cu bebelusul caruia mai ieri ii schimbai pampers-ul pe biroul "unchiului" :)) La Multi Ani Api mic!

Laura said...

La multi aniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oana said...

la multi ani!

Zu said...

Hehe, ce-mi place ca inca mai primesc urari :D. E un mod tare simpatic de a imi aminti ce eveniment major tocmai a avut loc, multumesc pentru asta si pentru gandurile bune :-)!