16 February 2012

Jurnal de bebe2 (18 saptamani)

Am fost la doctor si "m-am revazut" cu bebe. Dap, asta a fost "distractia" de sf. Valentin: sa vedem ce mai face bebe2. Si face bine. E in grafic, vioi de mama focului si zgubilitic de n-am putut sa-l prindem la pozat asa ca m-am ales doar cu o imagine a circumferintei capului lui (basic, un cerc maaare si cam atat :D) si, tadaaam, un picior!!! Serios, un picior, fin-fin si perfect pozat din laterala, de se vad si gamba si labuta si tot, intr-o pozitie arcuit-gratioasa, but still, un picior!!! Nah, oricat de mama mandra sunt eu, e greu sa ma entuziasmez major la vederea picorului perfect imortalizat si, mai rau de atat, e greu sa var poza asta sub nasul rudelor si sa ma astept la prea multe expresii de incantare emotionata :-)). Dar, hei asta e tot ce a vrut sa ne livreze domnia sa -copil ciudat- care initial statea ghemuit ca o biluta, cu barbia in piept si genunchii adunati... ciudata pozitie, zau daca ma prind de ce i se parea confortabila...

In rest, zic eu ca am simtit mogaldeata, cam de o saptamana, asaaa... Se zice ca la a doua sarcina ii simti miscarile mai devreme, ca ai idee la ce sa te astepti, ei bine, so far sunt ca niste bolboroseli si din cand in cand cate un hac mai puternic, ca si cum imi da un ghiont. Pare-mi-se ca mogaldeata asta e pusa pe sotii :D.

Iar mama incubatoare? M-au lovit simptomele cunoscute din prima sarcina, alea care nu iti fac viata de gravida un cosmar dar nici cele mai placute si usor de dus nu sunt: piele uscata, par lipsit de vitamine, o carie (o carie!!???), faptul ca obosesc rapid si lipsa de somn. Asta ultima e cel mai greu de dus - sunt iarasi fantoma casei si bantui tarziu in noapte cautand ceva care sa ma tina ocupata si sa-mi aduca somnul inapoi pentru ca eu sunt o fiinta care isi iubeste propriul somn... need it... want it... can't quite do without it. Si serialele alea la care ma uitam, pfff, am ajuns cu ele la zi, musai sa gasesc un serial nou cu care sa-mi umplu noptile lungi pline de insomnii pe care le prevad deja, ca doar la fel a fost si sarcina trecuta. Ah, si am reusit sa ma procopsesc si cu o lovitura-infectie la picior care ma tine pe tusa si ma face sa ma misc greoi prin casa, of.

Cu tensiunea stau interesant de bine, e in continuare in jur de 10, in conditiile in care tensiunea mea normala e 12 si nu sunt invatata cu asa cifre totusi joase pentru mine. Dar e bine, nu ma plang, cat timp nu creste peste 12 eu sunt cea mai happy din lume. Doar ca ma simt complet lipsita de vlaga, n-am energie si putere pentru nimic, dupa doua miscari ceva mai energice deja sunt obosito-sfarsita si mi se pare tare ciudat pentru mine (persoana mai aproape de ideea de "diavolul tasmanian", care avanseaza ca un vartej si matura totul in cale, decat de o leguma stoarsa). realitatea este ca abia acum incepem sa urcam muntele cel mare si periculos, caci dupa saptamana 20  risca sa apara problemele de tensiune, asa ca stau cu arma la picior (= m-am inarmat deja cu pastilele de tensiune) si respir adanc, ce sa facem, o luam si noi pas cu pas... so far e bine si asta e partea pe care imi focusez atentia.

8 comments:

Alina said...

Uf, si eu am avut insomnii. Si pentru ca nu vroiam sa trezesc casa stateam cu ochii in tavan. Si faceam drumuri toaleta, bucatarie sa beau apa si tot asa. In schimb tensiunea era pe undeva prin Groapa Marianelor, pe la 7.5/8 cu 5, deci dupa 2 miscari ma adunai de pe jos.
Ca serial iti recomand "Once upon a time", merge perfect in sarcina, cel putin mie mi-a priit bine.
Sarcina cat mai usoara in continuare si sper sa nu ai probleme de tensiune mai tarziu, nimic nu se compara cu grijile pentru un bebe din burta.

Zu said...

Ah, eu bantui prin casa. Si ma uit la televizor. Sau la seriale pe net - multumesc pentru recomandare :D. Dar e greu, nu-mi place, mie imi place sa dorm, sa ma odihnesc si sa ma trezesc vioaie dimineata, nu lesinata pentru ca abia reusisem sa dorm si uite ca e deja 8 si copilul mare topaie prin jur...

mariamirabela said...

Of, imi pare rau pentru insomnii, nu credeam ca te lovesc atat de devreme. Dar cunosc problema, eu care am dormit toata sarcina bustean, traiesc acum niste insomnii de nici nu stiu daca sa le numesc insomnii. Adica pic bustean la 10, cand culcam fetita si ma trezesc pe la 2-3-4 si nu mai adorm decat pe la 8, cand fetita, cuprinsa subit de energie, se trezeste. Daca am pornit calculatorul sau un televizor s-a zis cu somnul meu, clar nu mai dorm pana la ziua. Asa ca empatizez cu tine.

Si bebe, bebe ce este? :)

Zu said...

@Mariamirabela: insomnii am avut si in prima sarcina, acum sunt mai linistita, ca am vazut ca nu raman cu ele dupa nastere, pe mine asta ma speria.

Iar bebe... nu stim inca, luna viitoare vom afla ce e, suntem si noi curiosi.

Luminita said...

bravo, sa fie bine si fara emotii pana la termen si tensiunea 10!

Zu said...

@Luminita: multumesc frumos, tin pumnii stransi pentru asta :D

Loredana said...

Sa mearga totul bine si de acum incolo :) sanatate tuturor si tie si somn ;)

Zu said...

@Lore: multumesc pentru urari, cu somnul, of, nu cred ca am sanse... filme si seriale bune imi trebuie :-).