20 January 2012

Aventuri de mama

1. Programare la dentist pt cel mic. Particular, deci din cel la care mai bine nu intarzii, ca iti dispare programarea. La o adresa care nu imi era cunoscuta asa ca ma cam grabeam. Booon: iau copilul de la gradinita, copilul nu vrea in masina - admira peisajul, negociem, copilul nu vrea sa se aseze in scaun, negociem - eu ma uit la ceas stresata si pufai, se aseaza, ma lupt cu centura, o inchid, ocolesc repede masina, ma arunc la volan, pornesc motorul, pornesc masina... si din spate se aude suav: "fac pipiii, mami". Injur printre dinti, trag masina pe dreapta, opresc motorul, ma dau jos si ocolesc toata sandramaua, desfac centurile, scot copilul, il pun langa un copac, desfac toate capsele si fermoarele, pufai si mai abitir,  il ajut sa faca pipi, il impachetez la loc, iar negociez suitul in masina, iar pun centura, ma arunc la volan si purced sa galopez prin trafic pufaind ca o locomotiva...

2. Sotul nu vine acasa la timp, culc copilul singura. Apare si Bu, ca i s-a intepenit un muschi/ nerv la spate, cauta medicamente, da-l cu creme, aterizez si eu in pat. Si copilul se scoala, socant, din ora in ora, asa ca traversez toata casa dormind pe mine pe la 00.40, pe la 1, pe la 2, pe la 3, pe la 4... coafura rezista, eu ma clatin... si pauza pana la 7 cand omuletul se infiinteaza singur in patul nostru. Intai se lateste intre noi doi, adultii prabusiti epuizati printre paturi, pana cand ajungem sa dormim fiecare in pozitii chinuite. Apoi scoate tacticos cartea cu poezii (Elena Farago, carte fara poze, doar cu text din care copilul meu mai nou "citeste") si o rasfoieste linistit, "lecturand" cu voce tare si intonatie in patul meu. La 7 dimineata!!! Pe la 7.20 i-am dat pe amandoi afara din pat, tata si fiu si le-am zis sa se descurce cum or vrea, doar sa ma lase sa dooorm. Ideea geniala a lui Bu a fost ca "ii trebuie o baie calda pentru spate" asa ca a dat drumul la apa, cu putere (in conditiile in care la noi inainte de 8 cred ca nu se spala nimeni in bloc si vine doar apa rece, oricat ai lasa-o sa curga). Si baia e fix langa dormitorul nostru si apa aia curgea, curgea, curgea... si eu sunt insarcinata... aaaa, m-am trezit de tot si gata!

6 comments:

Roxana said...

oof..hai ca mai e un pic si vine seara. Si te culci:)

Monis said...

uneori barbatii nu e oameni :D:D

hai, o imbratisare stransa!

The way I am said...

:)Trebuie sa fie frumos sa te trezesti cu poezii de Elena Farago:p, trebuia sa iti imaginezi ca dormi langa o cascada minunata si e soarele diminetii care te incalzeste si e cald placut:), zic si eu :P care desi nu sunt insarcinata de la 7 pana la si jumatate negociez cu mine sa nu ma duc inca la baie:P, am ceva probleme pe la rinichi.
Un weekend frumos sa ai, iti doresc sa reusesti sa te odihnesti.

Zu said...

@Roxana: :D sunt in "sleep training" pentru mine: incerc sa ma dezvat sa mai dorm ziua ca altfel noaptea sunt data peste cap, asa ca nu iti poti imagina cum astept noaptea, cat de tare dorm pe mine...

Zu said...

@Monis: :D barbatii sunt alta specie, clar. Lor le trebuie afise maari si cu propozitii scurte.

Zu said...

@The way...: :-)) chestia e ca al meu copil nu stie sa citeasca, are abia 3 ani asa ca sta cu cartea in fata si "zice" niste minunatii de-ale lui, dar le zice atat de convins si de simpatic incat pe noi ne buseste rasul pe la colturi.

Buna ideea cu cascada. La mine tuna si fulgera in dimineata aia ca tare nu vroiam sa ma mai dau dusa din pat :-)).