14 September 2011

Sunete

1. Stam in pat, e noapte si prin geamul deschis se aud infundat zgomotele strazii, sunt undeva jos si departe, ca doar noi stam la etajul opt si nu avem ferestre la bulevard. N-are a face, copilul aude tot si exclama vioi in penumbra incaperii, intrerupand conversatii sau, mai rau, incercari neizbutite de somn si mai ales de adormit copilul, cu informatii de ultima ora despre traficul de afara. Urechea vigilenta sta la panda si diferentiaza fin autobuzele de tramvaie si masinile de salvare (sau politie) de motociclete si fiecare in parte este semnalat entuziast: A! Nino!, O! A-bu!, Dja!, O-tu-tu, mami!.

2. Melodiile lente, "de sentiment", cantate de doamne cu tremolouri si jelanii acute (frumoase melodii de altfel, din cele de suspinat si tremurat) ii trezesc sentimente profunde, probabil venind din strafundul fiintei lui, caci se isca in el asa... o dorinta de cantare care il face sa se lanseze in lalaieli de nedescris, cumva similare (ma scuzati) cu reactia aceea a cateilor care se pun pe cantat. E pur si simplu adorabil, imi vine sa il mananc tot cand il apuca faza de meloman...

3. De la Buna zicere aflu ca atunci cand Biggy se napusteste afara cu urechile in vant, sa latre si ea in rand cu tot cartierul de patrupede, copilul meu se arunca si el pe urmele ei, sacadand si el vesel: "wow,wow" :D.

5 comments:

Laura said...

eu nu zic mai nimic pe-aici, in general, dar sa stii ca citesc tot timpul si ca-mi place foarte tare de voi :)

esti un model, pentru mine, de "asa da", si-mi fac multe mental notes pentru cand o sa am eu un copil.

so.. imbratisari si drag si multumesc :)

Zu said...

:D multumesc frumos, desi zau daca mi se pare ca fac/ sunt ceva special (si nu, nu afisez falsa modestie - imi scrie multe lume sa imi ceara sfaturi si raspund eu spunand tot ce stiu, dar ma tot intreb "de ce eu"...). De citit insa si eu te citesc, cuminte, si tare imi place ca mai mereu imi inveselesti ziua :-) - e tare frumos ce faci cu viata ta.

Laura said...

pai cred ca e asa: tie nu ti se pare special pentru ca ti se pare.. normal. dar normal-ul asta al nostru, cu bun simt si armonie si naturalete.. e foarte anormal in ziua de azi. deci special :)

Zu said...

:D inteleg ce spui, parca au mai ramas tot mai putini dinozauri de genul asta... De multe ori cand aud la televizor ca vorbeste corect, cu un vocabular ceva mai elaborat, wow, raman sa ma uit fascinata, nici macar nu mai conteaza atat de mult ce zice, despre ce vorbeste, pur si simplu leaga cuvintele asa de frumos!!! Ma amuz insa pentru ca eu zau daca ma consideram "normala" - eh, voila!

Laura said...

esti normala cu un asterix si explicatii la subsol :P