28 September 2011

Bu, Zu si argintul

Bu zugraveste. Miracolul se implineste: in sfarsit domnul sot a decis sa acopere inesteticele gauri lasate de traseul electric tablou-cuptor ce ne presara gratios holul, dandu-i un aer chic-industial :D. Asa se face ca intr-o zi s-a prabusit pe taburetul aferent canapelei pe care stateam cuibarita cu zenul personal foarte prezent si m-a informat abrupt ca a luat materialele pentru reparatii. O, foarte bine, zic eu linistita. Daaa, am luat si aia si aia si aia si uite asa si invers (nu ma intrebati ce a spus, sunt blonda, nu retin genul asta de informatii). Foarte bine, declar eu multumita, usor nedumerita de elanul lui muncitoresc ce imi cam zbarnaia zenul molesit.

Vazand ca nu prea are cu cine discuta, Bu da sa plece, dar in pragul camerei se intoarce trimufator si lanseaza informatia bomba, menita sa-mi ridice entuziasmul la cote maxime:
- Si am luat si vopsea cu argint!

...

Pauza. Clipit albastru din partea mea (stiti voi, ca aia din desene animate, cand dau prim plan pe niste ochi confuzati si se aude doar sunetul de clipit) si scotocit frenetic prin minte: wtf? ce naiba e aia vopsea cu argint? suntem nababi? e argintie? ce naiba face?

...

Cred ca privirea mea spunea multe si era evident ca nu percutez, asa ca Bu a detaliato-declamat (culmea, in continuare plin de elan): E cu ioni de argint! Distruge microbii, mucegaiul! O sa dau cu ea si in hol si in baie! si rasucindu-se pe calcaie a plecat incantat in cealalta camera.

Ah, bon.

Revolutie nene, vad ca ataca mai multe camere. Si le loveste frontal, cu vopseaua cu ioni de argint in moalele capului.

Chestia asta cu gradinita ne afecteaza in mai multe moduri decat credeam.

11 comments:

Monica said...

Sa fie intr-un ceas bun! nu l-ar lovi si pe-al meu elanul asta, ca ma holbez la un tantar storcosit de tavan de cand a venit vara....pfff
:D te pup tare

Ana said...

:))

cu ajutorul acestei ocazii poti incropi o frumoasa aventura cu "muncitorul". urmeaza fatzaiala prin fatza barbatului bine. vrea bere? vrea un sendivs (pe modelu' coffee, tea, me?)
scuze, da' nu m am putut abtine =))

(era oricum pt zenul tau, cum ziceai, molesit)

Zu said...

@Forfecutsa: stai, ca s-a oprit dupa o camera si jumatate... :D, cred ca trebuie sa-i mai dau un imbold, ceva.

Zu said...

@Ana: nu merge, e prieten de familie... ma aleg doar cu zugravitul din afacerea asta, fataiala si coffee, tea, me raman la sot :D

Radda said...

:)) O bila alba pentru Bu din partea mea! pt ca e la curent cu noutatile in domeniul "varului cu ioni de argint" - la fel as fi ales si eu dc ar fi trebuit sa zugravesc, mai ales in casuta lui Piticot. Iar ideea Anei cu coffe, tea or me, mi s-a parut chiar buna si mi-a adus un zambet larg, in ideea in care zugravul e chiar Bu!!! Numai si numai in cazul asta...suna bine! :))

mariamirabela said...

Zu: Argintul este foarte bun, este antimicrobian, antifungic si antiviral. Este o componenta esentiala a lui First Defence. Ei, ce zici, te-am convins?

Unknown said...

:)))))))))))))

Zu said...

@Radda: Bu zugrav, ha, mai bine nici nu incercam, e mai sigur pentru toata lumea :-)). E artist, antitalent la chestiuni practice...

Zu said...

@Mariamirabela: da, ma convinsesem deja si imi place ca si eu am folosit argumentul cu First Defence cand i-am explicat lui mama, care se minuna de unde pana unde :-)). Btw: eu i-am dat First Defence omuletului dar dupa jumatate de flacon am renuntat, ca il deranjase rau la burta.

mami said...

E buna vopseaua, am zugravit si noi cu ea la plod in camera. Singurul inconvenient - a durat vreo 2 luni sa nu se mai simta mirosul :))

Zu said...

@mami: la noi nu a mirosit, doar prima zi cand a dat si atat, dupa aceea nici o problema. POate difera de la marca la marca... nu ma pricep.