20 June 2011

Top ten - fericire personala

Leapsa de la Bogdana m-a lovit razant si pe mine, entuziasmata comentatoare in fata unor lucruri pe care ni le descoperisem in comun :D. O completez si eu cu placere, e o leapsa vesela, despre lucruri frumoase.

Regula jocului cere sa imi numesc 10 dintre fericirile personale, egoiste si cat se poate de materiale: acele obiecte (caci obiecte trebuie sa fie, taman bune de atins si tinut doar pentru sine) care sunt rasfatul meu personal sau talisman in vremuri cu tristete in suflet... si iata-le, doar ca nu le pot organiza intr-o ierarhie a importantei, pare cumva o nedreptate:

1. Colectia mea de esarfe/ saluri. Ador esarfele, din pacate le port prea putin fata de cate am si cat de frumoase sunt: matase, casmir... delicate sau cu accente rock, ma fascineaza, e clar.

2. Inghetata Nirvana, musai chocolate&coffee liqueur sau pralines&cream.

3. My own personal memory stick cu muzica de ascultat in masina. Zdruncinat ca vai de el, ii cade si carcasa - dar muzica, vai muzica, e cam tot ce ii trebuie sufletului meu.

4. Cerceii cu safire albastre, mostenire de familie pe linia materna - bijuterie de suflet pe care am tinut mortis sa o port la cununia civila. La fel ca si gentuta de la strabunica.

5. Obiectele de papetarie: magazinele de profil ma fascineaza si ma inveselesc - hartiutele colorate sunt fun! Da, am, si chiar am unele pe care nu ma indur sa le folosesc :D - zau daca stiu ce astept!

6. Ceasul de la Bu. Nu cel primit la nasterea copilului, ci cel pe care mi l-a dat acum mii de ani, la inceputul relatiei noastre, cand i-am povestit ca imi doream un Tissot (dap, l-am primit si am cazut iremediabil in fund :D). Desi imi iubesc verigheta cat se poate, pentru mine acest ceas este cu adevarat simbolul relatiei noastre.

5. Pietricica de pe noptiera. Eh, pe asta nu o stie mai nimeni :D - dar e in dormitor si mi-e tare draga, fara sa pot spune de ce sau cum a ajuns la mine (chestia asta s-a pierdut in negura vremii): e nisipie, ca orice piatra, insa ceea ce o face speciala este suprapunerea de negru si portocaliu de pe una dintre laturile ei.

6. Casa mea
, care e a mea si doar a mea - inchid usa si e bine, e safe, e universul meu.

7. Bratarile cu pietre din lava - primite cadou de la parintii mei acum o luna - so far suntem aproape nedespartite, mi se par exact accentul potrivit la aproape orice tinuta.

8. Si pentru ca suntem la capitolul moda: pantofii fucsia de la Musette, sandalele cu banuti argintii de-nu-stiu-prea-clar-de-unde, pantalonii H&M care se sufleca, gentuta albastra, puloverul-jacheta Promod si cerceii-catelusi din argint. Cred ca e de la sine inteles de ce.

9. Bratarile de la nastere, cele de identificare mama-copil in maternitate. Ma fac fericita pentru ca exist/ existam. Suntem aici.

10. Colectia mea de farfurii pictate.

Si daca am sarit parleazul si poate nu m-am limitat doar la obiecte pe care le detin cu mult egoism, intru fericirea personala, ei bine, se mai pot adauga: cateva fotografii (stiu ele de ce), sosul de usturoi de la pizza Dominium, iPhone-ul meu care mi-a devenit indispensabil, fondul de ten Max Factor (am piele alba-alba, stiti ce greu se gaseste un fon de ten care sa "nu se vada"???) si o groaza de carti, domeniu unde mai bine nu ma bag, ca nu ma mai opresc :-). De parfumuri nu pomenesc, pentru ca le-am ametit deja aici si acum am ajuns la Womanity - Mugler, dupa ce am trantit din greseala sticluta de Premier Jour pe podeaua din baie :-(...

3 comments:

maria said...

ah, esarfele, ai dreptate, uitasem de ale mele :))

Unknown said...

ohohooo, si eu am uitat de papetarii :))))

si de agatha ruiz de la prada....

Zu said...

@Maria: da, sunt feblete mare - insa parca mai mereu "nu e momentul" potrivit sa le port, mai ales cu schimbarile astea de clima... ba e prea cald pentru ele, ba e mult prea frig pentru un simplu sal.

@Bogdana: daaaaaaaaaa :-)