15 June 2011

Marea cea mare


Am fost la mare: o saptamana de balaceala in apa, joaca in nisip si balamuc total :D. Ca de obcei am plecat multi, e adevarat, pe bucati, caci unii au venit doar pentru patru zile, altii au stat o saptamana... insa cand ne-am adunat cu totii eram 17 adulti si 6 copii, trupa completa cuprinzand de la bunici la matusi si verisoare dar si prieteni, pentru ca de data aceasta au venit si prietenii nostri cu piticul lor cret. Si cum era imposibil sa ne cazeze pe toti la un loc (:D), am fost raspanditi prin tot hotelul, insa cele doua familii de pitici-prieteni, patite fiind, am ales sa stam in camere alaturate - oricum cei doi nu prea rezistau mult despartiti. Asa ca dimineata copiii erau pasati de la o camera la alta, dupa cum mai aveam si noi nevoie sa ne imbracam/ facem dus, iar noi ne fataiam de zor intre cele doua camere, pana la urma apeland cu sarg si la saritul balconului, ca doar era mai rapid (da, cum eram noi pozitionati se putea sari cu usurinta si fara pericole) - ce mai, traficul intre cele doua incaperi era naucitor. Gonflabilele, jucariile de plaja si mai alese motocicletele, oh, vai motocicletele, aterizau ba la unii, ba la altii, iar rampa de carucioare din fata camerelor a devenit loc de curse sau panta de lansat masinute.

Am avut noroc de vreme buna, desi inteleg ca in Bucuresti ploua - ei bine noi am si intrat in mare, ba chiar si cei mici s-au tot balacit, spre finalul sejurului fiind greu sa-i tinem departe de valuri. In rest... s-au construit castele de nisip, s-au dus lupte intregi cu pistoalele de apa, s-au carat nenumarate galetuse cu apa de mare pe plaja, barbatii au jucat polo, Gogoasa si-a harsait slipii pe toboganul mare de la piscina, iar echipa fetelor i-a batut mar pe baieti la canasta (3 seri castigate de noi si doar una de ei, pfff).

Omuletul a decis ca orezul este mancarea lui preferata, asa ca asta a tot papat... sau paste goale, simple (daca aveau ceva sos pe ele, nah, nu erau bune). Ah, si lapte, pahare intregi de lapte baute cu mare pofta (seamana cu tatal lui, care este perfect capabil sa bea un litru de lapte intr-o seara). A dormit dus, bolovan - la cat de obosit era... si a continuat cu sarg sa-si manifeste personalitatea de doi ani si ceva: crize, scartait si puseuri de egoism in ceea ce priveste proprietatea jucariilor.

Per total a fost frumos si ne-am distrat de minune. Evident ca, desi m-am simtit grozav si m-am bucurat de fiecare moment, realitatea este aceeasi ca pentru fiecare parinte: dupa un concedu cu copilul mai ai nevoie de unul in care sa te refaci :P, insa daca era dupa mine mai stateam, ca era bine... :D.

P.S. L-am tuns...

5 comments:

Unknown said...

Suuuuuuuper!!!!

Monica said...

of, ce frumos e, flacaul:X

Radda said...

Ce dragut, ce dragut, ce dragut!!Ce bine ca ai scris (eram nerabdatoare sa aflu cum a fost), iar faptul ca ai pus si poza cu piticul e....oau!!Omuletul e absolut delicios!Zi si tu, mi se pare mie sau se face tot mai scumpel cu fiecare zi?Ii statea bine cretuliu dar si tuns e tare tare frumusel! Sa va fie de bine! :)

mariamirabela said...

Bine ati revenit! Unde ati fost, tot in BUlgaria? Mie imi placea mult cret, tuns pare mai baietel si mai mare decat varsta lui.

PS. si nu-i 6 februarie, este 6 iunie, asa-i?

Zu said...

@Laura :D inca nu mi-a revenit si tot ma mai visez la mare...

@Forfecutsa: Multumesc. Ma bucur sa te mai vad activa pe blog - imi era dor de scrierile tare (desi cu placinta aic... pfff, suspin in fata computerului).

@Radda: Pai e frumos, e minunat, e superb, ca doar e puiul ciorii :-))!

@Mariamirabela: Bulgaria si da, am corectat, multumesc, e 6 iunie ;P. Eu am decis sa il tund vara, ca se chinuie cu carliontii aia - transpira, ii e cald etc... insa iarna facem carlionti la loc :-)).