17 March 2011

Zuzisme

Buna ziua tuturor, ce faceti? Va merge bine azi? Toate ca unse?

Nah, macar cuiva sa i se insaileze toate dupa cum trebuie, ca mie nu. Cel putin pana acum, nu stiu cum o sa fie restul zilei, dar deja am avut destul timp de aventuri, ca ziua mea a inceput devreme, pe la 3 dimineata, cand piticul a dat primul strigat de trezire. Au mai urmat nu mai putin de cinci, bine dozate pana pe la ora 7, cand m-am prabusit cu nasul in perna. A trebuit totusi sa ma trezesc si sa duc copilul la gradinita, dupa care m-am gandit sa fac niste cumparaturi, sa mai rezolv diverse... in fine, lucruri firesti.

Mi-am facut si un plan de bataie, pentru eficienta maxima: intai la banca, apoi la farmacie, la supermarket si la banca numarul 2. Am inceput in forta, mergand la banca, dupa care am trecut vajaind pe langa farmacie... de care mi-am adus aminte abia cand eram in supermarket, cu cosul deja plin cu diverse, asa ca mi-am luat sacosele in spinare si m-am dus la banca numarul 2, apoi m-am intors catre farmacie, unde mi-am adus aminte cu stupoare ca am uitat sa cumpar paine si acasa nu mai aveam, asa ca m-am carabanit cu sacosele care se inmultisera intre timp la supermarketul cu numarul 2 (aflat cumva in drumul meu catre casa) si apoi m-am napustit catre bloc, impovarata de bagaje.

Si m-am oprit cu nasul direct in usa blocului, avand minunata revelatie a faptului ca mi-am uitat cheia acasa, Bu deja plecase la serviciu iar cheia mea era frumos incuiata in casa.

In scara blocului m-a lasat o vecina asa ca mi-am pravalit toate bagajele jos si am inceput sa ma gandesc: dintre multele chei ale apartamentului meu raspandite in lume, la care pot chiar sa si ajung? Cheia numarul 1 era la Bu, care a oftat trist... Cheia numarul 2 putea ajunge intr-o ora. Urmau cheile 3 si 4, usor la egalitate, dar am zis ca incerc intai cu 3: mama. Era la 10 minute distanta, astepta autobuzul, dar s-a lasat rapid deturnata in directia mea si, o ce fericire, avea si cheia in geanta.

Intru in casa fericita, dau sa ma adun... si suna la usa: am venit sa schimbam interfonul. ??? Nu stiati? Azi se inlocuiesc aparatele in tot blocul...

Concluzia zilei e doua: "Need sleep" si "mama una este".

Update: cand am venit cu piticul de la gradinita nu mergea liftul si tocmai mi-am dat seama ca de dimineata am uitat sa cumpar ceva de la farmacie :D ...

6 comments:

maria said...

macar nu te+ai dus si la serviciu......

g.cojocaru said...

hai, ca mai ai timp sa tragi un pui de somn pana ridici piticu' de la gradinita. ;)

Zu said...

@Maria: Right, e altceva cand lucrezi de acasa, dar tot n-am scapat...

@Gabi: Nu e o zi buna: am un vecin care canta si pe cei cu interfoane unul care dau cu bormasina prin bloc...

Radda said...

OMG!!! ce zi! in stilul unic Zu+Bu :), numai ca saracul Bu (obisnuit de obicei sa incurce itele) de data asta pare ca e complet nevinovat; mai in blocul vostru chiar ca se intampla lucruri ciudate: cu liftul, cu zugravii de la geam, cu cei ce citesc indexul, acum si cu interfonul, oau!palpitant...nu ai timp sa te plictisesti :)
Sper ca macar weekend-ul sa-ti fie tihnit, linistit, cu mult somn, relaxare, carti si filme bune si poate cu o prajiturica buna cu ciocolata :) (ca tot se anunta ploi si vreme urata, numai buna de stat in casa)

mariamirabela said...

Pai nu mai bine te duceai tu la serviciu? :)

Pentru momentele de criza eu pastrez in casa o cutie/punga cu felii de paine Wasa (sigur stii despre care este vorba). Cand n-avem paine sau a mucegait (la noi asta se intampla:) ), avem feliile Wasa sa nu murim de pofta sa foame.

Zu said...

@Radda: chiar ca tipica :D si nu, noi nu ne putem plictisi nici macar cand ne dorim din tot sufletul sa ne plictisim si noi putin :-)

@Mariamirabela: Mai bine ma ducem in padure :-)). Buna ideea cu painea, noi avem crackers si de obicei merg si ca inlocuitori dar uite ca am uitat sa cumpar si asta :D.