06 March 2011

Cadouri pentru educatoare

Asaaaa... pentru ca dilema exista, sta in picioare si nu se rostogoleste, am zis sa va intreb si pe voi (cu alte cuvinte sa epuizez toate planurile, nu???): Voi ce fel de cadouri dati la gradinite? Cand? De Martisor, 8 Martie, Paste, Craciun dati? Si cui (doar educatoarei copilului sau tuturor)?

Nu de alta, dar am auzit de martisoare, flori, dulciuri, cosuri cu bunatati, bijuterii, sampanie, electrocasnice, bani in plic... plus de variante diferite pentru gradinita de stat sau particulara... asa ca sunt confuza si am mare nevoie de expert advice de la mame trecute prin asta, ca eu sunt mica, pitica si la inceput de drum lung in domeniul cadourilor in numele piticului... hei, suntem abia la gradinita :D!

15 comments:

Lala said...

De 1 Martie un martisor si o floare.
De 8 martie o cutie de bomboane si o felicitare facuta impreuna cu piticul.
De Craciun i-am luat ceva simbolic, un pachetel cu ceva cosmetice ca are 2 fete :)

Si cam atat. A, ba nu. La sfarsitul gradinitei, in iunie ii voi mai lua un cadou micut, habar nu am ce.

Asta la cel mic , la gradinita.

La scoala , comitetul de parinti strange bani si fac mamicile acelea niste cosulete dragute pentru fiecare profesoara.
De Craciun, 8 martie si sfarsit de scoala.

Anonymous said...

Probabil ca odorul meu va reusi performanta de a ramane repetent inca de la gradinita, pentru ca sa fiu a naibii daca voi da vreodata vreun cadou persoanelor platite (bine, rau, asta e alta discutie) sa imi invete copilul. In 12 ani de scoala si 2 de gradinita la viata mea am dat martisoare si zambile de 8 martie. Si atat. A, si flori invatatoarei si dirigintei la festivitatea de premiere, in schibul coronitei pe care mi-o puneau pe cap. Si asa va trebui sa supravietuiasca si copilul meu prin sistem (desi la zilele in care traim probabil ca fara coronita).

lore said...

Eu cred ca e optiunea fiecaruia. Cadourile nu trebuie date in schimbul a ceva (note, calificative), ci ca o exprimare a unui sentiment de apreciere (a persoanei respective, a muncii depuse).
Nu am copilul inca la gradinita, dar eu as lua tuturor fetitelor din grupa cate un martisor (eventual identic, pentru ca inca-i mic), iar educatoarei inca unul, de 1 martie. Pe 8 Martie, i-as lua un alt martisor si un buchetel de flori. Eventual si o cutie de bomboane.
Stiu ca se practica stransul unei sume din partea fiecarui copil, dar poate la voi nu e cazul inca.
De Craciun, de Paste sau la sfarsitul anului scolar as face cadouri tot simbolice: un set de lumanarele, ceva cosmetic. Nu prea-s de acord cu cadourile costisitoare. Dar o atentie mica ii va da acelei femei sentimentul ca munca ei este apreciata. Nu-i usor sa lucrezi 4/6/8 ore/zi cu 10- 25 de copii! Toti au energie, toti au nevoi, toti au nevoie sa fie incurajati si apreciati. La fel are si ea nevoie de apreciere. Parerea mea! :P

Mariana said...

eu am scapat, aici nu e 8 martie , nici martisor, ci doar primavara

Ceska777 said...

Sa zic ca si eu am scapat?Nu se stie de martisor nimic, normal. De 8 martie anul trecut le-am surprins pe educatoare cu narcise si se mirau ca ce eveniment o fi... Sper sa nu uit maine sa cumpar florile....
In rest nu se da nimic sau nu la modul din Romania ca si cum ar fi o obligatie generala, daca nu dai nu ai parte de nu stiu ce...
Anul trecut la final de gradi am dat o cutie cu praline si gata. Deci o floare si o pralina pe tot anul scolar, a pardon, gradinaresc.

KaBea said...

Nu am experienta din punctul acesta de vedere,am din altul care nu are importanta.Este placut sa primesti cadouri,orice femeie este incantata cand primeste o atentie,insa nu ii invata cu cadouri costisitoare,pentru ca vei regreta si vei ajunge sa nu cunosti valoarea copilului pentru ca v-a primi atentie ori note in functie de cadou.Realitatea este ca noi ii invatam asa.O seara linistita.

Zu said...

@Lala: Multumesc pentru idei, ah, abia astept scoala - pare mai simplu acolo :-). Ma gandeam si eu sa fac ceva impreuna cu piticul, insa sa mai astept putin, sa mai creasca.

@Anonymous: :-))) Eu vreau sa-mi invat piticul sa respecte sarbatorile acestea si sa se poarte frumos cu educatoarele, insa cand am auzit variantele cu parfumrui de firma si lantisoare de aur m-am cam blocat pentru ca nu stiu unde tragi lina pana la urma...

@Lore: Chiar vorbeam cu o prietena cat de grea e meseria aceasta si aici ai dreptate, e corect si firesc sa ne purtam frumos unii cu altii. Eu inca sunt la inceput la gradi, nici nu am apucat sa ma cunosc bine cu celelalte mame, dar sunt destul de sigura ca nu se strang bani, fiecare face ce simte de cuviinta. Eu am zis sa ma sfatuiesc cu voi :D...

@Mariana: si de Paste, Craciun faceti ceva?

@Ceska: ah, tu esti norocoasa: poti chiar sa le surprinzi in mod placut :D. Aici nu mai e nicio surpriza...

@Beatrice: da, de multe ori se ajunge la un cerc vicios pe care chiar sper sa-l evit in tot parcursul lui prin diverite institutii de invataman: nu vreau sa dau din obligatie, nici ca sa imi iubeasca piticul mai mult sau mai putin - acum e la gradi si vreau sa fie un gest frumos pentru persoanele care au grija de el in fiecare zi si il fac sa rada :-).

Andreea Demirgian said...

Zu, Irina a dus un martisor pentru educatoare si maine probabil va duce flori. Azi i-a dus lui Iuli (asa o cheama) o jumatate dintr-o inimioara de-aia cu best friends. Asa a vrut ea.
Nu simt nevoia sa fac alt gest in plus, o floare maine mi se pare suficienta.

KaBea said...

Draga Zu,eu ti-am vorbit oarecum din interior,pentru ca stiu foarte bine cum gandesc si ce discuta cadrele si da,mie rusine de multe sa recunosc anumite lucruri.Sper ca ai inteles esentialul.

Zu said...

@Ada: Da, o floare pe care sa o dea el, nu eu in numele lui - mi se pare ca atunci isi pierde din farmec si sens :D.

@Beatrice: Nu stiam ca ai acces la info din culise :-), multumesc pentru sfat, a fost tare util si m-a ajutat sa-mi clarific putin lucrurile.

Anonymous said...

Doamnelor, sunt in mare dilema... Ce cadou pot face doamnelor educatoare? precizez ca e unul de apreciere.. nu un "plocon"...Sunt fete tinere care nu cer inca plicul cu bani...Ceva idei originale....??

Zu said...

@Anonim: eu am ales sa fac diverse lcururi in casa cu cel mic, asa cadoul este mai personalizat si, sper eu, mai special. Pana acum uite ce am facut: http://zu-zuzi.blogspot.com/2011/12/sugar-spice-and-everything-nice.html si http://zu-zuzi.blogspot.com/2012/03/martisoare.html.

Cadouri said...

Este foarte adevarat...am inceput sa oferim cadouri foarte valoroase profesorilor inca de cand sunt mici copiii...uitam ca este o optiune nu ceva obligatoriu!:)

Cadouri said...

A cam devenit obligatie in ultima vreme...

Anonymous said...

Si la noi e primul an de gradi si de craciun s-au adunat bani pt cadoul copiilor si la 2 educatoare.am luat ceva simbolic dar importanta este aprecierea noastra a mamelor.cel putin eu sunt foarte multumita de educatia baietelului meu.