01 March 2011

Bulversata sunt

Era o vreme cand stapaneam tehnologia cea noua si naravasa: formatam computere din mers, depanam orice problema de software, programam telefonul lui mama din trei butoane bine apasate si gaseam sensul oricarui aparat electro... de cam orice soi si culoare, asaaaa.. din goana calului. Acum insa... ma chinui sa descalcesc itele iPhone-ului meu care nu stiu ce ma tot ameteste cu iTunes, nu ma inteleg cu al meu cuptor electric Electrolux ce pare sa aiba mai multe functii decat sunt eu in stare sa folosesc pentru a face niste briose decente si ma holbez confuza la ecranul imens al noului meu computer.

Pentru ca am un nou computer, unul care ar trebui sa si zboare, la ce configuratie naucitoare i-a facut Bu si, mai ales, la cati bani a putut sa coste dracia asta care "ruleaza fin" pe 12 Gb de RAM, cu al sau Windows 7 la care ma holbez ca mata in calendar si un monitor imens caruia abia am reusit sa-i dam de capat la capitolul "height adjustment" :D. Dap, e computerul meu, menit sa lucrez eu pe el minunatele mele proiecte, luat pentru mine intr-un gest bulversant de catre Bu care a decis ca "e nevoie, face configuratie, cumpara", inainte macar ca eu sa ma adun putin din perioada de boala a copilului (chestie care imi consuma cam orice strop de energie). Asa ca m-am trezit cu harabaia in casa si nu ca ma plang, dar nu stiu pe unde sa il apuc, I mean... programele functioneaza de pe un card de memorie!!! Gosh, I feel so old...

Anyway, I am happy :-). Am un computer nou si presimt ca "this is the beginning of a beautiful friendship". Mai trebuie doar sa invat "baleneza" pe care o vorbeste cuptorul meu electric si viata o sa fie perfecta. Sau cel putin plina de briose :D...

6 comments:

Diana Cornea said...

Dat fiind faptul ca "baleneza" e o limba, se pare, usor de invatat (din fuga lui THE HORSE, I mean) iti pronostichez (daca o exista cuvantul asta?!) ca in 2 timpi si 3 miscari (kung-fu) o sa reusesti:) De altfel ma pot lauda cu verisoara mea careia ii reuseste cam tot ce-si propune! (pardon, fara "cam")

Unknown said...

Pff, si eu am Windows 7, n-as mai putea acum fara el desi pe la inceput m-am cam....ratacit nitel. Acum is experta.:)

g.cojocaru said...

Sa stapanesti sanatoasa noul calculator! :) Sunt sigura ca pana la urma vei descurca tu itele noilor tehnologii. ;)

mariamirabela said...

Dar ce-are Windows 7 asta de este asa smecher? Si de ce are card de memorie? Pun si eu niste intrebari, ca nu toti ne pricepem. Ce sa mai spun de briose, acolo nici nu indraznesc sa ma bag...

Radda said...

Mmmm, plina de briose pufoase si molicele, cu gust de unt, cioco si fructe si decorate interesant de niste manute mici, la fel de pufosele si numai bune de pupat :))
Sunt convinsa ca in curand vei fi maestra si in utilizarea noului tau megapc (oauuu, 12 Gb, cred ca incarca win instantaneu). Eu am un monitor nou (tehnologoe led :p), de care am fost mandra cateva zile, pana cand am realizat ca e prea bun pentru pc-ul meu ce huruie ca o rasnita cand ruleaza programele; next step: un laptop (sper).

Zu said...

@Diana: asa, asa, mai spune de verisoara, ca-mi place :-))

@Laura: da, e usor naucitor, insa incep deja sa ma obisnuiesc cu el - chestia e sa-i prind logica :D

@Gabi: deja ma mandresc cu progrese considerabile, ha, mai ramane cuptorul :-))...

@Mariamirabela: din ce am inteles eu e smecher ca merge pe 64 de biti si anumite programe de animatie profita de chestia asta. Iar dracia cu cardul e ca sa mearga si mai repede programele (se incarca rapid sau asa ceva)... Acum incep sa ma inteleg deja cu computerul - pana la urma e tot Windows si desi e un salt ceva mai mare fata de versiunile anterioare, lucrurile sunt cam tot pe acolo.

La briose nici eu nu prea mai indraznesc sa ma bag... :-)) (dar am facut o tarta cu mere pe care sotul a ras-o in aceeasi seara :D, asa ca ma consider chit cu cuptorul).

@Radda: I know, si eu am zis la fel cand am auzit de 12 GB :-). Laptop: nice, foarte practica idee pentru a putea sta cuibarita pe canapea in timp ce te vanturi pe net.