14 February 2011

Dau in bobi

Omuletul a facut ieri febra 39.9. Prietenul lui, cu care s-a jucat sambata, a ajuns azi noapte la urgenta cu diagnistic de enterocolita. Acum eu ma lupt cu febra si dau in bobi - nici macar nu stiu daca e sau nu enterocolita. Imi vine sa ma asez jos si sa plang, de obosita si stresata ce sunt.

7 comments:

Radda said...

Off, of....dragutii de voi; sanatate multa, multa lui bebe si tie forta, rabdare si incredere; o sa fie bine

Mamiţuni said...

Cred ca acum (dupa mai multe ore...) stiti deja daca e enterocolita/enteroviroza sau nu.
Sper sa nu fie...

De orice eventualitate, hidrateaza-l cat se poate de mult, da-i probiotice (Linex Forte sau Enterol, de-astea) si eventual stimulente imunitare (Immuniflor, de la Esi, il gasesti la HelpNet).
Lapte fara lactoza (praf). Ceai de menta si de sunatoare. Si cat mai mult somn!

(si daca n-are enterocolita / enteroviroza, astea nu-i strica).

Tin pumnii sa-si revina repede!

mariamirabela said...

Zu, cum sunteti? Ce face Piticot? Sanatate multa lui si putere tie va dorim!

Zu said...

@Radda: :-) stiu, e doar greu sa-l vad bolnav...

@Mamituni si Mariamirabela:
Pe moment e doar febra mare. L-a vazut si doctorita si mi-a dat niste medicamente - cam pe linia celor recomandate de Mamituni (multumesc :-)). Nu stim daca e eneterocolita pentru ca nu e inca diareee, nu stim daca e o gripa, ceva, pentru ca nu e decat un rosu in gat prezent iar asta e destul de normal piticul mergand la gradinita - asa ca asteptam sa vedem ce "ërupe" - inteleg ca in mod normal cam in maxim 48 de ore ar trebui sa mai apara un simptom, ceva.

El e mai bine, tinut cu antitermice... iar eu ma gandesc si la posibilitatea unei forme "mai usoare" de enterocolita, el fiind vaccinat, spre deosebire de prietenul lui.

Eu sunt mai calma acum, din pacate insa a venit intr-un moment greu si sunt nedormita, stresata, agitata... plus ca nu suport sa-l vad bolnav si sa nu prea pot face nimic. Iar noaptea de duminica, dupa ce a facut temperatura aceea mare, a a fost chiar tare grea si solicitanta... Multumesc insa pentru vorbele bune, fac tare bine la mortal :-).

Arhi said...

e epidemie de rotavirus. mergi neaparat la medic.

g.cojocaru said...

Multa sanatate si refacere rapida amandurora!
Sa auzim numai de bine! ;)

Zu said...

Intai sa ma corectez... la comentariul anterior vorbeam despre "moral", nu despre "mortal" :-).

@Arhi: am auzit si eu ca e epidemie, doctorita l-a vazut pe cel mic, astept sa vad ce se mai intampla - pe moment nu e clar ce are, ca e doar febra si putin nasul infundat. Coincidenta este insa cam mare ca sa cred ca e doar o gripa: doi copii se joaca impreuna, unul face enterocolita, celalalt febra... evident ca tot la ceva similar ma gandesc.

@Gabi: Multumesc, febra a mai scazut, dar mi-e teama sa spun ca "vad luminita de la capatul tunelului", mai stau putin :-)