22 February 2011

Animalutele din casa

Colectia noastra de animalute de casa, formata din cei patru iepurasi care sunt doar unul (da, am ajuns la patru :D), s-a imbogatit recent cu cateva achizitii fascinante, care de care mai naucitoare:

Iepurasul coconas e o achizitie facuta chiar de mine, cu ocazia aniversarii omuletului. Mare pasiune in prima perioada, mult mai temperata acum. Iepurasul este inaltut, cam pana la talia copilului si vorbeste... ceva de groaza. Chestia asta l-a terminat pe pitic, care era in stare sa-l porneasca non stop, fiind primul lucru pe care se arunca la trezire, dimineata... si ultimul de care abia se despartea seara, cu greu. Practic, iepurasul te intreaba daca vrei sa te joci cu el de-a v-ati ascunselea si apoi canta fix cantecul cu iepuras coconas (evident!), numara pana la 10 si incepe sa caute morcovul si copilul prin casa. Adica se invarte, se suceste si... da, continua sa vorbeasca, iar cand il gaseste mai executa si un dans al fericirii. Dupa 3 astfel de ture se inchide automat. Doar ca omuletul nu il lasa sa se inchida, nu, nu, il deschidea din nou si raspundea "da" foarte incantat cand creatura il intreba daca vrea sa se joace. Cu jucatul mai putin, ca aici piticul ii aducea amabil morcovul fix la "botul iepurasului", in ciuda eforturilor mele de a il piti in cele mai variate colturi din casa... se pare ca baietelului meu ii placea pur si simplu sa-l vada mergand si vorbind. Ceea ce si facea, non stop, inclusiv in pat, pus tantos langa mine, sa dormim impreuna, dupa cum poruncea omuletul... sau in bucatarie, printre picioarele mele de om ocupat sa gateasca... jur ca m-am gandit de cateva ori sa-l fac tocanita, iar Bu, cand iepurasul l-a sfatuit amabil pe pitic "Am obosit. Spune-le parintilor tai sa-mi schimbe bateriile..." (normal ca il lasasera deja bateriile, mergea non stop!) nu a mai reusit decat sa scoata din el un foarte stins si epuizat "nu vreau sa-i schimb bateriile...".

Oaia bebelus a venit singura la noi in casa, cadou pentru ca am fost prima mama inscrisa in clubul mamelor de la Help Net (deh, arata-mi o promotie si spune-mi cuvantul "cadou" and I'm all yours, plus ca la cate medicamente am tot luat in ultimul timp...). Daca ii scoti suzeta, incepe sa planga si sa tremure. Daca ii pui suzeta, o tocaie fericita.Copilul ii spune iii, nume generic pentru oi... si cam are grija de ea.

Ca la majoritatea jucariilor importante si oitei, in prima ei zi la noi in casa, i-au fost prezentati ceilalti locatari: djege (iepurasul), titi (masina), mami (doh!), titi, abda (mingie)... si tot asa. Iepurasul coconas a primit chiar tratament special - caci i-a fost adus prompt alaturi iepurasul cu-masinuta-cu-telecomanda , primit cadou de Craciun de la nasi, altfel considerat mai degraba o jucarie decat o creatura demna de interes, dar activat brusc la rangul de partener de discutie pentru marele iepuras albastru.

Iepurasii si oaia mananca si ei, daca nu stiati, ba chiar iau si medicamente cu seringa (preferabil in locul copilului, incearca acesta sa ne sugereze :D), iar cand Buna a hranit oaia, omuletul s-a declarat nemultumit ca nu i-a scos si suzeta din gura, sa poate papa mai bine bietul animal. Si ce manca? Paste cu sos de rosii, evident, ca doar asta mananca oile...

Cea mai noua parte este ca animalele noastre fac pipi. Deh, ce sa faca si ele... Dar musai sa le stergem la fund cu servetele umede si sa le dam cu crema, iar daca omuletul pune mana pe crema si nu mami, oita primeste la propriu si nu doar virtual ceva Bepanthen pe blanita ei moale, sa nu cumva sa faca iritatii... Era sa ajung sa sterg la fund si o masinuta rosie, noroc ca am reusit sa-i explic piticului ca masinutele nu fac pipi (daca nu scapam, dupa aceea ma si vedeam ingrijind toata flota auto a casei, si avem ceva masinute :D). Nu a scapat insa un cal, din cei de plastic, imobilizati intr-o postura oarecare, folositi mai mult ca material didactic la varsta asta (pe principiul "uite mama, asta e un cal") - well, eu l-am gasit pe al nostru stand demn cu toate cele patru copite in sus in timp ce era sters constiincios la fund de copilul meu cel inventiv...

Ma intreb cand va ajunge la pinguini. Astia sunt prietenii mei: cand fac baie dau mereu nas in nas cu ei, pe marginea cazii, trei pinguini mici, fiecare cu fular si schiuri asortate, in alta culoare...

6 comments:

Diana Cornea said...

Vezi chestia cu pinguinii care te privesc VESELI cand faci TU baie... e mai...aham...:)) Hai va pupam si la mai multe si destepte jucarii:)!

Zu said...

@Diana: :D e mai bine asa?

maria said...

il avem si noi pe coconas asta....si da, e prea vorbaret, jur

g.cojocaru said...

:)) cat de tare e piciul cu stersul la fund al jucariilor!! :) Spr la toaletat, Zu! ;)

Zu said...

@Maria: eu il ascund in diverse cotloane prin casa, ca sa mai uite de el si sa imi pot auzi si eu gandurile in liniste macar 5 min. :-)))

@Gabi: :D Stai ca a invatat singur, nu mai are nevoie de mine - iar azi a incercat sa le puna si scutec...

mariamirabela said...

Aaa, aveti exact jucariile pe care le avem sau le vom avea si noi. Pe Jojo in masinuta il avem deja, cadou de Craciun, dar Degetzicii ii este o frica teribila de el, astfel incat, dupa cateva reprize de plans, scuturat si tras langa mine, a fost pus pe dulap in asteptarea unor vremuri mai bune.

Pe Jojo cel vorbaret planuim sa i-l luam de Craciunul viitor (nu te speria ca am facut planuri de la Craciunul asta, eu sunt f pretentioasa la jucarii si m-am bucurat ca am gasit ceva sa-mi placa mult de tot), dar aici nu canta iepuras coconas, canta ceva in franceza.

Si da, si papusile noastre mananca si fac la toaleta. :)